Anneler Günü Kutlama Mesajları

Tüm annelerimizin "Anneler Günü" kutlu olsun.

  • 1246
Anneler Günü Kutlama Mesajları
TAKİP ET Google News ile Takip Et

KASTAMONU VALİSİ ŞEHMUS GÜNAYDIN'IN MESAJI
Dünümüzde, bugünümüzde yanımızda olan bizleri geleceğe hazırlayan,  karşılıksız emeğin, şefkatin tükenmez kaynağı,   aynı zamanda bizi millet yapan değerlerin her birimizde hayat bulmasında, yaşatılmasında en çok payı olan en değerli varlığımız, hayat boyu yol göstericimiz annelerimiz;  aile ve toplum hayatının temel direğidir.
Kendilerine duyduğumuz sevginin, saygının ve minnetin ifadesi olarak kutladığımız Anneler Gününde, yeryüzündeki tüm insanların kalbi, bitmek bilmeyen sevginin, sabrın,  fedakarlığın timsali olan annelerimiz için çarpmalıdır.
İnsan; sevgiye, erdeme ve iyiliğe dair hasletlerinin temelini anneden alır. Hayatta iken annelerimizin kıymetini bilmek,  onlara karşı görevlerimizi eksiksiz yerine getirerek kendilerini ihmal etmemek,  birer evlat olarak en önemli vazifelerimizdendir. Onlara hayatlarının her gününde destek olmak,  bizden bekledikleri sevgi ve saygıyı göstermek bir görevden ziyade içten gelen duygu olmalıdır. Onların gurur duyacakları evlatlar olmak,  bugün annelerimize verebileceğimiz en büyük armağandır.
Anne demek;  şefkat, merhamet, sabır, hoşgörü gibi dünyadaki tüm güzelliklerin tek kelimeyle ifade edilmesi demektir.
“Cennet Annelerin ayağı altındadır” anlayışı ile Annelerimizi her zaman baş tacı yapmamız gerekir.
Annelerimiz hayat boyunca yanımızda olup bizi nasıl yalnız bırakmadılarsa, bizler de onların yanında olmalı, ömürlerinin sonuna kadar onları, mutlu ve huzurlu kılmalı, evlat sevgisini en güzel şekilde onlara yaşatmalıyız. Sorumluluklarımızı en iyi şekilde yerine getirmeli, onların ne kadar kıymetli olduklarını, kendilerine daima hissettirmeliyiz.
Hayatımız boyunca yanı başımızda istediğimiz, güven ve desteğini aradığımız, yanında huzur bulduğumuz, sevgisini ve hoşgörüsünü hiçbir şeye değişmeyeceğimiz annelerimizin bizlere verdiği değerleri,  bizler de çocuklarımıza aktarabilmeliyiz.
Bu anlamlı günün, annelerimizin değerini daha iyi anlamamıza katkıda bulunacağı inancıyla;  büyük bir emekle yetiştirdikleri evlatlarını vatan uğruna şehit veren anneler ve gazi anneleri başta olmak üzere, tüm annelerin, anne adaylarının ve yüreği annelik duygusuyla dolu kadınlarımızın anneler gününü kutlar, sağlıklı, huzurlu ve mutluluk dolu bir gelecek temenni ediyorum.

KASTAMONU AK PARTİ MİLLETVEKİLİ METİN ÇELİK'İN MESAJI
“Sevgilerin en büyüğü, en vazgeçilmezi olan anne sevgisinin ve fedakarlığının yegane karşılığı ise gerçek sevgidir. Annelerimizin her zaman yanında olmak, yüzlerini güldürmek, gurur duyacakları evlatlar olmak, hiç şüphe yoktur ki, onlara verilebilecek en kıymetli armağandır. Anneler Günü vesilesiyle, nice emeklerle yetiştirdikleri evlatlarını vatan uğruna şehit veren tüm şehit annelerine bir kez daha minnet ve şükranlarımı sunuyor, acılarını yürekten paylaşıyorum. Aziz şehitlerimizin bizlere emaneti olan ailelerine her zaman sahip çıkacağımızı bir kez daha vurgulamak istiyorum. Bizleri koruyup kollayan, mutluluğumuzu kendi mutluluğu, üzüntümüzü kendi üzüntüsü bilen, baş tacımız annelerimize selam ve sevgilerimi iletiyor, sağlık ve mutluluklar diliyorum.”

