Kastamonu'da yedikleri mantardan zehirlenen 7 kişi hastaneye kaldırıldı

Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde ormanlık alandan topladıkları mantarları yiyen 7 kişi zehirlenme şüphesiyle kaldırıldıkları hastanede tedavi altına alındı. Kastamonu Devlet Hastanesinde ilk müdahaleleri yapılan hastalardan 1'nin durumunun ağır olduğu öğrenildi.

  • 1118
TAKİP ET

Kastamonu'da mantar sezonunun açılmasıyla beraber yaşanan zehirlenme vakalarında sayı her geçen gün artıyor. Edinilen bilgiye göre Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde ormanlık alandan topladıkları mantarları pişirerek yiyen 7 kişi, bir süre sonra mide bulantısı ve kusma şikayetiyle İnebolu Devlet Hastanesine götürüldü. Hastanede ilk müdahaleleri yapılan 7 kişi daha sonra Kastamonu Devlet Hastanesine sevk edilerek tedavi altına alındı. Burada yapılan kontrollerde durumu ağır olan 1 kişi, İstanbul'a sevk edildi.

'Mantarlardan zehirlenenlerin sayısı 85'e yükseldi'

Öte yandan Kastamonu'da son 2 haftada yedikleri mantarlardan zehirlenenlerin sayısı 85'e yükseldi. Yedikleri mantardan zehirlenen ve durumu ağır olan 6 kişi Ankara ve Karabük'te bulunan hastanelere sevk edilmişti. Son zehirlenme vakası ile Kastamonu'da mantardan zehirlenen ve durumu ağır olanların sayısı ise 7 oldu. Uzmanlar ise vatandaşları bilmedikleri ve tam olarak emin olmadıkları mantarları yememeleri konusunda uyardı.

Bakmadan Geçme