Seydiler'de buzağı yarışması

Seydiler ilçesinde 2. Geleneksel Şehit Şerife Bacı Kültür Etkinlikleri kapsamında buzağı yarışması düzenlendi.

  • 1400

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Kastamonu ve Seydiler'e gelişleri Şapka ve Kıyafet İnkılabının 97. yıl dönümü nedeniyle tertip edilen 2. Geleneksel Şehit Şerife Bacı Kültür Etkinlikleri kapsamında Seydiler ilçesinde buzağı yarışması düzenlendi.

Yarışma 0-6 aylık yaş aralığında olan dişi ve erkek buzağılar olmak üzere iki ayrı kategoride yapıldı.

Erkek kategorisinde 18, dişi kategorisinde 15 olmak üzere toplam 33 yetiştiricinin katılımları ile gerçekleştirilen yarışmada, her iki kategoride dereceye giren 6 yetiştiriciye ödüller verildi. Ayrıca yarışmaya katılan tüm yetiştiricilere de yem hediye edildi.

Yarışmada değerlendirme jürisi olarak, Kastamonu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nce görevlendirilen Ziraat Mühendisi (Zooteknist) Uğur Bağçe, Veteriner Hekimler Pelin Çanta ve Müşerref Bile Başar yer aldı.

Hayvancılığın yoğun olarak yapıldığı ilimizde, hayvan yetiştiriciliği konusunda iddialı olan Seydiler ilçesinin gençleri ve kadın üreticilerin de hayvan yetiştiriciliğine teşvik edilmesi planlanan yarışmada ayrıca farklı ırkların da tanıtımı yapıldı. Bunun yanında kamu kurumlarının, sivil toplum kuruluşlarının ve yetiştiricilerin bir araya gelmesi sağlanarak ilçe yetiştiricilerinin talepleri ve proje önerilerinin de yerinde tespit ve değerlendirilmesi imkanı oluşturulmuş oldu.

Bakmadan Geçme