KASTAMONU AK PARTİ MİLLETVEKİLİ MURAT DEMİR’İN MESAJI
Evlatlarını vatan uğruna şehit veren, acılarını yürekten paylaştığımız  annelerimize bir kez daha minnet ve şükranlarımı sunuyor, başta  Aziz şehitlerimizin bizlere emaneti olan annelerimizin ve tüm annelerin  gününü kutluyorum.

KASTAMONU BELEDİYE BAŞKANI TAHSİN BABAŞ’IN MESAJI
Büyük bir sorumluluk, fedakarlık, sevgi, şefkat ve merhametin timsali olan annelerimiz, hepimizin en değerli varlıklarıdır. Kutsal bir mertebe olduğuna inandığım annelik makamı, sadece ailenin düzenini değil Türk toplumunun temelini ve vatanın bölünmez bütünlüğünü de oluşturmaktadır. Öyle ki kahraman Şerife Bacılar, evlatlarını vatana Kınalı Ali yapanlar, yavrusunun ardından bağrına taş basıp ‘vatan sağ olsun’ diyenler, kara toprakla hasret giderip düşmana baş eğmeyenler annelik mertebesinin kutsallığını fazlasıyla açıklamaktadır. 
‘Cennet annelerin ayakları altındadır’ diyebilen ve buna inanan bir geleneğin mensupları olarak, annelerimize daima saygı ve sevgi göstermeye önem vermeliyiz. Varlıkları ile evlatlarına güç katan annelerimiz evlatları için daima sıcak bir kucak olmuştur. Bu noktada hayatımızın en büyük parçası olan annelerimizin Anneler Günü’nü kutlarken onlara daima sevgi ve saygımızı hissettirmeli, emeklerinin boşa gitmediğini gösterirken çocuklarımıza da örnek olmalıyız. 
Bu bakımdan, bu anlamlı günde, annelerimizi mutlu etmek, annelerimizin yüreklerini sevgiyle doyurmak, onların ilgisine layık olmak hepimiz için asli bir görev olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm annelerimizin Anneler Günü'nü kutluyor; dünyanın bütün annelerine mutlu, sağlıklı ve huzurlu bir hayat diliyorum.

KASTAMONU İL GENEL MECLİSİ BAŞKANI MEHMET KAYIKCI'NIN MESAJI
“Sebebi varlığımız, sonsuz şefkat ve fedakarlığın sembolü annelerimiz, değeri hiçbir şeyle ölçülemeyen ve yeri hiçbir şeyle doldurulamayacak en değerli varlıklarımızdır.
Geleceğimizin şekillenmesi adına atılan her adımın ardında, varlığıyla hayata anlam katan annelerimizin sıcak eli ve yol gösterici ayak izleri vardır. İnsanoğlunun var oluşundan bugüne kadar sevginin, şefkatin sabrın ve özverinin timsali olmuş elleri öpülesi analarımız aile hayatının temel direğini oluşturmuşlardır. Peygamber efendimiz “ Cennet anaların ayakları altındadır.” demek suretiyle cenneti kazanmaya anneyi vesile kılmış, Dinimizin kadına ve anneye verdiği değeri göstermiştir.
Bu duygu ve düşüncelerle tüm annelerimizin “Anneler Gününü” kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

