AK Parti'den Başkan Çatal'ın "engelleme" sözüne cevap!

AK Parti Taşköprü İlçe Başkanlığı, Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal'ın geçtiğimiz günlerde İstanbul'da bir dernekte yaptığı konuşmada "o kadar engellemeye rağmen doğalgaz boru hattı geldi" şeklindeki açıklamasına cevap verdi.

  • 513
AK Parti'den Başkan Çatal'ın &quotengelleme" sözüne cevap!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti Taşköprü İlçe Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Başkan Çatal'ın ifade ettiği gibi bir engellemenin asla söz konusu olmadığı vurgulandı. Açıklamanın devamında eğer iddia edildiği gibi böyle bir engelleme ile karşılaşılmışsa bunun kim ve kimler tarafından yapıldığının Başkan Çatal tarafından kamuoyuna açıklanması gerektiğinin altı çizildi.

İşte o açıklama

"Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal’ın 25 Ekim tarihinde İstanbul’da Arslanlı Köyü Derneği toplantısında yaptığı konuşmada, 'o kadar engellemelere rağmen' doğalgaz boru hattının yapıldığından bahsettiği açıklama sonrası kamuoyunu doğru bilgilendirme adına bu açıklama yapılması gereği doğmuştur.

Doğalgaz boru hattının 2017 yılı içinde ihalesi yapılmış 2018 yılı içerisinde kamulaştırması yapılarak çalışmalar başlamıştır. BOTAŞ-KARGAZ arasında yapılan protokol doğrultusunda tüm malzemeler BOTAŞ tarafından 2018 yılı sonunda Kırha köyü mevkinde bulunan doğalgaz basınç düşürme istasyonunda stoklanmıştır. Hattın işçiliği de BOTAŞ ile KARGAZ arasındaki protokol gereği 2019 yılında KARGAZ tarafından tamamlanmıştır. Bu süreç tamamen Taşköprü Belediyesinin dışında gelişmiş bir çalışmadır. Sayın Belediye Başkanının ifade ettiği 'o kadar engellemelere rağmen boru hattını getirdik' suçlamasını, kim tarafından ne tür bir engelleme yapıldığının kamuoyuna açıklamasını beklemekteyiz.

Ayrıca yine aynı toplantıda Taşköprü Organize Sanayi Bölgesi için de yapmış olduğu açıklamada, Taşköprü Belediyesi tarafından önümüzdeki yıl doğalgaz hattını yapacağını belirtmiştir. Bilinmesini isteriz ki Taşköprü Organize Sanayi Bölgesinin alt yapı ihaleleri ve finansmanı Sanayi Bakanlığı tarafından sağlanıyor. Kastamonu Valiliği, Taşköprü Ticaret ve Sanayi Odası ile Taşköprü Belediyesi ortaklık yapısı ile birlikte yürütülüyor. Sayın Milletvekillerimizin ve Bakanımızın, Cumhurbaşkanımız nezdinde yaptığı girişimler sonucu alt yapının daha önceki açıklamamızda da belirttiğimiz gibi 2020 yılı sonunda bitecek işler kapsamına alındığı belirtilmiştir. Taşköprü Organize Sanayi Bölgesinin  doğalgaz iç ve alt yapısı Sayın Belediye Başkanının açıkladığı gibi sadece Taşköprü Belediyesi tarafından değil, Kastamonu Valiliği, Taşköprü Ticaret ve Sanayi odası ile Taşköprü Belediyesi tarafından bedeli karşılığı KARGAZ’a yaptırılacaktır.

AK Parti Taşköprü İlçe Teşkilatı olarak daha önceki açıklamalarımızda da belirtiğimiz gibi Taşköprü'ye yapılacak her türlü yatırımın İl Başkanımız, Milletvekillerimiz ile birlikte takipçisi ve destekçisi olacağımızı belirtmek isteriz" denildi.