Araç Barajı'nın yüzde 18'i tamamlandı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Kastamonu'da inşa edilen Araç Barajı inşaatı hızla devam ediyor. Fiziki gerçekleşmesi yüzde 18 seviyesine ulaşan projenin hayata geçmesi ile 43 bin 590 dekar zirai alan suyla buluşacak.

  • 2458
Araç Barajı'nın yüzde 18'i tamamlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Kastamonu’da inşa edilen Araç Barajı inşaatının yüzde 18’i tamamlandı. Temelden yüksekliği 81,55 metre olan baraj ile 32 bin 930 dekar cazibeli ve 10 bin 660 dekar terfi olmak üzere toplam 43 bin 590 dekar zirai arazi modern sulama sistemine kavuşacak. Proje hizmete alındığında yılda 13,79 milyon kiloWatt.saat enerji üretilecek. Ayrıca Filyos Havzası yerleşim yeri de taşkın zararlarından korunacak.

Araç Barajı ile üç hedefi gerçekleştireceklerini belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “Suyu toprakla buluşturduğumuz da dekar başına 575 lira gelir artış olacak. Bu da milli ekonomiye 36 milyon TL katkı sunacak. Böylece bölgedeki ekonomik geliri artırarak, kente göçü önleyeceğiz. Yöre halkını taşkın zararlarından koruyacağız. Son olarak da 4 bin 400 kişiye istihdam sağlayacağız” ifadelerini kullandı.