Belediye Başkan Adayı Vidinlioğlu Budamış Mahallesini ziyaret etti

MHP Kastamonu Belediye Başkan Adayı Op. Dr. R. Galip Vidinlioğlu, Budamış Mahallesini ziyaret etti.

  • 1493
Youtube Kanalı
Abone Ol
TAKİP ET

Vidinlioğlu; 'Üretken Belediyecilik anlayışımızla toplumun tüm kesimlerini kucaklayacak, birlikte yönetimi, şeffaflığı ve adaleti kendimize ilke edinerek, çevreye, mimari estetiğe önem vererek, kişisel değil toplumsal çıkarları gözeterek Kastamonu'muzu geleceğe hazırlayacağız' dedi.

Vidinlioğlu; 'Vizyonumuz; milli ve manevi değerleri koruyacak bir belediyecilik ortaya koymaktır. Bizim için belediye kurumu en ücra köşedeki vatandaş ile iletişim halinde olan, ihtiyaç ve sorunlardan haberdar olan, vatandaşımızın memnuniyetini ve hayat kalitesinin yükselmesini ülkü edinen hizmet kurumlarıdır. Kent kimliği ve bilincinin oluşturulması maksadıyla tüm hemşerilerimizin yönetime katılmasını sağlayacak, ilgi ve beklentilerini dikkate alacağız. Kendi yetki sorumluluğumuz çerçevesinde yeni iş sahaları için zemin oluşturacak, kadınların, engellilerin ve gençlerin ekonomik yaşama katılması amacıyla mesleki eğitimlerini, kişisel gelişim eğitimlerini, huzurunu ve ekonominin adil dağılımını sağlayacağız. Şehrimizin tüm ulaşım seçeneklerini tarihi ve turistik potansiyeline göre planlayacağız. Bunun için KENT MASTER PLANI, TARİHSEL DÖNÜŞÜM MASTER PLANI ve KENTSEL DÖNÜŞÜM MASTER PLANI gibi çalışmalarla ve projelerimizle memleketimizin geleceğine yön vereceğiz.' açıklamasında bulundu.

'TARİHİ DOKUYU ORTAYA ÇIKARACAK VE SAHİP ÇIKACAĞIZ'

Vidinlioğlu, 'Tarihi Kent Kastamonu projemizin ana hedefi, toplumumuzun geçmişteki sosyal ve ekonomik koşullarını, kültürel değerlerini yansıtan fiziksel yapısının, yaşanan değişim ve gelişimler nedeniyle yok olmasının engellenmesi, kentsel dokunun çağdaş yaşamla bütünleştirilmesi, kültürel varlıkların topluma faydalı, ekonomik ve işlevsel koşullarla sağlamlaştırılması bu proje kapsamında gerçekleştirilmesidir. Tarihsel dönüşüm uygulama alanına ilişkin; kültürel özellikler, eğitim düzeyi, gelenek ve görenekler, bilinçlilik düzeyi, yöreden hoşnutluk, mülk sahipliği, aidiyetlik, demografik yapı gibi toplumsal veriler bir ön çalışma ile tespit edilip; planlama ve uygulamaya esas teşkil edecektir. Bu verilerin yanı sıra toplumsal gereksinim ve isteklerinin belirlenmesi, uygulamalarda halkın katılımının sağlanması amaçlı çeşitli anket uygulamaları, şehir toplantıları, gönüllü kuruluşlar ile iş birliği ve ilgili grupların kurumsal yapıları ile birlikte hareket etmesi ve projeye katılımı sağlanacaktır. Burada en önemli unsur halkın katılımıdır. Projemizin nihai hedefi; yıpranan ve özelliğini kaybetmeye yüz tutmuş; kültür ve tabiat varlıklarını, koruma kurullarınca sit alanı olarak tescil ve ilan edilen bölgelere ait koruma alanlarını, bölgenin gelişimine uygun olarak yeniden inşa ve restore ederek, bu bölgelerde konut, ticaret, kültür, turizm ve sosyal donatı alanları oluşturulması, tabii afet riskine karşı tedbirler alınması, tarihi ve kültürel taşınmaz varlıkların yenilenerek korunması ve yaşatılarak kullanılmasıdır' dedi.

