'Atatürk, gençliğe değer vermiştir'

Kastamonu Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu 'Atatürk'ün gençliğe verdiği değer, Cumhuriyet'in onların omuzlarında yükseleceğine olan inancının bir ifadesidir' dedi.

  • 1029
'Atatürk, gençliğe değer vermiştir'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Başkan Vidinlioğlu; "Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a attığı adım köklü bir toplumu esaret altında kalmaktan kurtaran ve tam bağımsızlık meşalesini yakan, çağdaş bir toplumun doğmasını sağlayan en önemli adım olmuştur. Bu şanlı günde başlayan milli egemenlik mücadelesi, tarih önünde büyük bir destan yazılarak kazanılan Kurtuluş Savaşı ve kurulan Cumhuriyet, şanlı bayrağımızın yurdumuz üzerinde özgürce dalgalanmasını sağlamıştır.

Mustafa Kemal Atatürk, milli egemenliğin başlangıç günü olan 19 Mayıs’ı toplumun ümidi ve gelecek aydınlık günlerin en büyük teminatı olan gençlere armağan etmiştir. Atatürk’ün gençliğe verdiği değer, Cumhuriyet’in onların omuzlarında yükseleceğine olan inancının bir ifadesidir. Bugün bizlere düşen görev, gençlerimizin bilimin, sanatın, teknolojinin ışığında iyi yetişmesini sağlamaktır. Gençlerin, ülkesini milletini seven, çalışıp üreten insanlar olarak yetişmesi bizlere düşen milli bir görevdir.

Bizlerin de dünyadaki ilerleme yarışında ülkemizin en büyük güvencesi ve milletimizin en büyük zenginliği gençlerimize olan inancı ve güveni tamdır. İnanıyorum ki gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olarak ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine taşıyacak olan gençlerimizdir. Güçlü ve bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin teminatı olan değerli gençlerimizin fikirlerini, hayallerini ve girişimlerini destekliyoruz. Büyük Türk milletinin inancı ve gücü ile gençlerimizin her zaman yanındayız.

Bu duygu ve düşüncelerle, kurtuluş mücadelemizin büyük önderi Mustafa Kemal Atatürk`ü, silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor; 19 Mayıs Atatürk`ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’mızı kutluyorum."