TAŞKÖPRÜ BELEDİYE BAŞKANI HÜSEYİN ARSLAN'IN MESAJI
“Dünyadaki karşılıksız tek sevgi anne sevgisidir. İnsanoğlu dünyaya geldiği zaman ilk önce anne sıcaklığını hisseder. O’nun ninnileriyle uyumaya başlar. O’nun verdiği bilgi ve tecrübeyle hayata alışır, onun verdiği eğitim ve terbiyeyle kişiliğini oluşturur.
Dünyadaki bütün sevgiler karşılıklıdır. Ancak annelerimizin bizlere verdiği sevgi, karşılıksızdır. Bundan dolayı hiç yılmadan, sevgi ve şefkatle bizlerin yetişmesinde büyük bir sorumluluk üstlenen annelerimize ne kadar hizmet etsek, onların hakkını hiçbir zaman ödeyemeyiz. Üzerimizde bu kadar hakkı olan annelerimize layık bir evlat olmak, hepimizin görevi olmalıdır. Hiç yılmadan sevgi ve şefkatle, fikren ve bedenen sağlıklı nesillerin yetiştirilmesinde büyük bir sorumluluk üstlenen annelerimize ne kadar hizmet etsek azdır. Annelerimize karşı gönül borcumuzu ne yapsak ödeyemeyiz. Fedakârlık ve sabırla dünyanın en yüce görevini yerine getiren her biri sevgi sembolü annelerimiz karşısında saygıyla eğiliyor, fedakârlıklarla ve sabırla dünyanın en yüce görevini yerine getiren her biri sevgi sembolü olan bütün annelerimizin Anneler Gününü kutluyor, her birini ayrı ayrı saygıyla, sevgiyle selamlıyorum.”

KASTAMONU MHP İL BAŞKANI HACI İBRAHİM MAŞALACI'IN MESAJI
Hayatlarımızın kutup yıldızları, karanlık odalarımızın ışıkları, hikmet kaynaklarımız; umudumuza umut, gücümüze güç katan annelerimiz; diliyoruz ki, dünümüz, bugünümüz, yarınlarımız sizlerden mahrum kalmasın.
Dua ediyoruz ki; Türk Anası geleneğiyle, örfüyle, adetiyle, hikmetiyle var olsun. Çelikten iradesiyle, sarsılmaz imanıyla Türk'e yoldaş olsun. İş başa düştü mü devlette yönetsin, cepheye de gitsin.
Biliyoruz ki, mensubiyeti olmaktan onur duyduğumuz milletimizin , baş mimarları, okunan kitapların en güzeli, kadim kültürün taşıyıcısı sizlersiniz. Sizler sayesinde toplumlar inşa oluyor, sizlerin hikmetli söz ve davranışlarıyla zorluklar aşılıyor. Sezgileriniz, fedakârlıklarınız bizleri yoğuruyor ve doğruya iletiyor. Dualarınız bizleri ayakta tutuyor. Elbette, sizleri, üzerimizdeki haklarınızı yılda bir gün hatırlamaktan haya ederiz. Sizler bizim bugünümüzde değil, her günümüzde, her anımızdasınız.
"Hiç karşılık beklemeden vermenin, şefkatin, bağışlamanın, hoşgörünün ve eşsiz sahiplenişin en mümtaz simaları şüphesiz annelerdir. Milletimizin gelecekte var olabilmesi, nesillerin sağlıklı, şuurlu ve milli bir zihniyetle meselelere odaklanmaları öncelikle ailelerinden alacakları eğitime ve terbiyeye bağlı" diyor Bilge Liderimiz Sayın Genel Başkanımız Dr.Devlet BAHÇELİ . Bu itibarla anneler ; çözüm kaynağı, varlık sebebi,  geleceğin  gerçek  sahipleridir. Geleneğimizin aksine bugün hak ettiği yerin çok gerisinde olan  Türk kadını, kadına şiddetin,  tacizin bu kadar arttığı bir ortamda bulunmanın  yanı sıra artık çocuklarının geleceği adına da endişe duymaktadır.
Bu itibarla yemeyen yediren, giymeyen giydiren, göz nuruyla ,bin bir emekle bizleri büyüten annelerimizin hak ettikleri değere kavuşmalarına az kaldığını müjdeleyerek, başta şehit anneleri olmak üzere tüm annelerimizin anneler gününü kutluyorum.