'OKULLARIMIZI DESTEK OLACAK PROJELER GELİŞTİRDİK'

Vidinlioğlu, 'Okullarımız bizim için oldukça değerli kurumlar. Çünkü çocuklarımızın yetiştikleri, çocuklarımızı emanet ettiğimiz kurumlar. Biz de okullarımızın önemini bildiğimiz için okullarımıza destek olacak projeler geliştirdik. Okul Aile Birlikleri ile Köprü projemiz kapsamında okullarımızın okul aile birlikleri ve okul yönetimleriyle iş birliği içerisinde hareket edeceğiz. Okullarımızın isteklerini, eksiklerini bize bildirmelerini sağlayacağız. Bu eksiklerden giderebileceğimiz tüm eksiklikleri gidereceğiz. Bu istekleri ve eksikleri gerekli durumlarda gerekli kurumlara, bakanlıklara bildirerek çözeceğiz. Belediye Bünyesinde Antrenör projemiz ile okullarımızın isteği doğrultusunda Beden Eğitimi derslerinde çocuklarımıza istenilen spor branşında profesyonel antrenör desteği sağlayacağız. Çocuklarımızın yetenekli olduğu spor branşında başka illerdeki imkanlara duyduğu ihtiyacı sıfırlayacağız. Yetenekli çocuklarımızı tespit edecek ve o branşta gelişmelerini sağlayacağız. Spora sadece tek bir branşta değil, tüm branşlarda destek sağlayacağız' açıklamasında bulundu.

'EĞİTİM KONAKLARIMIZ EĞİTİM EŞİTSİZLİĞİNİN ÖNÜNE GEÇECEK'

Eğitim Konakları projesine verdiği öneme değinerek sözlerine başlayan Vidinlioğlu, 'Eğitimde eşitlik denince herkesin eğitime erişebilme hakkı ya da cinsiyet eşitliği geliyor. Hiçbir çocuk doğduğu aileyi ve koşulları seçemez. Ancak toplumu yönetenler olarak bizler çocukların olumsuz koşullarını görüp, neye ihtiyacı olduğunu belirleyebilir ve ellerinden tutabiliriz. Maddi durumu iyi olan aileler çocuklarına iyi eğitim ve sosyal imkanları sunabiliyor. Gelecek hepimizin olacak ve bu geleceği tüm çocuklar birlikte kuracak. İlimizin asıl cevheri olan çocuklarımız ilimizin, ülkemizin ve dünyanın geleceğini şekillendirecek. Bu nedenle birinci önceliğimiz evlatlarımız. İlimizdeki her çocuğumuzun kendini önemli ve değerli hissettiği bir ortamda, onların kendi potansiyellerini keşfetmesi ve geliştirmesi için imkanlar sunacağız. Eminiz ki, çocuklarımızın içinden ne büyük sanatçılar, ne büyük bilim insanları, doktorlar, mühendisler çıkacaktır. Hakkaniyetli eğitimde başarılı olmuş bir modeli Kastamonu'ya getireceğiz. Durumu olan olmayan her çocukla öğretmenlerimizi buluşturacak Eğitim Konaklarımız olacak. Bunun için herkesle el ele vereceğiz. Tüm Türkiye'ye örnek olacağız. Eğitim Fakültemizin değerli yönetimi ve akademisyenleriyle, yapılacak bu projenin planlanması ve yürütülmesinde başarılı olacağımıza inanıyorum' dedi.

'EĞİTİM KONAKLARIMIZLA ÇOCUKLARIMIZLA BİRÇOK FIRSAT SUNACAĞIZ'

Eğitim Konakları ile her çocuğa birçok fırsat sunacağını belirten Vidinlioğlu, 'Ailelerin gözünün arkada kalmayacağı, güvenli bir alan oluşturacağız. Konak sorumlusu sürekli orada bulunan işinde uzman bir psikolog ve bir öğretmen olacak. Hafta içi ve hafta sonu açık olacak bu konaklarda, ders çalışmak için uygun ortamlar, her derse ait bir atölye hazırlayacağız. Dinlenme ve yemek için bir alan oluşturacağız, resim, müzik, el sanatları, drama ve oyun atölyesi bulunduracak bu konaklarımız ile tüm Türkiye'ye örnek olacak bir projeyi hayata geçireceğiz' açıklamasında bulundu.

