Ahşaba hayat verenler Kastamonu'da buluşuyor

Ahşaba hayat veren İstanbul mimarları ile Kastamonu ustaları buluşuyor.

  • 513
Ahşaba hayat verenler Kastamonu'da buluşuyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yüzyıllardır ahşap ve ahşap işçiliğiyle iç içe olan Kastamonu’nun ustaları ile dünyanın sayılı metropolleri arasında yer alan İstanbul’un en iyi işlerine imza atan mimarları ahşap için Kastamonu’da bir araya geliyor.

Kastamonu’dan İstanbul’a ahşap köprüler kuruluyor
Ahşap konusunda en iddialı şehirlerden Kastamonu’nun ustaları ile İstanbul’un mimarları Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA)’nın düzenlediği ‘İstanbullu Mimarlar Kastamonulu Ustalarla Buluşuyor’ etkinliğinde bir araya geliyor. Kastamonu’da düzenlenecek programda mimarlar ve ahşap ustaları, geleceğin ahşap projelerini birlikte üretmek üzere birbirlerini tanıma imkânı sunuluyor.

Ortak ahşap mirası
Türkiye ve dünya için ekonomik, sektörel, kültürel ve sanatsal üretim açısından önem ifade eden ahşabın başkenti Kastamonu’nun ustaları ile ulusal ve uluslararası mimari projelere imza atmış İstanbul’daki mimarlar ortak kültürel hafızayı yeniden canlandırmak ve bu mirası gelecek nesillere aktarmak için ilk adımı atıyorlar.

Beraber üretim hedefi
‘İstanbullu Mimarlar Kastamonulu Ustalarla Buluşuyor’ programıyla oluşturulacak zeminde usta ve mimarlar birbirlerinin çalışma stillerini ve üsluplarını tanıma imkânı bulacaklar. Türkiye’nin herhangi bir yerinde bakım ve onarıma muhtaç ahşap yapıların restorasyonunda ve diğer çeşitli ahşap içerikli konularda üretim için birlikte çalışabilecekler.

Program şehir gezisiyle başlayacak
30 Kasım Cuma günü İstanbul’dan gelen mimarlar Kastamonu’nun tarihi ve mimari dokusunu tanımak üzere ahşap yapıları rehberler eşliğinde gezecek, şehrin mimari üslubuna geçmişten günümüze özenle korunarak gelmiş tarihi yapılarla temas etme imkânı bulacaklar.

Mimarlardan atölye ziyaretleri
‘İstanbullu Mimarlar Kastamonulu Ustalarla Buluşuyor’ programının en önemli ayağı ise mimarların Kastamonulu ustaları atölyelerinde ziyaret ederek üretim alanlarını ve ürün yelpazelerini görmeleri olacak. Böylece mimarlar ustaların ahşap çalışma stillerini tanıma imkânı bulacaklar.

Gala yemeği ve değerlendirme konuşmaları
Program, 1 Aralık Cumartesi 20:00’da Kurşunlu Han’da düzenlenecek gala yemeği, konuşmalar ve değerlendirme toplantısıyla sona erecek.