Yelis Mehmet Feyzi Efendi'nin Kabrini Ziyaret Etti

Büyük Birlik Partisi (BBP) Kastamonu 1. Sıra Milletvekili adayı Ahmet Yelis, Mehmet Feyzi Efendi'nin kabrini ziyaret etti.

  • 454
TAKİP ET
MEHMET FEYZİ EFENDİ'NİN KABRİNİ ZİYARET EDEN AHMET YELİS: MEHMET FEYZİ EFENDİ VE MUHSİN YAZICIOĞLU; VATANSEVERLİĞİ, TÜRK MİLLİYETÇİLİĞİNİ VE DİNDARLIĞI EN GÜZEL TERKİP İÇİNDE ANLATAN ŞAHSİYETLERDİ.

Kendisini gören ve sohbetinde bulunanların ifadesiyle kibar, nezaket sahibi ve şefkatli, insanda sevgi ve saygı duyguları uyandıran, dini konulara olduğu kadar ilmi konulara da son derece hkim bir zat olan Mehmet Feyzi Efendi Hazretleri, Kastamonu'nun bir değeri olduğu kadar, Türk milliyetçileri için de ayrı bir değer taşımaktadır.

İslam ulemasından bazı zatların milliyetçiliği dine aykırı kabul etmesini son derece yanlış bulan efendi hazretleri, konuya Kuran-ı Kerim'den ayetler ve Peygamber efendimizin hadisleriyle açıklık getirmiştir.

Efendi hazretleri, 'Mefahir-i Diniye, Mefahir-i Milliye, Sadakat-i Vataniye… Bu üçü bir arada olursa, iyileşmeyecek yara yoktur' diyerek, Türk siyasi tarihinde neredeyse Tanzimat'tan bu tarafa halledilemeyen bir hastalığında adeta şifasını söylemiştir.

Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu, Rahmetli Mehmet Feyzi Efendiden hatıralar anlatır ve kabrini ziyaret etmemi isterdi.

Her iki Muhterem şahsiyetinde ruhları şad, mekanları cennet olsun.

Bakmadan Geçme