KASTAMONU EĞİTİM BİR-SEN ŞUBE BAŞKANI ORHAN SANCAKTAROĞLU’NUN MESAJI
Bin meziyet bir kadın, ‘Anne’ senin en güzel adın 
Sevgi ve şefkatle, fikren ve bedenen sağlıklı nesillerin yetiştirilmesinde her zaman büyük bir sorumluluk üstlenmiş olan anneler, aile ve toplum hayatının temel direğidir. Bizi millet yapan değerlerin her birimizde hayat bulmasında, yaşatılmasında en büyük pay cennetle müjdelenen annelerindir. Hoşgörünün ve şefkatin tükenmez pınarı olan anneler, gelenek ve değerlerimizin geleceğe taşınmasının da teminatıdır. 
Annelik, duygu dünyasına sahip bütün canlılar için şefkatin, merhametin, fedakârlığın, karşılıksız vermenin, esirgemenin en somut ifadesi olan yüce bir kavramdır. Medeniyetimiz, Hazret-i Havva’dan bu yana kadını ve anneyi yüceltmiş, toplum içerisinde kadına ve bilhassa anneye ayrıcalık sağlamıştır. İslam medeniyetinde kadın hiçbir zaman erkekten ayrı düşünülmemiş, anne olan kadına daha fazla hürmet gösterilmiştir. 
Batı medeniyeti, kadın ve anne ile sorunlu bir medeniyettir. Sorunları perdelemek, vicdanları susturmak için de geçici tedbirlerle samimiyeti kendinden menkul günler icat edilmiştir. Günlerin samimi bir niyetin ürünü olmadığının bir göstergesi de, bu günlerde tüketimin artmasına ilişkin oluşturulan atmosferdir. Bu yönüyle Anneler Günü, kapitalizmin tüketim çılgınlığını köpürttüğü yeni bir imkân olmaktan öteye bir anlam taşımamaktadır. 
Batı medeniyeti ile ilişkilerimizin gelişmesi, kendi medeniyet değerlerimizden uzaklaşmamız oranında söz konusu günler toplumumuzda da dikkate alınan, kutlanan ritüeller haline gelmiştir. Asıl olan, cenneti annelerin ayakları altına koyan medeniyetimizin birikiminin farkına vararak anneleri, babaları, kadınları, öğretmenleri bir ömür boyu baş tacı etmektir. 
Var oluşumuzun ilk anından son nefese kadar derdimizi, yükümüzü çeken annelerimize sevgi ve hürmetle, iyilik ve güzellikle davranmak, hizmetlerinde olmak başta gelen görevimiz olmalıdır. 
Anneye ihtiram, varlığa, barışa, kardeşliğe, birlikteliğe, aile olmaya saygıdır. Anneye saygı olmaksızın gerçek sevgi, gerçek anlayış, hoşgörü anlaşılamaz. Çünkü onların kalbi, sevgiyi içlerinde evrensel duygu olarak büyütür. Orada asla husumete yer olmaz. Kalplerinin sıcaklığı, bütün iklimleri sarar, ayrımları önemsizleştirir. Evlat sevgisi ve acısı üzerinden insan sevgisi ve ızdırabının ne demek olduğunu en iyi onlar bilirler. O asil, o çilekeş analar ilâhî coşkuda olduğu kadar, hayatın her yükünü, her ağırlığını da içlerinde taşımış, taşımaya da devam ediyorlar. Onların içi dert yumağı olsa da; omuzları acı, hasret taşımaktan çökse de, fedakârlığın canlı abidesi annelerimizin kalbi yeni de kıtalar kadar geniş olmuştur. 
Ne yazık ki, tevarüs ettiğimiz medeniyet değerlerimizle uyumlu olmayan bir saygısızlığın, kadına şiddete varan çirkinliklerin örnekleri de az değildir. Ahlaki ve insani yozlaşmanın en hazin kanıtı olarak sık sık karşımıza çıkan kadına şiddet olaylarının önüne geçilmesi, bu yönde tedbir alınması elzemdir. Zira anneler huzurlu olursa bütün millet huzurlu olur. Anneler sevinir, gülerse bütün ülke sevinir, güler; anneler ağlarsa, ağlıyorsa bütün bir ülke de ağlıyor demektir. 
Annelerimizi, medeniyet öğretilerimiz çerçevesinde her zaman başımızın tacı eylemek durumundayız. Çünkü bir ülkenin gerçekten mutlu olabilmesinin yolu, annelerin yüreklerini kazanmaktan, yüzünü güldürmekten, onlara huzurlu bir ortam oluşturmaktan geçer. O yüzden annelerimizi mutlu etmek, onların yüreklerini sevgiyle doyurmak, nefes aldığımız her gün annelerimizin merhametine, şefkatine ve ilgisine layık olmaya çalışmak hepimizin öncelikli görevi olmalıdır. 
Eğitim-Bir-Sen olarak, üzerimizde ödenemez hakları bulunan, varlıklarını hiçbir değerle ölçemeyeceğimiz annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyor, şefkatlerine, merhametlerine ve dualarına her zaman muhtaç olduğumuz bilinciyle tüm annelerimize hayırlı bir ömür diliyoruz.

