Anadolu Hastanesi'nden yangın bölgesine yardım

Özel Kastamonu Anadolu Hastanesi, başlattığı yardım kampanyası dahilinde toplanan yardımları yangın bölgesine gönderdi.

  • 1566
Anadolu Hastanesi'nden yangın bölgesine yardım

Özel Kastamonu Anadolu Hastanesi tarafından Muğla’da meydana gelen yangın felaketi için başlatılan yardım kampanyası dahilinde toplanan yardımlar, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı Kriz Masası ile görüşülerek Köyceğiz Belediye Başkanlığı’na gönderildi.

Köyceğiz Belediye Başkanlığı yetkililerinin, 20 kilometre uzunluğundaki yangın hortumlarının yangında zarar gördüğünü, şu anda en çok ihtiyaç duydukları malzemenin yangın hortumu olduğunu belirtmesi üzerine Özel Kastamonu Anadolu Hastanesi sağlık çalışanları anında organize olarak, topladıkları yardımlarla yangın hortumu ve aparatları satın alarak bölgeye gönderdi.

Özel Kastamonu Anadolu Hastanesi çalışanları ayrıca bölgede en çok ihtiyaç duyulan malzemeler olan; Su, battaniye-pike, ıslak mendil, peçete, muhtelif ilaçlar, el feneri, bebek maması gibi daha birçok malzemeyi kolilerle bölgeye göndererek, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasını sağladı.

Bölgede en çok yangın hortumuna ihtiyaç var

Muğla/Köyceğiz Belediyesi Kriz Merkezi görevlileri, Türkiye’nin 81 ilinden yardım yağdığını, ancak şu anda en çok 1 buçuk inç veya 2 inç ebatlarında yangın hortumu ve aparatlarına ihtiyaç duyduklarını belirterek, yardımsever halkımıza teşekkür ettiler.

Bu tür afet durumlarında millet olarak birlik ve beraberlik içinde kenetlendiğimize vurgu yapan Özel Kastamonu Anadolu Hastanesi yönetimi ise; “Cennet vatan Türkiyemizin değişik bölgelerinde çıkan orman yangınlarıyla birlikte yüreklerimizde, canlarımızda yandı. Yangınların bir an önce kontrol altına alınmasını diliyor, yangında hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, zarar görenlere ise geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Ayrıca; Orman yangınlarında kahramanca ve takdire şayan bir mücadele ortaya koyan, ormancılarımız ile ateş savaşçılarımızı da tebrik ediyor, yaptıkları ve yapacakları çalışmalarda kolaylık diliyoruz. Allah, güzel ülkemize bir daha böyle acılar yaşatmasın” ifadelerine yer verdi.