'Attığımız ok hedefe ulaşmıştır'

Kastamonu Türk Büro-Sen Şube Başkanı Satılmış Kahvecioğlu, 'Açıklamamız amacına, attığımız ok hedefe ulaşmıştır.' dedi.

  • 1406
'Attığımız ok hedefe ulaşmıştır'

Kastamonu Türk Büro-Sen Şube Başkanı Satılmış Kahvecioğlu, geçtiğimiz günlerde açıklama yapan Kastamonu Büro Memur-Sen Şube Başkanı Mehmet Ruhi Temür'e yanıt verdi.

"BU SÖZLERE YABANCI DEĞİLİZ"

Kahvecioğlu, "15 Mayıs 2023 sendika üye tespit tutanakları hakkında yaptığımız basın açıklamasının ve iddialarımızın arkasındayız. Sanmayın ki sadece iddiamız Gençlik ve Spor İl Müdürlüğündeki Müdür Yardımcısı değil çalışmış olduğum kurumun bir birim müdürlüğünde çalışan sözleşmeli personelle yaptığın toplantıda birim müdürünün 'bende bu sendikanın üyesiyim' sözlerine yabancı değiliz." dedi.

"İDDİALARLA İLGİLİ HER TÜRLÜ BİLGİ VE BELGEYE SAHİBİZ"

Başkan Kahvecioğlu, "Yaptığımız basın açıklaması ile yanlı ve taraflı davranan arkadaşların kendilerine çeki düzen vermesini arzu ederiz. Kastamonu Türk Büro-Sen Şube Başkanlığı olarak iddialarla ilgili her türlü bilgi ve belgeye de sahibiz. Türk Ceza Kanunun 118. maddesinin 1. fıkrasında; 'Bir kimseye karşı bir sendikaya üye olmaya veya olmamaya, sendikanın faaliyetlerine katılmaya veya katılmamaya, sendikadan veya sendika yönetimindeki görevinden ayrılmaya zorlamak amacıyla, cebir veya tehdit kullanan kişi, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.' 2. fıkrasında; 'Cebir veya tehdit kullanılarak ya da hukuka aykırı başka bir davranışla bir sendikanın faaliyetlerinin engellenmesi halinde, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezasına hükmolunur.' amir hükmünü bildiğimiz halde kurumlarda çalışanların huzur ve sağlığı için şikayet hakkımızı saklı tuttuğumuzu belirtmek isterim." diye konuştu.

"KAMU ÇALIŞANININ HAKKINI NASIL SAVUNUYORSUNUZ"

Kahvecioğlu, "Basın açıklamanızda hizmet kolumuzda bir kurumda çay fiyatından bahsetmişsiniz, çay servisi zorunlu değil özel bir ihtiyaç olduğunu, kurumlarda bu işin ihale edilerek hizmet satın alındığını hatırlatmak isterim. Çalışmış olduğunuz kurumda çay hizmetinin yardımcı hizmetli personele yaptırıldığı, çay servisinin müdürlere sınırsız, personele bir sabah bir de akşamüstü olmak üzere iki kez servis yaptırıldığı, kamu çalışanının hakkını nasıl savunduğunuzun en somut göstergesidir." ifadelerini kullandı.

"KEŞKE ÖNCEDEN BİLGİ SAHİBİ OLSAYDINIZ"

Kahvecioğlu, "Otopark sorunundan bahsettiğiniz kurum, belirli bir disiplin ve kural çerçevesinde üretmiş olduğu projeyi gerçekleştirmek üzere çalışmalarını sürdürmektedir. Sizlere tavsiyem keşke bunları yazmadan kurum çalışanları ve idarecileriyle görüşüp bilgi sahibi olsaydınız." diye konuştu.

Kahvecioğlu, "Kastamonu Türk Büro-Sen Şube Başkanlığının sayı odaklı çalışmadığını yetkili olsun olmasın hizmet kolundaki tüm kurum ve kuruluşlara ya kural ya da düzen getirilmesini sağlar. Çalışanlara sefer tası almaz." ifadelerini kullandı.

"ATTIĞIMIZ OK HEDEFİNE ULAŞMIŞTIR"

Kastamonu Türk Büro-Sen Şube Başkanı Satılmış Kahvecioğlu şöyle devam etti:

"Attığımız ok hedefe ulaşmış ya da daha anlaşılır ifade ile taş ürkmeye yetmiş anlaşılan. Tüm kamuoyu ve kamu çalışanları emin olsunlar ki önümüzdeki dönem, Tüm Türkiye için olduğu gibi kamu çalışanları ve sendikacılık adına olumlu gelişmelerin ve değişimlerin olacağı bir süreçtir. Şundan eminiz ki, Memur-Sen'e bağlı sendikaların yöneticileri de dahil sadece sendikacılık yapacağımız, promosyon yarışında değil hizmet yarışında olacağımız, öncelikli tebliğ makamının kuruluşların yöneticileri değil sadece kamu çalışanlarının olacağı, toplu sözleşmelerde yaşanan 6 dönemdir süren fiyaskonun bu dönem sonuncusu ile son bulacağı bir sürecin arifesindeyiz.

Emin ol Memur-Sen yöneticisi kardeşim bundan sonra reklamcı gibi elinde promosyon ile kurum kurum gezmeyecek, kurum yöneticilerine üye sayını artırmak adına boyun bükmeyeceksin. Türkiye Kamu-Sen dün olduğu gibi bugün de sen dahil tüm Türk memuru için var olduğunu kamuoyuna saygı ile duyururuz."