Şehit ailesine 106 sene sonra 'Onur Belgesi'

Taşköprü'de yaşayan Hasan Çiftçi, büyük dedesi Hüseyin oğlu Ali için 106 sene sonra kendilerine 'Onur Belgesi' verildiğini belirtti.

  • 2319

Taşköprü ilçesinde yaşayan Hasan Çiftçi, 1. Dünya Savaşı'nda şehit olduğunu bildiği Taşköprü Çoroğlu köyü nüfusuna kayıtlı büyük dedesi Hüseyin oğlu Ali'nin hangi cephede şehit düştüğüne ilişkin bilgi öğrenmek üzere 10 yıl önce Milli Savunma Bakanlığı'na yazdığı dilekçe geçtiğimiz günlerde sonuç verdi.

Bundan 10 yıl önce 1. Dünya Savaşı'nda şehit düştüğünü bildiği büyük dedesinin akıbeti ile ilgili Milli Savunma Bakanlığı'na bir dilekçe yazdığını söyleyen Hasan Çiftçi, geçtiğimiz günlerde Milli Savunma Bakanlığı'ndan bir davetiye geldiğini ve İstanbul Harbiye Askeri Müze ve Kültür Sitesi Komutanlığı'nda düzenlenen “Türkiye Şehitlerini Anıyor” etkinliği kapsamında kendilerine yapılan araştırmalar neticesinde dedesi Hüseyin oğlu Ali'nin 1. Dünya Savaşı'nda Irak Cephesi'nde Kut'ül Amare Zaferi'nde şehit düştüğü bilgisinin kendilerine verildiğini ve burada gerçekleşen törende Milli Savunma Üniversitesi Hava harp Okulu Komutanı Hava Tümgeneral İsmail Günaydın tarafından kendilerine Onur Belgesi takdim edilip, yaş kütüğüne büyük dedesi Hüseyin oğlu Ali'nin künyesini kendisinin çaktığını belirtti.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Hasan Çiftçi, 106 yıl aradan sonra büyük dedesi Hüseyin oğlu Ali'nin 1. Dünya Savaşı'nda Irak Cephesi'nde ki Kut'ül Amare Zaferi'nde şehit düştüğü bilgisine ulaştıklarını ve düzenlenen törenle kendilerine onur belgesi ve plaket verildiğini fakat büyük dedesinin kabrinin tam olarak nerede olduğunun bilinmediğini ifade etti.

Çiftçi, Milli Savunma Bakanlığı yetkililerine ve ilgili makamlara gösterdikleri ilgi ve alakadan dolayı teşekkür etti.

Oldukça duygu dolu anların yaşandığı programa torun Hasan Çiftçi eşi Hikmet Çiftçi ile katıldı.

Hamza Sefa YILMAZ

Bakmadan Geçme