KUZKA'nın UR-GE Projesi Kabul Edildi

KUZKA ve KAPI-DER tarafından yapılan proje başvurusu Ekonomi Bakanlığı tarafından kabul edildi.

  • 540
TAKİP ET
Kümelenme Projesi kapsamında Tosya'daki kapı sanayicilerinin bir araya gelerek oluşturdukları Kapı Sanayicileri Derneği (KAPI-DER) ve Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) tarafından hazırlanan 1.8 milyon TL büyüklüğündeki 'Dünyanın Kapısını Üretiyoruz' projesi Ekonomi Bakanlığı'nın Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi (UR-GE) programı kapsamında desteklenmeye değer bulundu.

KUZKA ve KAPI-DER tarafından 13 Ekim 2015 tarihinde yapılan proje başvurusu Ekonomi Bakanlığı tarafından yapılan değerlendirme sonrasında Tosyalı kapı üreticilerini bir üst basamağa taşıyacak projenin kabul edildiği açıklandı.

3 yıl içinde uygulanması planlanan 1.8 milyon TL bütçeli proje kapsamında %75'i Ekonomi Bakanlığı tarafından karşılanmak üzere tasarım ve markalaşmaya yönelik faaliyetler ile alım heyeti organizasyonlarının gerçekleştirilmesi, ulusal ve uluslararası sektörel fuarlara katılım sağlanması gibi ihracatı geliştirmeye yönelik birçok faaliyetin gerçekleştirilmesi mümkün olabilecek. 

Projenin ilk aşamasında KUZKA ve KAPIDER; proje kapsamında ihtiyaç analizi faaliyetinin gerçekleştirilmesine ilişkin çalışmalara başlayarak projeye start vermiş olacak.

KG

Bakmadan Geçme