TÜRK YEREL HİZMET SEN KASTAMONU ŞUBE BAŞKANI HİKMET ÇIVGIN'IN MESAJI
“Toplum hayatında belirleyici rol oynayan, hoşgörünün, merhametin, saf bilginin, gerçekliğin tükenmez kaynağı olan, hayatın her alanında etkin bir biçimde yer alan kadınların, aynı zamanda annelik gibi hayati bir sorumluluğu da üstlenmişlerdir. Annelerimiz, geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımızın en iyi şekilde yetişmeleri için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan yüreklerindeki sınırsız sevgi ve sabırlarıyla dünyanın en kutsal varlıklarıdır.
Ülkemize ve insanlığa faydalı nesiller yetiştirmek için her türlü zorluğa göğüs gererek fedakârca çalışan anneler, aile değerlerinin yaşatılması ve geleceğe taşınmasının en önemli güvencesidir.
Dünyaya getirdiği evlatlarını özveriyle büyüten, iyiye, doğruya, güzele yönlendirerek hayata hazırlayan annelerimiz, hoşgörü, sevgi ve şefkatin tükenmez kaynağıdır. Yaşamımızda bizi, belki de karşılıksız seven tek varlıklardır. Bizi hiçbir zaman yalnız bırakmayan, ilgiye ve sevgiye en çok ihtiyaç duyduğumuz anlarda, şefkatle bağrına basan annelerimize, hak ettikleri saygıyı göstermekte asla kusur etmemeliyiz.
Eğitimde, sağlıkta, sosyal hayatta güçlüklerle karşılaşan annelerimiz bunları hak etmemekte. Zeki ve çalışkan nesiller için annelerimize her yönde destek olmamız gerekmektedir. Annelerimizin, kadınlarımızın siyasette, ekonomide ve sendika yönetimlerinde daha etkin olması en büyük arzumuz. Ülkemizin asıl temelini anne oluşturmaktadır. Aydınlık bir geleceğin temelini yine annelerimiz atmaktadır.
Dünyanın en yüce ve kutsal sorumluluğunu tabiatındaki sevgi, şefkat ve merhamet duygularıyla yerine getiren tüm annelerimizin ve yüreğinde evlat acısı taşıyan tüm şehit annelerimizin, Anneler Günü’nü kutluyor, hepsini saygı, minnet ve şükranla selamlıyorum.”

KASTAMONU GÜNCEL’İN MESAJI
Hayatlarını çocuklarına bahşeden, karşılıksız sevginin ve eşsiz hoşgörünün müstesna temsilcileri olan annelerimizin ‘Anneler Günü’nü büyük bir sevinç ve heyecan içinde kutluyoruz.
Dünyaya gözlerimizi açtığımız andan itibaren; sevgi ve şefkatle bizleri yetiştiren, her türlü tehlike ve sorunlara karşı biricik manevi sığınağımız olan annelerimizin üzerimizdeki hakları çok fazladır.
Fedakârlık abideleri olan annelerimiz, hayatları boyunca ailelerinin yaşaması ve çocuklarının var olabilmesi için takdire şayan bir çabayı hiç düşünmeden ve hesapsız bir şekilde yerine getirmişler ve kendilerinden sonraki nesillere bu kutsal görevin nasıl taşınacağını öğretmişlerdir.
Bu duygu ve düşüncelerle, en değerli varlıkları olan çocuklarını vatan savunmasında kaybeden şehit annelerimize şükranlarımızı sunuyor, ülkemizin her yöresindeki annelerimizin ‘Anneler Günü’nü kutluyor, hepsine saygılarımızı sunuyoruz.