'KONGRE TURİZMİNİ ŞEHRİMİZE GETİRMELİYİZ'

MHP Kastamonu Belediye Başkan Adayı Vidinlioğlu, 'Özellikle Saraçlar Mahallesi'ne yapmayı düşündüğümüz Kongre Kültür Merkezimizle sanatsal, fikirsel, kültürel aktiviteleri birleştireceğimiz bir odak noktası oluşturacağız. Dünyada son yıllarda artmakta olan Kongre Turizmini de şehrimize getireceğiz. Ülkemizde bunun merkezi Antalya, neredeyse her şirket 3-5 gün kongrelere, fuarlara buraya gidiyor. Biz de bu dünyada yükselmekte olan Kongre Turizmini şehrimize taşıyacağız. Uzun vadede sadece ulusal kongrelere değil uluslararası kongrelere de ev sahipliği yapacağız. Şehrimizi bunun merkezi haline getirebiliriz. Ankara'ya İstanbul'a ulaşım kolaylığımız, bizi öne çıkaracak. Böylece kongre için şehrimize gelecek olan herkes 3-5 gün Kastamonu'muzu gezme, tanıma fırsatı yakalayacak. Turizmi canlandırmak için atacağımız adımlardan biri de bu olacak' dedi.

'OYUNCAK KÜTÜPHANELERİMİZ BİRÇOK AÇIDAN TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLACAK'

MHP Kastamonu Belediye Başkan Adayı Vidinlioğlu, projeleri arasında bulunan Oyuncak Kütüphanesi'ne değindi. Vidinlioğlu, 'Biliyorsunuz çocuklarımız bizim geleceğimiz. Ülkemizin geleceği. Aileler olarak çocuklarımızın iyi yetişmeleri için her şeyin en iyisini yapmak istiyoruz. Çocuklarımızın en iyi eğitimi almaları, kendilerini geliştirmeleri, memleketimize ve ülkemize yararlı bireyler olabilmeleri adına birçok proje geliştirdik. Eğitim eşitsizliğini ortadan kaldırmak üzere Eğitim Konakları projemizi hazırladık. Bu sefer eğitimden de önce çocuklarımızın sağlıklı büyümelerinin temeli olan hayal kurma yeteneği ile ilgili bir projemiz var. Oyuncak Kütüphanesi. Aileler bilir, oyuncaklar ateş pahası. Her çocuğun bu oyuncaklara ulaşma imkanı yok. Biz de ülkemize birçok açıdan örnek olacak bir proje ile geliyoruz. Oyuncak Kütüphanesi ile memleketimizdeki her çocuğu oyuncaklarla tanıştıracağız. Oyuncaklara imrenerek bakacak çocuk kalmayacak Kastamonu'da. Oyuncak Kütüphanemizi şöyle oluşturacağız; çocuğu büyüyen evinde koli koli oyuncak bulunan hemşehrilerimiz bu oyuncakları kütüphanemize bağışlayacak. Biz de bu oyuncakları tamir ederek şehrimizdeki tüm çocuklarımıza sunacağız. Kütüphane sistemi gibi üyelik sistemi olacak. Çocuklarımız beğendiği oyuncağı alacak, belirli bir süre oynayacak ve süresi dolduğunda geri getirecek. Böylece ailelerin bir israfını önlemiş olacağız aynı zamanda şehrimizde oyuncakla tanışmamış bir çocuk bırakmayacağız.' dedi.

'KATILIMCI BİR BELEDİYECİLİK ANLAYIŞIYLA KASTAMONU'MUZU HEP BERABER YÖNETECEĞİZ'

Vidinlioğlu, 'Biz Katılımcı Belediyecilik Anlayışı ile hareket edeceğiz derken bunu sadece lafta bırakmayacağımızı projelerimizle, hareketlerimizle gösteriyoruz. Tüm kurumlarımızı, STK'larımızı, vakıflarımızı, derneklerimizi, hemşehrilerimizi dinliyoruz. Ortaya çıkardığımız projelerde bu sohbetlere dayanarak, bu araştırmalara dayanarak ortaya çıktı. Katılımcı Belediyecilik anlayışımız gereği Akıllı Kent Kastamonu olarak hayata geçireceğimiz projelerimiz ile 7/24 Telefon İletişim Merkezi, E-Referandum gibi uygulamalarla vatandaşlarımızı yönetime dahil edeceğiz ve şehrimizi birlikte yöneteceğiz' açıklamasında bulundu.

