'Projelerimizi gerçekleştirmeye devam ediyoruz'

Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu, belediye projeleri hakkında bilgi vererek, projeleri gerçekleştirmeye devam ettiklerini söyledi.

  • 1326

Kastamonu Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu, geçtiğimiz günlerde basın mensuplarını belediye çalışmaları hakkında bilgilendirdi.

Projeleri anlatan Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu şöyle konuştu:

"ÖRENCİK TOKİ YOL ÇALIŞMASI

Örencik TOKİ'deki vatandaşlarımızın şehre ulaşımlarını kolaylaştırmak adına önemli bir çalışma gerçekleştiriyoruz. Örencik TOKİ bağlantı yolunun çalışmaları aralıksız sürmekte. Buraya 15 metre genişliğinde yaklaşık 1643 metre uzunluğunda yeni yol açıyoruz.

OLUKBAŞI YENİ HİZMET BİNASI

Hemşehrilerimizin her türlü belediye hizmetini alabildiği binamızda Beyçelebi Mahallesi Muhtarlığı da yer almakta.

KASTAMONU BELEDİYESİ MUSTAFA YILDIZ HALK KÜTÜPHANESİ

Şehre bir kütüphane kazandırdık. Eğitim çok önemli. Burada 10 bin kitabımız var. 250 civarında üyemiz var.

KARAÇOMAK BARAJI MESİRE ALANI PROJESİ

DSİ'nin Karaçomak Barajı kenarında bir yeri vardı. Biz burayı aldık. Atıl durumda olan bu yeri hem bir misafirhane olarak hem de mesire alanını arttırarak hizmete açacağız. Orman Bölge Müdürlüğü ile yaptığımız görüşmeler var, oraya bir yürüyüş yolu ve bisiklet yolu da kazandırmak istiyoruz. Yaptığımız çalışmanın ardından mesire alanımıza 27 adet piknik masası ve kamelya ile çocuk oyun gurupları konulacaktır.

TEMİZLİK VE SIFIR ATIK

Türkiye'nin en temiz şehrine yakışır şekilde çalışmaları yürütüyoruz. Bu kapsamda Cumhurbaşkanlığı'ndan ödül aldık. Özellikle sıfır atık projeleri bizim için çok değerli. Doğal alanlarımızı temizliyor, atık pil kampanyalarımız ile çocuklarımıza ulaşıyor, yerinde ayrıştırma için vatandaşlarımıza bilgiler veriyoruz. Şehrimizin belirli noktalarında görüntü kirliliğini ve çöp kokusunu ortadan kaldırmak için 69 adet yeraltı çöp konteyneri kurulumu gerçekleştirdik. Yine ihtiyaç duyulan ve vatandaşlarımızın talebine göre mahallelerimize, sokak, cadde ve oyun alanlarımıza 908 adet dekoratif çöp kovası monte ettik.

İLAÇLAMA HİZMETLERİ

Vatandaşlarımızın sağlığı için 7/24 çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu doğrultuda vektörle mücadelede 34 bin 700 litre uçkun sinek ilacı, 32 bin litre larvasit ilaçlaması gerçekleştirildi. Kamu kurumları ve sivil toplum kurumlarında 3 bin litre dezenfeksiyon çalışması yapıldı.

ESENTEPE MAHALLE EVİ

Mahalle kültürümüzü yaşatmak adına başlattığımız projelerden olan Mahalle Evleri projemizin ilki Esentepe'de tamamlandı. İnşallah devamını getireceğiz. Muhtarlık hizmetleri de burada verilecek.

HİLAL MASA

Vatandaşımızın sorunlarını hızla çözmek adına faaliyete aldığımız Hilal Masa projemiz doğrultusunda 18 bin 915 hemşehrimizin gerçekleştirdiği başvurunun 17 bin 384'ü ilgili birimlerimizce çözüme kavuşturuldu.

YENİDOĞAN BAKIM SETİ

İl merkezimiz de dünyaya gelen yeni bebeklerimizin ailelerine yeni doğan bakım setleri veriyoruz. Başladığımız her hizmete devam ediyoruz. Hiçbir hizmetimizde kesinti yok. Yaklaşık 750 civarında yeni doğan bakım seti dağıtımı yaptık. Yeni Doğan Bebek Setimizde, alt bezi, ıslak mendil, bebek yağı, bebek şampuanı, tırnak makası, baskılı önlük, pudra, emzik, dişlik, biberon ve çıngırak bulunmaktadır.

