Av. Ayşe Özlem Bulgu'dan Şok Sözler!

'Kadına bakışınızı bacağına, kalçasına, memesine değil, varlığına yöneltin.

  • 3866
Av. Ayşe Özlem Bulgu'dan Şok Sözler!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bir kadın bir toplumun şah damarıdır. Bir kadın ölünce bir tarih, bir coğrafya bir dil yok olur. Bunun için en çok kadınlara kıyılır. Sırf bu yüzden kadına kulak kesilin, bakışınızı bacağına, kalçasına, memesine değil, bir kez de varlığına yöneltin.”

KAS-DER Genel Merkezi’nde  düzenlen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü  kutlama etkinliğinde panelist Av.Ayşe Özlem Bulgu’nun erkeklere yönelik sert  uyarı  sözleri etkinliğe damgasını vurdu. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle düzenlen etkinlikte  konuşmacı olarak davet edilen Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Av. Ayşe Özlem Bulgu konuşmacı olarak katıldı.

Konuşmasında 2012 yılında yürürlüğe  giren 6284 sayılı ,Ailenin korunması ve kadına karşı şiddetin önlenmesine dair kanunun amacının; Fiziksel,cinsel,ekonomik, psikolojik şiddete uğrayan/uğrama tehlikesi bulunan kadınların, çocukların, aile bireylerinin ve tek taraflı ısrarlı takip mağduru olan kişilerin korunması ve bu kişilere yönelik şiddetin önlenmesi için alınacak tedbirlere  ilişkin usûl ve esaslarının  üzerinde bilgiler aktardı.

Alo 183 aile, kadın, çocuk ve özürlü sosyal hizmet danışma  hattı hakkında bilgiler aktardı. Şiddete uğrayan bayanların polis ve jandarmaya müracaat edebileceklerini mağdur bayanlarımızın  avukat tutma imkanlarının  olmadığı durumda barolar tarafından ücretsiz avukat temin edilebileceğini  gibi  konularda bilgiler verdi. Erkek davetliler arasında şok etkisi yapan güne damga vuran şok sözleri ise şoku üzerinden kısa surede atan erkek konuklar tarafından alkışlandı.

Konuşmasında Av. Ayşe Özlem Bulgu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Erkek egemen bakışın bağışıklık kazandığı bir sistemde ve toplumda kadına bakış açısındaki körlüğü kırmak atomu parçalamak gibi bir şeydir. Ve unutmamak gerekir ki, bir kadın bir toplumun şah damarıdır. Bir kadın ölünce bir tarih, bir coğrafya, bir dil yok olur.Bunun için en çok kadınlara kıyılır. Sırf bu yüzden kadına kulak kesilin, bakışınızı bacağına, kalçasına, memesine değil, bir kez de varlığına yöneltin ola ki şaşırırsınız.”  diyerek sözlerini sert uyarıda bulunarak sürdürdü.

Kas-Der Genel Merkezi Kadın Kolları Başkanlığı tarafından düzenlen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde  kadına şiddet konusundaki açıklamaları ile  bilgi  veren Av. Ayşe Özlem Bulgu’ya KAS-DER Genel Sekreteri Bahadır Kipritci tarafından katkılarından dolayı teşekkür belgesi takdim edildi.


Abdulkadir AKIN