Asrak, Belediye Başkan aday adayı

Kastamonu Gençlik ve Spor İl Müdürü Asrak, Belediye Başkan aday adaylığı başvurusunu yaptı.

  • 2046
Asrak, Belediye Başkan aday adayı

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimler için tüm Türkiye’de olduğu gibi Kastamonu’da da adaylık heyecanı yaşanıyor.

Kastamonu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü görevinden istifa eden Reşat Asrak, Belediye Başkan aday adaylığı için AK Parti İl Başkanlığına resmi başvurusunu yaptı.

Başvuruların yoğun olduğu AK Parti'de aday adayı Reşat Asrak, "Kastamonu Belediyesini saygın bir şekilde yönetmeye talibim." dedi.

"27 yıllık kamu kurumları tecrübemi yerel yönetimlere taşıyacağım"

Kastamonu Belediyesi Başkan aday adayı Asrak, "Kastamonu’da doğmuş, büyümüş, kamu kurumlarımızın çeşitli kademelerinde 27 yıl çalışmış bir kardeşiniz olarak bu süre zarfında biriktirdiğim tecrübelerimi yerel yönetimlere taşıyarak Kastamonu’ya daha farklı hizmet edeceğime inandığım için buradayım. AK Parti’nin her bir mensubunu, Kastamonulu hemşehrilerimizi ve halkımızı en iyi şekilde temsil edeceğimize ve sadece işimize odaklanarak kısa sürede birçok konuda önemli mesafeler kat edeceğimize yürekten inanıyorum. Toplumun her kesimi ile eşgüdüm içerisinde, ötekisi olmayan, herkesi kucaklayan bir ekip ile sorunları çözmeye odaklanarak Kastamonu Belediyesini başarılı ve saygın bir şekilde yönetmeye talibim." dedi.

Asrak, Belediye Başkan aday adayı

Reşat Asrak kimdir?

1974 yılında Kastamonu’da doğdu. İlkokulu Duruçay İlkokulunda, ortaokulu Merkez Ortaokulunda, liseyi Kastamonu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinde (TAŞ MEKTEP) okudu.

Üniversite öğrenimini 1992-1996 yılları arasında 19 Mayıs Üniversitesi Amasya Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümünde tamamladı.

Trabzon Köprübaşı ilçesinde öğretmenlik mesleğine başladı. Kars’ın Selim ilçesinde asker öğretmen olarak vatani görevini tamamladıktan sonra 1999-2001 yılları arasında Kastamonu Daday ilçesinde öğretmen olarak görev yaptı.

2001 yılında atandığı Kastamonu Pınarbaşı YBO'da 2013 yılına kadar öğretmen, müdür yardımcısı, müdür başyardımcısı ve okul müdürü olarak görev yaptı. Pınarbaşı’ndaki görev süresi içerisinde ilçenin gelişimi ve doğa turizmi potansiyelinin ön plana çıkması adına yürütülen çalışmalarda aktif rol aldı. Günümüzde binlerce kişiyi ağırlayan Horma Kanyonu Yürüyüş Yolu projesinin hayata geçmesinde pay sahibi oldu.

2013-2014 yılları arasında Taşköprü Bahri Alp Ortaokulu’nda okul müdürü olarak görev yaptı.

2014-2015 yıllarında Bolu Mengen ilçesine İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak görev yaptı.

2015 yılının Ağustos ayında Kastamonu Kredi ve Yurtlar Kurumu’nda kurucu il müdürü olarak göreve başladı. 2019 yılında Kastamonu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü görevine atandı.

Birlik Vakfı’nın 2016 yılında kurucu şube başkanlığı görevini üstlendi, 2022 yılına kadar da bu görevini sürdürdü. Sivil toplum kuruluşlarında, vakıf ve derneklerde aktif olarak görev aldı.

Evli ve 3 çocuk babasıdır.