KARTLI SİSTEM

Toplu taşımada kent kart sistemine geçişi gerçekleştirdik. Ara ara yaşanan bazı sıkıntılar oldu. Yerel basınımızdan da bu konuda hem methiye hem şikayet aldık. Methiye almamızın sebebi böyle bir sisteme geçmemiz. Kastamonu yaşlı nüfusun en fazla olduğu ikinci il. Türkiye'nin her tarafında bu hizmetler için ödenen rakam belli. İlimizin yaşlı nüfusu fazla olunca bir araca dört yaşlı binecekse sekiz yaşlı biniyor. 65 yaş üstü ve engelli vatandaşlarımıza verilen hizmetin muhatabı bakanlığımız. Konuyu İçişleri Bakanlığımıza aktardık inşallah düzenlemeler olacak.

KASTAMONU BELEDİYESİ EĞİTİM MERKEZİ (KASMEK)

Bizim yüz akı projelerimizden bir tanesi. Türkiye'de yok. Benzer projeler var ancak oralarda Belediye kurs hizmetini veriyor herkes kendi enstrümanını alıyor. Biz enstrümanı da veriyoruz. Dolayısıyla tamamen ücretsiz hizmeti sunuyoruz. Şu ana kadar yararlanan 1066 hemşehrimiz var. Sırada bekleyen 1800 kardeşimiz var. 48 kursumuz devam etmektedir. Eğitim Merkezi hizmetlerimizden bugüne kadar 1066 kişi faydalanmıştır. Merkezimizde; Bağlama, Gitar, Ud, Piyano, Keman, Ney, Resim, Arduino, Robotik Kodlama VEX, Satranç, Akıl ve Zeka Oyunları, Web Uygulamaları, Animasyon Hazırlama Pilates, Bilgisayar İşletmenliği, Ofis Programları, Web Uygulamaları, Halk Sanat Musikisi, Türk Sanat Musikisi, çocuklar ve minikler korosu ve tiyatro kursları verilmektedir. Önümüzdeki günlerde inşallah bir de bale kursu açacağız. Bunun için talepleri alıyoruz. Buradan üç koro da çıktı.

3D Tasarım, Corel Draw, Grafik Tasarım, İş Yaşamında Sosyal Medya Kullanımı, Drama, Basketbol, Voleybol ve Tenis kurslarına ise hemşehrilerimizin talepleri doğrultusunda ön kayıt alınmaktadır. Bugün itibariyle haftada 883 kursiyerimize hizmet veriyoruz.

AKILLI ŞEHİR KASTAMONU

Akıllı Şehir Kastamonu Projesi'nin altyapı çalışmalarına başlandı. Bu doğrultuda Kastamonu Belediyesi bünyesinde bulunan tüm tesislerin fiber optik kablo altyapı çalışmaları bitirildi. Çalışma kapsamında 30 bin metre fiber kablo çekildi.

Yine yerli otomobilimiz yüz akımız TOGG piyasaya çıktı. Destek vermek adına şarj istasyonu noktalarını belirleyerek gerekli çalışmaları tamamladık.

ÜCRETSİZ İNTERNET HİZMETİ

Belediyemizce bilgi ve iletişim alanlarında vatandaşlarımıza çağdaş ihtiyaçlara cevap verecek kaliteli, güvenli ve erişilebilir telekomünikasyon hizmetleri verilmesi doğrultusunda Cumhuriyet Meydanı, Nasrullah Meydanı, Şehirlerarası Otobüs Terminali ve belediyemiz kamusal alanlarında ücretsiz Wİ-Fi erişim hizmeti verilmektedir.

ŞEYHOĞLU KONAĞI

Eski Mevlevi konağıdır Şeyhoğlu Konağı. Milli Eğitim Müdürlüğü'ne geçici olarak tahsis ettik. Olgunlaşma enstitüsü orada açıldı. Yaklaşık 200 yıllık bir geçmişe sahip olan ve 25 odasıyla Kastamonu'nun en büyük konaklarından birisidir. Hayır işine vesile olduk.

KÜLTÜR, SANAT VE FUAR ETKİNLİKLERİ

Şehrimizin tanıtımı, yöresel değerlerimizin geleceğe en doğru şekilde aktarılması adına 105 adet kültür, sanat ve fuar etkinliğini gerçekleştirdik. Kastamonu simidi, tiridi ve eğşisinin coğrafi işaret tescili alındı.

