Trafik Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanıyor

Karayolu Trafik Güvenliği Günü ve Trafik Haftası, Kastamonu'da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

  • 506
Trafik Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanıyor

Toplumda trafik bilincini oluşturmak, yaşanan olumsuzluklara ve çözüm yollarına odaklanarak farkındalık oluşturmak amacıyla tüm dünyada olduğu gibi, ülkemizde de her yıl mayıs ayının ilk cumartesi günü "Karayolu Trafik Güvenliği Günü", takip eden hafta ise "Karayolu Trafik Haftası" olarak kutlanıyor.

Trafik Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanıyor

Kastamonu'da "Karayolu Trafik Güvenliği Günü ve Karayolu Trafik Haftası" programları kapsamında Vali Meftun Dallı, İl Emniyet Müdürü Kayhan Ay, İl Jandarma Komutanı Zafer Özden, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, Kastamonu Belediye Başkanlığı Zabıta Müdürü Ertan Günay, Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü 151. Şube Şefi Ömer Faruk Altındal, Kastamonu Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ahmet Sarıahmetoğlu, öğrenciler, trafik görevlileri ve vatandaşların katılımıyla Cumhuriyet Meydanı’nda "hayatla yarışılmaz" mottosu ile program düzenlendi.

Düzenlenen programda, trafik denetimi yapılarak sürücülerin kurallara uyması konusunda bilgilendirmeler yapıldı. El ilanları dağıtılarak sürücüler uyarıldı, hediyeler dağıtıldı.

Trafik Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanıyor

BİNLERCE KİŞİ HAYATINI KAYBEDİYOR YARALANIYOR

Nüfus ile birlikte artan taşıt sayısı nedeniyle çağın en önemli konularından birisi de trafik güvenliği oldu. Kural ihlalleri nedeniyle meydana gelen kazalarda binlerce kişi hayatını kaybediyor veya yaralanarak sakat kalıyor ve ekonomik kayıplara yol açan maddi hasarlar meydana geliyor.

Kastamonu'da karayolları trafik güvenliği ile ilgili olarak tüm kamu kurum ve kuruluşları koordineli bir şekilde kazaların önlenmesi ve bundan doğan olumsuz sonuçların en alt seviyeye indirilmesi için yoğun gayret göstererek gece gündüz demeden çalışmalarını sürdürüyor.

Trafik Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanıyor

KURALLARA UYMAK TOPLUMA KARŞI SORUMLULUKTUR

Trafik güvenliğinin sağlanması, yalnızca bu işle sorumlu kurum ve kuruluşların gayretleri ile varılabilecek bir hedef değil. Herkes trafik kurallarına uymayı kendisinin ve başkalarının güvenliği için şart olduğunu bilmeli ve buna inanmalıdır.

Kurallara uymak her insanın hem kendisine hem de bütün topluma karşı sorumluluğudur. Bu boyutuyla trafikte bireysel duyarlılıkta sorumluluklar yerine getirmeli ve kurallara uyma bir görev kabul edilmelidir.

Kastamonu'daki etkinlikler hafta boyunca devam edecek.

Trafik Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanıyor