Askıya alınan afiliasyon çalışması yeniden hız kazandı

AK Parti İl Başkanı Ünlü 'Doktoruyla hocasıyla bu hastane daha kaliteli hale gelecek' dedi.

  • 874
Askıya alınan afiliasyon çalışması yeniden hız kazandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü, Kastamonu Üniversitesi Tıp Fakültesi ile Devlet Hastanesi arasında yapılması düşünülen afiliasyon işlemlerinin yıl sonunda tamamlanacağını kaydetti.

Yapılan girişimler sonucunda yıllardır atıl durumda kalan tıp fakültelerinin binaları için ödeneklerin gelmesinin ardından çalışmalar yeniden başladı. AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü, AK Parti Milletvekili Metin Çelik’in girişimleri sonucunda ödeneklerin gelmesinin ardından binalarda güçlendirme çalışmaları devam ediyor.

2017 yılında gerçekleştirilen İl Koordinasyon Kurulu toplantısında Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, daha önce Sağlık Bakanlığı ile uygulanması planlanan afiliasyon sisteminden, bilimsel çalışmaların döner sermayeden karşılanmasına son veren yönetmelik değişikliği nedeniyle vazgeçtiklerini açıklamıştı.

Yine 2017 yılı Haziran ayında Kastamonu’yu ziyarete gelen Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanı Dr. Hasan Aydınlık, Kastamonu Üniversitesi Tıp Fakültesi ile Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu arasında yapılacak protokolle, Kastamonu Devlet Hastanesinin Eğitim ve Araştırma Hastanesi haline geleceğini ifade etmişti.

Kastamonu Devlet Hastanesi’nin afiliasyon sistemi ile Eğitim ve Araştırma Hastanesi yapılması ile ilgili yürütülen çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile görüştüklerini ve olumlu sonuç aldıklarını söyledi.

“TIP FAKÜLTESİ KONUSUNDA GECEMİZİ GÜNDÜZÜMÜZE KATARAK ÇALIŞIYORUZ”
Kastamonu Devlet Hastanesi’nde gelen doktorların şehirde durmaması sebebiyle zaman zaman doktor açığı yaşadıklarını kabul ettiklerini kaydeden Doğan Ünlü: “Göreve başladığımız günden beri Tıp Fakültesi konusunda gecemizi gündüzümüze katarak çalışıyoruz. Şu zamana kadar çok mesai harcadık. Harcamaya da devam edeceğiz. Kastamonu Tıp Fakültesi’nin faaliyete geçmesi için bulunduğumuz girişimler soncunda ödenekleri çıkartarak çalışmaları başlattık. Şu anda fakülte binalarında tadilatlar sürüyor. Tadilatların büyük çoğunluğunun sene sonunda biteceğini düşünüyorum. Bu durum devlet hastanemizi de olumlu yönde etkileyecek. Hastanemizin başhekimi üstün gayret göstererek çalışıyor. Özel hastane standartlarında bir hastaneye sahibiz. Doktor açığı var bunu kabul ediyoruz ancak bu durum bizden kaynaklanmıyor. İlimize atamasını sağladığımız doktorlar bir yolunu bulup başka yerlere tayinini yaptırıyor. Buna bizim bir şey yapma durumumuz maalesef yok” dedi.

“AFİLİASYON ÇALIŞMASI SENE SONUNDA TAMAMLANACAK”
Kastamonu Devlet Hastanesinin Eğitim ve Araştırma Hastanesi haline getirileceğini, bu çalışmadan geri dönüş olmadığını kaydeden Ünlü: “Sağlık Bakanımız ile görüşmelerimiz sonucunda afiliasyon sisteminin uygulanması için büyük aşama kaydettik. Eğer herhangi bir terslik olmazsa sene sonuna kadar çalışmaların tamamlanmasını bekliyoruz. Afiliasyon çalışması tamamlandığında devlet hastanemizde büyük bir açık kapanmış olacak. Şu anda tıp fakültesi bünyesinde 20 doktor fakülte tamamlanmadığı için geçici görevle başka şehirlerde görev yapmak zorunda kalıyor. İnşallah 20 doktorun gelmesiyle beraber devlet hastanemizde görev yapacak. Birçok alanda branş nöbetleri tutulamayan, binası olsa bile hizmette sıkıntı çekilen yerler olacaktı. Afiliye ile bu tür sıkıntıların önüne geçilecek. Güçleri birleştiriyoruz. Sağlık hizmetleri sunumu birlikte yapılacak. Üniversitenin kadrosundaki doçent ve profesörlerle birlikte bizim uzmanlarımız sağlık hizmeti verecek. Kastamonu Devlet Hastanesi bir eğitim araştırma hastanesi, üniversite hastanesi haline gelecek. İşler daha kaliteli olurken birçok hizmet de verilmeye başlanacak” diye konuştu.

“DOKTORUYLA HOCASIYLA BU HASTANE DAHA KALİTELİ HALE GELECEK”
Türkiye genelinde bu şekilde protokol imzalanarak hizmet verilen 19 hastane olduğunu hatırlatan Ünlü, akademisyenlerin katılmasıyla devlet hastanesinde verimin daha da artacağını vurguladı.
Kastamonu Devlet Hastanesinde önemli işler yapıldığının altını çizen AK Parti İl başkanı Doğan Ünlü: “Birçok insan artık tedavisini burada yaptırabildiği için başka illere gitmiyor. Doktoruyla hocasıyla bu hastane daha kaliteli hale gelecek." İfadelerini kullandı.