'FIRSAT KENTİ KASTAMONU BAŞLIĞIMIZIN HAKKINI VERECEĞİZ'

MHP Kastamonu Belediye Başkan Adayı Vidinlioğlu, proje başlıklarından olan 'Fırsat Kenti Kastamonu' başlığına açıklık getirdi. Vidinlioğlu, 'Fırsat Kenti Kastamonu derken ne demek istedik. Bunu açıklayalım. Kastamonu'muz fırsat kenti olacak derken ağırlık olarak eğitim ve spor alanında gençlerimizin, hemşehrilerimizin başka illerdeki imkanlara duyduğu ihtiyacı sıfırlayacağız. Öğrencilerimize kırtasiye ve ulaşım yardımı yapacağız. Okullarımız ile iş birliği içerisinde koordineli olarak çalışacağız. Spor tesisleri yapacağız. Belediye bünyesinde profesyonel antrenörler bulundurarak okullarımıza ve spor tesislerinde spor yapacak hemşehrilerimize profesyonel destek vereceğiz. Gençlerimizi destekleyeceğiz. Girişimci gençlerimizi desteklemek adına Genç Girişimci Akademisi kuracağız. Gençlerimizin üniversite için şehrimizden gitmelerinin önüne geçeceğiz. Üniversitemiz ile birlikte hareket edecek, gerekli yerlere başvurular yaparak üniversitemizin imkanlarını artıracağız. Şehrimizi üniversite şehri yapacağız. Şehir dışından öğrencilerin şehrimizi, üniversitemizi tercih etmelerini sağlayacağız. Bunları kurumlarımız, kuruluşlarımız, derneklerimiz, vakıflarımız, STK'larımız, iş adamlarımız, hemşehrilerimizle birlikte hep beraber hayata geçireceğiz' dedi.

'AKILLI KENT OTOMASYON SİSTEMİ İLE KATILIMCI, ÜRETKEN VE ŞEFFAF BELEDİYECİLİĞİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ'

Vidinlioğlu, 'Akıllı Kent Otomasyon Sistemi (AKOS) ile hemşehrilerimizle bütünleşerek, vatandaşlarımızın isteklerini, mevcut ve potansiyel sorunlarını zamanında ve yerinde tespit edecek, problem önceliklerini objektif kriterlerle belirleyecek, bürokrasiyi azaltacak çözümlerin üretiminde halkın da katılımını sağlayacağız. Şeffaf, Katılımcı ve Üretken Belediyeciliği öne çıkaracağız. AKOS Projesiyle, kent ve kentli ile ilgili bilgileri adres ve taşınmaz tabanlı olarak yerinde tespit ederek bilgiye dayalı yönetim anlayışı ile katılımcı belediyecilik hedefimizi gerçekleştireceğiz. AKOS ile tutarlı bir bilgi sistemi altyapısına sahip olacağız. İş adımlarının gerçekleşmesinde zamandan tasarruf edeceğiz. Belediye hizmet önceliklerini doğru ve güncel bilgilere göre belirleyeceğiz. Bilgiye dayalı 'stratejik plan' yapabileceğiz. Belediye süreçlerini standart ve şeffaf hale getireceğiz. AKOS ile hemşerilerimiz belediye ve hizmetlerine mekndan bağımsız olarak ulaşabilecek. Kent yaşamını kolaylaştıran uygulamalara sahip olacak. Bilgi eksikliği ve koordinasyonsuzluktan kaynaklanan bürokrasi ortadan kalkacak. Bilgiye dayalı hizmet sunacağız. Kent yönetimine katılım imkanı sağlayacağız' açıklamasında bulundu.

