'Kastamonu'yu yerinde görün'

Seydiler Belediye Başkanı Mehmet Erdoğan, 'Sadece Kastamonu Günlerini gezmek, görmek yetmez, Kastamonu'yu yerinde görün' dedi.

  • 1753

Seydiler Belediye Başkanı Mehmet Erdoğan, Kastamonu Günleri hakkında BRTV'ye değerlendirmelerde bulundu.

11-14 Kasım tarihleri arasında KASDERFED tarafından 16'ncısı düzenlenen “Başkent'te Kastamonu Günleri'nde BRTV'ye açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Mehmet Erdoğan, Kastamonu'nun burada fotoğraflarla ve bölgeden getirilen yöresel ürünlerle tanıtılmaya çalışıldığını fakat bunun yeterli olmadığını, ziyaretçilerin özellikle Kastamonu'ya giderek o tarihi havayı yaşamalarını, doğal güzellikleri görmelerini ve eşsiz yöresel lezzetlerden tatmalarının önemine dikkat çekti.

"KASTAMONU'NUN SİBİRYASI SEYDİLER"

Seydiler'in iklim bakımından Kastamonu'nun Sibiryası olarak nitelendiren Belediye Başkanı Erdoğan, “Fakat insanları da oldukça sıcak, içten ve doğal insanlardır. İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu'da oldukça memnun oldu. Bizleri ziyareti, yaptığımız istişareler de bölgemiz açısından önemli. Seydiler zaten gözle görülür bir gelişim içerisinde, öyle düşünüyorum ki önümüzdeki 5 yıl içinde kendi potansiyelini yani sanayi, ilçe merkezi konumlanması, nüfus anlamında beşe katlar. Tabi bu durumda Seydiler'i bir anda Kastamonu'nun üç büyük ilçesinden biri haline getirir.”dedi.

"BANDUMA'YI SEYDİLER'DE TATSINLAR"

Şu anda ulaşımın eskisi gibi olmadığını söyleyen Erdoğan, “15 Temmuz Tünelinin faaliyete geçmesinin ardından Ankara'ya yaklaşık 2 saat gibi kısa bir sürede ulaşım sağlanıyor. İstanbul'dan gelen ziyaretçilerimiz ise uçak tercihi yaptıkları takdirde 50 dakikada şehrimize gelebiliyorlar. Bizler burada imkanlarımız doğrultusunda ilimizi tanıtıyoruz fakat ziyaretçilerimizin ulaşımı da bu kadar kolaylaşmışken Kastamonu'ya gelerek o tarihi havayı yaşamalarını, doğal güzellikleri görmelerini ve eşsiz yöresel lezzetlerden tatmalarını, özellikle soğuk kış aylarında coğrafi işaretli yöresel lezzetimiz olan Banduma'mızı Seydiler'de tatmalarını tavsiye ediyorum” diye konuştu.

Bakmadan Geçme