MAKİNE PARKIMIZI GÜÇLENDİRİYORUZ

Hemşehrilerimize daha iyi hizmet etmek ve projelerimizi hızla tamamlamak adına makine parkımızı güçlendirdik. Üç yıllık süre içerisinde 18 adet araç ve iş makinası alımı yaptık. Hizmet araç sayımızı 151 araç, 22 iş makinesine çıkarttık. Yaklaşık 2 Milyon liralık yatırım yaptık. 2 otobüs ve 1 adet finişer (asfalt serici) iş makinası da hayırseverlerimiz tarafından belediyemize hibe edildi.

DERE ISLAH PROJESİ TAMAMLANDI

Budamış Mahallesi'nde yürütülen alt yapı çalışmalarıyla ortak şekilde Dere Islah çalışması da tamamlandı. 18 Milyon liralık proje Devlet Su İşleri'yle yapılan görüşmeler doğrultusunda hızla başlayarak bitirildi. DSİ Bölge müdürümüz ile görüştüm. Burada geri kalan kısmının ihalesinin tamamlandığını ve Kebeci'nin önündeki yol ile ilgili sıkıntının da bu ihaleye dahil edilerek çözüleceği bilgisini aldım.

TAM OTOMASYONLU PARK VE BAHÇELER YERLEŞKESİ

Üretime destek olmak, hemşehrilerimize en iyi hizmeti sunabilmek adına 5 adet tam otomasyonlu seramızın yer aldığı Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz yerleşkesini tamamladık. 1500 metrekare sera alanı bulunan yeni yerleşkemizde yıllık 100 bin adet atalık tohum fidesi üretimi de yapılıyor. Burada yağmur suyu ve kar suları depolanarak sulamada kullanılıyor. Yine refüjlerde kullandığımız çiçeklerimiz de burada üretiliyor.

KASTAMONUDOGAL.COM

Yine biliyorsunuz coğrafi işaretli ürünlerde iddialıydık. Türkiye'deki sayılı belediyelerden biriyiz bu anlamda. kastamonudogal.com üzerinden kendi ürünlerimizin satışını yapıyoruz. Bunu da üç bölüme ayırdık. Doğal, elişi ve ahşap ürünlerimiz var. Kim talep ediyorsa ürünler hızla ulaştırılacak.

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ PROJESİ

Açılışını yapmak için geri sayıma geçtiğimiz Engelsiz Yaşam Merkezimiz 750 metrekare alana sahiptir. Engelsiz Yaşam Merkezi'nde kurs odaları, spor aktive odaları, oyun odası, günlük bakım odası, idari odalar, toplantı salonu, kafe ve mutfak gibi mekanlar bulunmaktadır.

Bu proje faaliyete geçtiğinde engelli kardeşlerimize burada resim kursu, ritim kursu, oyun kursu, el sanatları kursu, müzik ve bilgisayar kursu da verilecektir. Gerekli bağlantıları gerçekleştirdik. Hem Milli Eğitim hem de Halk Eğitim bünyesinde. Burayı da faaliyete geçirdik. Onlar için ne yapsak az. 750 metrekare alan çok bir şey değil belki ama şimdilik problemi karşılamaya yeterli. Bundan sonra inşallah daha da büyüğünü yapmak nasip olur. Bugün işimizi görecek bir Engelsiz Yaşam Merkezi'ni şehre kazandırmış olduk.

HENTBOLDA İLKLERE İMZA ATIYORUZ

Şehrimizin yüz akı bir hentbol takımımız var. Maliyetler bu sene itibariyle euro artışından dolayı arttı. Şampiyonlar Ligi'nde ülkemizi temsil eden ilk ve tek hentbol takımı. Şehrimizde bir hentbol geleneği var. Bu geleneği devam ettiriyoruz. Takımımızın yöneticilerine de bu doğrultuda teşekkür ediyorum.

KASTAMONU BELEDİYESİ ÖMERÜL FARUK DARENDE HUZUREVİ

Hemen hemen küçük problemleri de çözerek açılışa hazırladığımız, hayırseverimiz mekanı cennet olsun Ömerül Faruk Darende'nin destekleriyle yaptığımız Ömerül Faruk Darende Huzurevi tamamlandı. İlimize 62 yataklı Huzurevi'ni kazandırdık. Artık müracaatları alacağız."

Bakmadan Geçme