Atatürk ve İstiklal Kupası Yarışları Yapıldı

Kastamonu'da, Atatürk ve İstiklal Kupası At Yarışları büyük ilgi gördü.

  • 433
Atatürk ve İstiklal Kupası Yarışları Yapıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu’da, 19. Türk Dünyası Günleri etkinlikleri kapsamında “Atatürk ve İstiklal Kupası At Yarışları” düzenlendi.

Havalimanı mevkisindeki yarış alanında düzenlenen at yarışları, sıcak havaya rağmen vatandaşların ilgisini gördü. Etkinlik kapsamında organize edilen Rahvan ve Dört Nala at yarışları, büyük heyecana sahne oldu.

Geleneksel Spor Dalları Federasyonu ve Kastamonu Belediyesi tarafından organize edilen at yarışlarında renkli görüntüler ortaya çıktı. Üçlü Tay, Dörtlü Tay, Küçük Orta, Büyük Orta, Başaltı, Baş, Deste, İngiliz Safkan Dört Nal ve Arap Safkan Dört Nal branşlarında çok sayıda at, birinci gelebilmek için mücadele etti. Vatandaşlar ve at yarışı severler, jokeylerin nefes kesen mücadelesine ortak olmak için Kastamonu’da at yarışlarının sahasına akın etti.

9 kategoride 80 atın katıldığı yarışmada dereceye giren at sahiplerine ve jokeylere ödüllerini, yarışları izleyen protokol üyeleri takdim etti. At yarışlarında konuşan Geleneksel Spor Dalları Federasyonu As Başkanı Günal Genç, yarışları daha da genişleteceklerini bildirdi. Önümüzdeki yıllarda daha güzel yarışlar düzenleyeceklerini belirten Genç, şöyle konuştu: “At yarışlarımız, Ağustos ayı boyunca devam ediyor. İlkini birlikte Devrekani’de başlatmıştık, 2’ncisi Taşköprü ilçemizde ve bugün Kastamonu'muzdayız. 1 ay boyunca Kastamonu ve Kastamonu insanımıza ata sporlarını izletmeye devam ediyoruz. Bu ata sporumuz, Kastamonu ile bütünleşen bir ata sporumuzdur. Osmanlı atları Kastamonu’nun Devrekani ilçesinde yetişmiştir. Türkiye’de at ve atçılık denildiği zaman Kastamonu ve Kütahya aklımıza gelir. Federasyonumuz, 12 federasyon yarışı yapıyor. Bu yarışlardan biri de Kastamonu’muza verilmiştir.”

Düzenlenen yarışlarda, Üçlü Tay’da Samsun’dan katılan Refik Öz, Dörtlü Tay’da Ankara’dan katılan Yalçın Gürsoy, Küçük Orta’da Ankara’dan katılan Şahap Gürsoy, Büyük Orta’da Ordu’dan katılan Tayfun Karataş, Baş Altı’da Giresun’dan katılan Selim İleri, Baş’ta Giresun’dan katılan İsa İleri, Deste’de Çarşamba’dan katılan İsa İleri, Arap Safkan Dört Nal koşusunda Salih Osman Fındık ve İngiliz Safkan Dört Nal koşusunda da Cemil Taner, birinci geldi.

İngiliz Safkan Dört Nal’da yarışan Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş’ın atı, koşuda 4’üncü gelerek dereceye giremedi. Yarışlar, kazasız bir şekilde sona erdi.

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)