Aydın'dan kentsel dönüşüm vurgusu

MHP Kastamonu Belediye Başkan adayı Aydın, Karadeniz'deki depreme dikkat çekerek kentsel dönüşüm vurgusu yaptı.

  • 576
Aydın'dan kentsel dönüşüm vurgusu

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kastamonu Belediye Başkan adayı Yüksel Aydın, seçim çalışmaları kapsamında esnaf ve vatandaşlarla kucaklaşmaya devam ediyor.

Yüksel Aydın, esnaf ve vatandaşlarla buluşmalarında kentsel dönüşümü ve toplu konut projeleri hakkında sorulan soruları cevaplandırdı.

31 Mart tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler seçimleri öncesinde çalışmalarını sürdüren MHP Kastamonu Belediye Başkan adayı Yüksel Aydın, gündüz esnaf ziyaretlerini akşamları ise site, apartman ve hane ziyaretlerini sürdürüyor.

Yüksel Aydın, esnaf ve vatandaş buluşmalarında projelerini tanıtmaya devam ediyor.

Kastamonu’nun sorunlarına yönelik çözüm odaklı projelerle seçmenlerin karşısına çıkan Aydın, özellikle kentsel dönüşüm ve konut sorunlarıyla ilgili dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Önceki gün Karadeniz açıklarında meydana gelen korkutan depreme değinen Aydın, Kuzey Anadolu Fay Hattının bir bölümünün geçtiği Kastamonu’da deprem ve doğal afetlerle ilgili nitelikli çalışma yapılması gerektiğine dikkat çekti.

Yüksek katlı binalara ve dikey mimariye karşı olduğunu ifade eden Aydın, imar planından taviz vermeyeceklerini, Kastamonu'nun siluetini bozan yapılaşmaların da karşısında olacaklarını belirtti.

Deprem gerçeğini unutmadıklarını, son meydana gelen depremin de bir işaret olduğunun altını çizen Aydın, "Şehrimizin birçok bölgesinde neredeyse yaşı 50’ye yaklaşan riskli binalarımız var. Allah nasip ederse göreve geldiğimizde ele alacağımız öncelikli konuların başında da kentsel dönüşüm olacak. Ama biz kentsel dönüşümü belli kesimlere menfaat sağlamak için yapmayacağız. Dönüşümün öncelikle yerinde yapılması için gayret göstereceğiz. Bakanlığımız ile de görüşerek yerinde dönüşüm yapılamayacak durumda olan bölgelerin yerine yeni rezerv alanları oluşturacağız. Doğru tespitlerle herkesi mutlu ve memnun edecek şekilde kentsel dönüşümü bir an önce yapmamız gerekiyor. Ama bunu yaparken de hakkaniyeti elden bırakmayacağız. Makul talepler doğrultusunda ve gerekli görüldüğünde mevcut imar planlarında revizyon çalışması olabilir. Halkımızın genelinin menfaatine olacak her çalışmayı yaparız. Geniş kapsamlı düşünmemiz gerekiyor. 3-5 azınlığa menfaat sağlamak için bunu yapar, devletimizin de imar konusunda bize verdiği yetkiyi amacına uygun kullanmazsak Kastamonu’nun geçmişte kalbine saplanan hançeri bir daha kolay kolay çıkaramayız. Biz Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi düşük katlı yatay mimariyi savunuyoruz. Tüm çalışmalarımız da yatay mimari üzerine olacak. Kastamonu’ya yakışmayan 20-30 katlı gökdelenlere müsaade etmeyeceğiz. Bizim anlayışımıza göre kentsel dönüşüm, rantsal dönüşüm olmayacak. Kastamonu’yu rant peşinde koşan azınlığa teslim etmeyeceğiz. Bu sebeple kimse bizden yeniden yapılaşma ve kentsel dönüşüm konularında ayrıcalık beklemesin. Biz alanında uzman ekibimizle şehrimizin önümüzdeki 50 yıllık, 100 yıllık gelişimini de göz önünde bulundurarak kentsel dönüşüm nasıl yapılır örnek olacak şekilde göstereceğiz." dedi.

"HER ŞEY VATANDAŞIMIZ İÇİN"

Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında; kentsel dönüşüm projeleriyle eski ve riskli binaları güvenli, modern, çevre dostu ve depreme dayanıklı konutlarla değiştireceklerini kaydeden Aydın, Kastamonuluların sağlıklı ve konforlu bir yaşam sürmesini sağlamaya gayret göstereceklerini belirtti.

Kentsel dönüşüm projeleri belirlenirken mahalle sakinlerinin görüşlerine ve ihtiyaçlarına da önem vereceklerini dile getiren Aydın, "Kastamonu’nun dönüşüm sürecini vatandaşlarımızla birlikte planlayarak şekillendireceğiz. Dönüşüm projelerimizle birlikte, altyapı ve üstyapıyı güçlendirecek ve şehrimizin ihtiyaçlarına uygun modern altyapı sistemlerini inşa edeceğiz. Suya ve elektriğe ulaşımı kolaylaştıracak ve kanalizasyon sisteminin sağlıklı bir şekilde ihtiyaçlara cevap vermesini sağlayacağız. Kastamonu’muzu afetlere karşı hazırlıklı kılmak için güvenli yapı standartlarına odaklanacağız. Yerel yönetim olarak, yüksek ödeme oranlarıyla çözüm sunmak yerine devletin işin içine dahil edilmesini ve özellikle TOKİ'nin bu sürece katkı sağlamasını istiyoruz. Bu sayede vatandaşlarımıza daha uygun ödeme koşulları sunulmasını sağlayacağız. Oluşturacağımız yeni rezerv alanlarının yeni toplu konut projelerinin oluşturulmasında kullanacağız ve bu sayede dar gelirli vatandaşlarımızın ev sahibi olmalarına destek olacağız. Kastamonu’nun dönüşümünü birkaç kişinin kararıyla değil ortak aklın hakimiyeti ile sağlayacağız." diye konuştu.

Aydın son olarak sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kentsel dönüşüm projelerimiz de dahil ayakları yere basmayan, ütopik projeler hazırlamadık. Sahaya çıktığımızdan bu zamana kadar halkımıza samimiyetle yaklaştık. Gerçek dışı uçuk kaçık vaatlerle halkımızı kandırmaya yönelmedik. Yapacaklarımızı, yapabileceklerimizi paylaştık. Bundan sonra da aynı anlayışla devam edeceğiz."