'KASKART, AKILLI DURAKLAR VE KASBİL İLE GEÇ KALINMIŞ UYGULAMALARI HAYATA GEÇİRECEĞİZ'

Vidinlioğlu, 'Duraklara yerleştireceğimiz elektronik panolar sayesinde anlaşılır ve gerçek zamanlı olarak durak bilgilenme sistemleri kuracağız. Otobüsün durağa kaç dakika sonra geleceği, kaç numaralı hattın geleceği, saat bilgisi, hava durumu gibi bilgilere ulaşılabilecek ekranlar ile duraklarımızı akıllı hale getireceğiz. Kaskart ile toplu taşımacılıkta elektronik ücret toplama sistemine geçeceğiz. Öğrenci, serbest, emekli, gazi ve şehit yakını gibi gruplara avantaj sağlayacağız. Otomatlar ve mobil uygulama üzerinden Kaskart dolumu ile fatura vb. işlemlerin de gerçekleştirilmesini sağlayacağız. Kastamonu Belediyesi Bilgi Sistemi (KASBİL) sistemi ile şehrimizdeki otobüs ve taksi duraklarının, okul, hastane, otel, cami ve eczanelerin, tarihi ve turistik yerlerin gerçek konumlarına, internet sitelerine ve telefon numaralarına ulaşılabilecek bir bilgi sistemi kuracağız. Tapu parselleri, imar durumları veya nöbetçi eczane gibi bilgilere de ulaşılabilecek bu sistem sayesinde şehrimizi akıllı bir şehir haline getireceğiz' açıklamasında bulundu.

'SPOR ALANI OLMAYAN OKULLARIMIZIN EKSİKLERİNİ GİDERECEĞİZ'

Vidinlioğlu, 'Yeni yapılan okullarımız ne basket, ne futbol, ne voleybol ne de başka bir spor sahası barındırıyor. Bu tamamen yanlış planlamadır. Gençlerimizin, çocuklarımızın zihinsel ve bedensel gelişimleri için spor oldukça önemlidir. Kastamonu'muz yıllarca hentbolda çıkardığı yeteneklerle övünmüş bir şehirdir. Şimdi de futbol takımımız oldukça iyi gidiyor. İnşallah futbol takımımızın da şampiyonluk kutlamasını şehrimize ve taraftarımıza yakışır şekilde yapacağız. Spora bu kadar ilgi varken, bu kadar yetenek varken spor alanı ve imkan eksiklikleri giderilmelidir. Biz de okullarımızla iş birliği içerisinde bu eksiklerin giderilmesini için çalışacağız. Belediye bünyesinde bulunduracağımız antrenörlerle de okullarımıza istedikleri spor branşında profesyonel destek vereceğiz. Yeteneklerimizi harcamayacağız, başka şehirlerdeki imkanlara duydukları ihtiyaçları ortadan kaldıracağız' açıklamasında bulundu.

'GENÇLERİMİZİ VE ÇOCUKLARIMIZI DÜNYA KÜLTÜRLERİYLE TANIŞTIRACAĞIZ'

Vidinlioğlu, 'Gençlerimiz ve çocuklarımız için Kültür Akademisi kuracağız. Bu akademide önce kendi kültürümüzü öğreteceğiz. Sonra ülkemizin barındırdığı kültürleri öğreteceğiz. Daha sonra da dünyanın bütün kültürlerini öğreteceğiz. Sadece anlatarak değil, uygulamalı olarak da öğreteceğiz. Mümkün olduğunda gezi düzenleyeceğiz. Gezilerle farklı kültürleri yerinde öğreteceğiz. Hem teoride hem pratikte öğreterek pekiştirmelerini sağlayacağız. Yabancı dil eğitimi vereceğiz. Türkçemizin ne kadar zengin bir dil olduğunu öğreteceğiz. Şehrimize gelen yerli veya yabancı turistleri karşılayabilecek, memleketini tanıtabilecek, onlarla çekinmeden konuşabilecek gençler yetiştireceğiz. Bu gençlerimiz dünyadaki kültürleri tanıdıkça şehrimizdeki eksikleri tespit edebilecek, görebilecek ve çözüm üretebilecekler. Bütünü görerek özeldeki eksiklikleri tamamlayabilecekler' diyerek sözlerini noktaladı.

MHP Kastamonu Belediye Başkan Adayı Op. Dr. R. Galip Vidinlioğlu'na bazı İl Genel Meclis ve Belediye Meclis Üyeliği Adayları eşlik etti.

Bakmadan Geçme