Kastamonu Barosu'nda 'Başkanlık Sistemi' Konuşuldu

5 Nisan Avukatlar Günü etkinlikleri kapsamında Kastamonu Barosu tarafından 'Başkanlık Sistemi' konulu konferans düzenlendi.

  • 696
TAKİP ET
Kastamonu Adliyesinde gerçekleştirilen konferasta Türkiye'nin Anayasal anlamda dünyadaki yeri ve başkanlık sistemi konusu ele alındı. Konferansa konuşmacı olarak Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmi Yüzbaşıoğlu katıldı. Prof. Dr. Necmi Yüzbaşıoğlu, 2007'de tarafsız Cumhurbaşkanı seçmek adına kriz oluşturulduğunu belirterek, o dönemde AK Parti içinden de Türkiye'den de tarafsız cumhurbaşkanı olabilecek çok sayıda kişi bulunduğunu söyledi.

Türkiye gündeminin sıcaklığı, başkanlık sisteminin tartışmaları, başkanlık sisteminin neler olduğu, anayasal değişiklik çalışmaları ve Anayasal çalışmalarının dünyadaki anayasalara göre nerede olduğu hususlarının konferans ile değerlendirileceğini belirten Kastamonu Baro Başkanı Mehmet Çiftçi ise, 'Sayın Cumhuriyet Savcımızın nezdinden adalete ve hukuka yönelen planlı saldırıyı şiddetle kınıyorum. Sayın Savcımızın şahadetine üzüldük ama avukatları hedef haline getiren açıklamalar, bizi çok daha fazla üzdü. Şu husus bilinmelidir ki, avukat kişi hak ve hürriyetlerin teminatıdır. Hiç kimse avukatlara terörist sizin adamınız diyemez, dedirtmeyiz. Bir gün adalete ihtiyaç duyulduğunda herkes mutlaka bal gibi, 'Avukatımı istiyorum' diyecektir' dedi.

'Kastamonulu Hukukçular, Kastamonu'da Buluşuyor' sloganıyla organize edilen etkinlikler kapsamında ayrıca avukatlar tarafından yapılan resim sergisinin de açılışı yapıldı. Açılışın ardından davetliler, resim sergisini gezdi.

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)

Bakmadan Geçme