'Afet planımızı hızla hayata geçireceğiz'

Babaş, 'Afet Planımızı İklim Değişikliği Uyum Stratejisi Eksenli ve Depreme Dirençli kent vizyonu ile ele alıp hızla hayata geçireceğiz.' dedi.

  • 688
'Afet planımızı hızla hayata geçireceğiz'

AK Parti Kastamonu Belediye Başkan adayı Tahsin Babaş, Kastamonu Emniyet Müdürlüğünce, 6 Şubat depreminde hayatını kaybeden emniyet mensuplarını anmak üzere düzenlenen mevlidi şerif programına katıldı, ardında Asrın Felaketi 6 Şubat Depremi sonrası Kastamonu’ya yerleşen aileleri ziyaret etti.

Ailelerin acılarını paylaşan ve her zaman yanlarında olduklarını söyleyen Babaş, "Asrın Felaketi 6 Şubat depremi elbette hepimizi derinden sarstı, yüreklerimizi yaktı. Bu tarifsiz acıyı birebir yaşayan, ailesini, sevdiklerini, sıcacık yuvasını, hatıralarını kaybedenlerin yanında bizim söylediklerimiz kifayetsiz kalır. Zaten bütün bunları hiçbir sözün onaramayacağının bilincindeyim. Acıyı paylaşmanın en güzel yolu sımsıkı sarılmak, sessizce yanında durup, samimiyetle dinlemektir diye düşünüyorum. Ne kadar empati yaparsanız yapın bazı duyguları anlayamazsınız, anlamaya çalışmak daha içten bir davranıştır." dedi.

Babaş, "Depremzede kardeşlerimizin yanlarında olmak, yıkılan hayatları yeniden inşa edecek adımlar atmak, acılarını biraz olsun dindirmek için gayret etmek insan olarak hepimizin sorumluğu. Devletimiz ve milletimiz ilk andan bu yana tüm imkânlarını seferber etti. Bizler de ilk günden bu yana depremzede kardeşlerimizin, maddi manevi hep yanlarında olduk, bundan sonra da acılarını paylaşmak, hayatlarını kolaylaştırmak adına yanlarında olmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

"Kastamonu’muz için öncelikli işlerimizden biri Türkiye Yüzyılının Dirençli Şehirleri Vizyonunu hızla hayata geçirmektir." diyen Tahsin Babaş, "Mevcut yapıların riskli olanlarını kentsel dönüşüm kapsamında yenileyerek yeni yapılan binalarda da deprem mevzuatını katı bir şekilde uygulayacağız. Şehrimiz adına büyük risklerden biri geçtiğimiz yıl şehrimizde yaşanan sel felaketi gibi felaketlere karşı da gerekli tedbirleri almaktır." diye konuştu.

Babaş şöyle devam etti:

"Küresel iklim değişikliğinin sonuçlarından biri yağış rejiminin değişmesi, bunu önleyemeyiz ama uyumlanabiliriz. Karaçomak deresi etrafındaki evlerden, subasmanları mevzuata uygun olmayanları kentsel dönüşüm kapsamında yenileyeceğiz, dere boyunda yeni yapılacak binaların da mutlaka mevzuata uygun yapılmasını sağlayacağız.

Afet Planımızı; İklim Değişikliği Uyum Stratejisi Eksenli ve Depreme Dirençli kent vizyonu ile ele alıp hızla hayata geçireceğiz.

Bir kez daha, hem 6 Şubat depremin de hem de sel felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyor, tüm depremzede kardeşlerimin acılarını en kalbi duygularla paylaşıyorum."