Kış festivalinde büyük heyecan başlıyor

1. Kastamonu Araç Yayla Festivali'nde büyük heyecan başlıyor.

  • 2482

1. Kastamonu Araç Yayla Festivali 28-29-30 Ocak 2022 tarihleri arasında yapılacak.

Araç Belediye Başkanı Satılmış Sarıkaya Başkanlığında kış festivali organizasyon komitesi haftalardır büyük titizlikle yaptığı hazırlıkları tamamlandı.

Yoğun katılım ve ilginin beklendiği kış festivali Fındıklı Gölcük yaylasında gerçekleştirilecek.

Festival ve konser, eğlence etkinliklerinin renkli siması, Kastamonu'nun ekran yüzü tecrübeli Tv Programcısı Gazeteci Sunucu Abdülkadir Akın 1. Kastamonu Araç Yayla Kış Festivalinin sunumunu gerçekleştirilecek. Doğal ve renkli sunumlarıyla etkinliklere farklı tarz ve ayrı bir heyecan katmasıyla tanınan sunucu Akın, ilk kez düzenlenen zengin içerikli bol yarışmalı Kış Festivali etkinliğinde sunumuyla festivale ayrı bir renk katması bekleniyor.

Kış Festivali etkinliklerinde;

28 Ocak 2022 Cuma; Kayak kulüpleri ve sporcuları, dağcılık kulüpleri, karavan kulüpleri, off-road kulüplerinin festival alanına yerleşmeleri, kardan heykeller (sürpriz).

29 Ocak 2022 Cumartesi; Festival ateşi yakılışı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı, protokol konuşmaları ve Araç Belediyesi Sepetçioğlu ekibi gösterisi, kardan adam yapma yarışması, şamyelle ve çuvalla yarışma, müzik ve eğlence, kızak yarışması, biatlon gösterisi (kayaklı koşu), off-road gösterisi, meşaleli yürüyüş, canlı müzik eğlence.

30 Ocak 2022 Pazar; Kulüpler arası yapılan iglo ve kar tünellerinin ödüllerinin verilmesi, halat çekme yarışı, hedikle koşu (kocaayak yarışması), kar güreşi, kar-raft gösterisi, painball gösterisi (KASDOFF), off-road gösterisi ve doğa gezisi, Araç düven board gösterisi ve tomruk çekme yarışı ile unutulmaz bir festival etkinliğine imza atılması bekleniyor.

Yurt içi ve yurt dışından, gurbette bulunan Araçlı hemşehrilerin festival etkinliğine yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.

Özkan KANDEZ

Bakmadan Geçme