Atabeygazi Sepetçioğlu ekibi oluşturuldu

Kastamonu Atabeygazi Mehteran Derneği bünyesinde Atabeygazi Sepetçioğlu ekibi oluşturuldu.

  • 1008
Atabeygazi Sepetçioğlu ekibi oluşturuldu

Kastamonu Atabeygazi Mehteran Derneği, Kastamonu Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürü Metin Ekici'nin kurucu başkanlığında oluşturulmuştu.

2022 yılının Ocak ayında kurulan Atabeygazi Mehteran Derneği, aktif olarak devletimizin planladığı resmi programların yanında Kastamonu ve ilçelerinde birçok programda görev yaptı.

Aynı zamanda çevre il ve ilçelerde de birçok programda görev yapan Atabeygazi Mehteran Derneği, şehrimizi en güzel şekilde temsil etti.

Atabeygazi Sepetçioğlu ekibi oluşturuldu

"Amaç, milli kültürün gelecek nesillere aktarılması"

Kastamonu Atabeygazi Mehteran Derneği bünyesinde oluşturulan Atabeygazi Sepetçioğlu ekibinde, milli oyunlarımız öğretiliyor.

Ekip hakkında bilgi veren Kastamonu Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürü Metin Ekici, "2024 yılı başlarında 3 aylık bir çalışma süreci sonunda ekibimizi oluşturduk. Milli oyunumuz sepetçioğlu, kınalı keklik ve çırdak oyunları duayen hocamız eğitici Muammer Kaplan tarafından öğrenilerek görev alma ve icra etme sonucuna ulaşıldı. Milli kültürümüzün gelecek nesillere intikal etme misyonunu amaç edinen Sepetçioğlu ekibi, çocuk ve gençlere öncelik tanıyor." dedi.