Aydın, kadınlar için müjdelerini sıraladı

Milliyetçi Hareket Partisi Kastamonu Belediye Başkan adayı Aydın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kadınlarla bir araya gelerek müjdelerini sıraladı.

  • 490
Aydın, kadınlar için müjdelerini sıraladı

31 Mart'ta gerçekleştirilecek yerel seçimler öncesi saha çalışmalarını sürdüren MHP Kastamonu Belediye Başkan adayı Yüksel Aydın’ın hızına yetişilmiyor.

Gece uyumadan gündüz oturmadan çalışmalarına dur durak bilmeden devam eden Aydın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kadınlarla bir araya geldi.

Öncelikli çalışmanın kadın istihdamının ve üretimin arttırılmasına yönelik olacağını kaydeden Yüksel Aydın, açacakları meslek edindirme kursları ile projenin ilk adımını başlatacaklarını söyledi.

Kadınların el emeği göz nuru sanat eserlerini üretebilecekleri, sergileyebilecekleri ve satabilecekleri ortamı kısa sürede hazır hale getireceklerini kaydeden Aydın, "Şehrimizde kadınların sosyalleşmesi ve bir arada bulunarak etkinlikler düzenleyebilmesi için adına mülkiyeti belediyemizde olacak şekilde kadınlarımızın kullanımında olacak şekilde bir mekan hazırlayacağız. Bu mekanda alacakları el sanatları, dikiş, nakış, resim, müzik atölyelerinde eğitimler ile kendi el emeği göz nuru sanat eserlerini üretebilecekler. Üretilen ürünlerin satışı için de kastamonudoğal.com e-ticaret sitemizi büyüteceğiz. Alım garantili olacak şekilde kadınlarımız evlerine ek gelir sağlayabilecek. Büyükşehirlerin işlek noktalarında iş yerleri açarak kadınlarımızın ürettikleri ürünleri satmalarına olanak sağlayacağız. Kadınlarımız analarımızdır, bacılarımızdır, dava arkadaşlarımızdır, baş tacımızdır. Hak ettikleri değeri vermek boynumuzun borcudur. İşi kendisi yapmak isteyen girişimci kadınlarımıza mikro kredi desteği sağlayacağız. Üretimden, değer üreten her kesimin yanında olacağımızı söylemiştik ve her zaman da söylemeye devam edeceğiz." dedi.

Kadınlara yönelik desteklerin çeşitli kademelerde devam edeceğini belirten Aydın, "Biz biliriz ki evin asıl patronu kadındır. Atalarımız boşuna yuvayı dişi kuş yapar dememişler. Kadınlarımıza, annelerimize olan desteklerimizi çeşitlendireceğiz. Çocukları okuyan ailelerimize imkanlarımız dahilinde burs desteği sağlayacağız. Günümüzde ailelerimizin evlatlarını okuturken bütçelerinin zorlandığını biliyor ve görüyoruz. Bu duruma kayıtsız kalamazdık. Kadınlarımızdan evlatları için gelen talepleri görmezden de gelemezdik. Gerçek ihtiyaç sahibi ailelerimize burs desteğini hayata geçireceğiz. Ayrıca yine maddi durumu olmayan çocuklu ailelerimize bez ve mama desteği sağlayacağız. Bu desteğin de süresini uzatacağız. Gerekiyorsa bu desteği birkaç yaşa kadar sürdüreceğiz. Annelerimizin, babalarımızın bütçelerine bir nebze de olsa destek olmaya çalışacağız. Yine maddi yardımlarda kartlı sisteme geçeceğiz. Daha önce de ifade ettiğimiz gibi adına Hilal Kart diyeceğimiz sosyal yardım kartımıza düzenli olarak bakiye yükleyeceğiz. Esnaflarımız ile de görüşerek Hilal Kartın kullanım alanını genişleteceğiz. Kadınlarımız bu Hilal Kart ile istedikleri yerde istedikleri şekilde alışveriş yapabilecekler. Sosyal marketimizi de yeniden yapılandırarak sayılarını arttıracağız. Gerekirse yardımlarımızı ekiplerimiz kimse görmeden evlere kadar ulaştıracak. Sosyal yardımlar konusunda özellikle kimseyi rencide etmeyecek şekilde yapılanmayı hayata geçirmemiz gerekiyor." ifadelerini kullandı.