'Adalet Bakanlığı'nda bu ayrımcılık niye?'

Adalet Bakanlığı Antalya Eğitim ve Sosyal Tesisinde 2023 yılı kamp dönemine ilişkin dün yayımlanan duyuru, akıllara 'Adalet Bakanlığı'ndaki bu ayrımcılık niye?' sorusunu getirdi.

  • 8332
'Adalet Bakanlığı'nda bu ayrımcılık niye?'

Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfına ait Antalya Eğitim ve Sosyal Tesisinde 2023 yılı kamp dönemine ilişkin duyuru dün yayımlandı.

Duyuruyu okuyan mensuplar şaşkınlığını gizleyemedi ve akıllara 'Adalet Bakanlığı'nda bu ayrımcılık niye?' sorusu geldi.

Adli ve İdari yargıda görev yaparak emekli olmuş hakim ve savcılar, yine emekliye ayrılmış noterler, eş ve çocukları, anne, baba ve kardeşleri görevdeki mensup olarak tesisten yararlandırılırken Adalet Bakanlığı'ndan emekli olan diğer personeller farklı bir kurum gibi değerlendirilerek kamu kurum ve kuruluşları emeklileri statüsünde gösterildi.

"ADALET BAKANLIĞI'NA SORUYORUZ. BU AYRIMCILIK NİYE?"

Adalet Bakanlığı'nın tüm mensuplarının hakim ve savcılarla birlikte cansiparane çalıştıklarını belirten emekli mensuplar, "Emekli hakim ve savcılarımızla bizler ayrıştırılıyoruz. Adalet Bakanlığına bağlı Antalya Eğitim ve Sosyal Tesisi duyurusu dün yayımlandı. Duyuruyu okuduğumuzda emekli hakim ve savcılarımız çalışan 'mensup' gibi, biz emekliler 'kamu' gibi gösterilmiştir. Başka Bakanlık emekli personelleri ile aynı şartlarda tesisten yararlanmamız istenmektedir. Bizlerde bu teşkilata yıllarımızı verdik. 2023 yılı için 'mensup' gibi değerlendirilen emekli hakim, savcı, noter ve aileleri tesisten 1.300 liraya yararlandırılırken, bizler 2 bin 150 liraya yararlandırılıyoruz. Bizde emekliler olarak Adalet Bakanlığına soruyoruz. Bu ayrımcılık niye?"

"TESİS ÜCRETLERİ YÜZDE 500-600 ORANINDA ZAMLANMIŞ"

Geçen yılki tesis fiyatları ile bu yılki tesis fiyatları arasında çok uçurum fark olduğunu söyleyen emekli mensuplar, "Türkiye'de bir yıl içerisinde gelen zam oranları yüzde 500-600 oranında olmadı. Maaşlarda da bu şekilde artış yok. Adalet Bakanlığı'na bağlı bir kuruluşta belirlenen bu fiyatlar çok uçuk. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki Türkiye Yüzyılına yakışır bir uygulama getirilmesini istiyoruz."

'Adalet Bakanlığı'nda bu ayrımcılık niye?'

"BAKANLIK AÇIKLAMA YAPMALI"

Emekli hakim, savcı ve noter ile diğer emekli personellerin neden ayrıştırılarak farklı uygulama yapıldığı konusunda açıklama isteyen emekli mensuplar, Adalet Bakanı'nın konu hakkında bilgisinin olup olmadığını merak ettiklerini belirtti.

İnternet haber sitemiz yetkilisinin Adalet Bakanlığı Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı çalışanlarından aldığı bilgiye göre, emekli hakim, savcı ve noterlerin 'mensup' gibi değerlendirildiği, diğer emekli personellerin 'kamu' şeklinde değerlendirildiği, tesis ücretlerinin ise gıda zamlarıyla ilişkili olduğu belirtildi.