Ankara'da Azdavaylılar rüzgarı

Ankara Azdavaylılar Yardımlaşma Derneği, söyleşi etkinliği düzenledi. Söyleşide Tarihçi Yazar Erdal Arslan Azdavay tarihi ile ilgili sunum yaptı.

  • 1339
Ankara'da Azdavaylılar rüzgarı

Ankara Azdavaylılar Yardımlaşma Derneğinin "tarihimiz" konulu söyleşi etkinliği büyük ilgi gördü.

Tarihçi Yazar Erdal Arslan'ın misafir edildiği etkinlikte konuşan Dernek Başkanı Ayşen Karakaş, "1959 yılında Doktor Mahir Tekşen tarafından kurulan ve 65 yıldır Ankara’daki Azdavaylıları bir araya getiren derneğimiz, 2023 yılı Haziran ayından bu tarafa şahsım, Suat Yaşar Bostancı, Bilal Diribaş, Fatma Yılmaz, Remzi Kara, Sezai Çelebi ve Salih Karagöz tarafından yönetilmektedir. Yeni yönetimle birlikte Cumhur Ozan Bostancı başkanlığında kurulan Gençlik Komitesi ile de gençlerimizi birbirleriyle kaynaştırmak ve memleketimiz Azdavay’ı en güzel ve doğru şekilde tanıtmak istedik. Bu çerçevede düzenlediğimiz 'tarihimiz' konulu söyleşi programı ile de Azdavaylıları Azdavaylı bir yazar ile buluşturarak tarihimize ışık tutacak ilk etkinliğimizi gerçekleştiriyoruz. Bizleri kırmayarak davetimizi kabul eden Tarihçi Yazar Erdal Arslan’a teşekkür ediyorum. Farkındalık söyleşilerimiz, Azdavay’ımıza kültürel ve turistik gezilerimiz, sosyal, kültürel sorunlarımızla ilgili kamuoyu oluşturma faaliyetlerimiz, gençlerimizin ihtiyaç ve taleplerine uygun projelerimizle çalışmalarımız devam edecektir." dedi.

Söyleşi programında konuşan Erdal Arslan, Azdavay tarihi ile ilgili iki saatlik bir sunum gerçekleştirirken, programın sonunda bir de imza etkinliği gerçekleştirildi.

Programa katılan davetlilerce, gerek söyleşi programına gerekse imza etkinliğine büyük ilgi gösterildi.

Program yazar Erdal Arslan’a plaket takdimi ile sona erdi.