AzTV ile TRT el ele

Azerbaycan Devlet Televizyonu AzTV ile Türkiye Devlet Televizyonu TRT arasında imzalanan iş birliği projesi başladı.

  • 2079
AzTV ile TRT el ele

Azerbaycan Devlet Televizyonu AzTV ile Türkiye Devlet Televizyonu TRT iş birliğinde önemli bir adım atıldı.

Azerbaycan Televizyon ve Radyo Yayıncılığı CJSC'nin Sosyal Medya ve Halkla İlişkiler Departmanına göre, TRT'nin önde gelen uzmanlarından oluşan bir grup AzTV ile ilgili eğitimlere başlayacak.

AzTV’deki eğitimler 14 gün sürecek ve televizyon yayıncılığının genelini kapsayacak.

TRT’nin deneyimli kadrosu; Haber muhabirleri, kameramanlar, yönetmenler, editörler, PR ve sosyal medya uzmanlarına yönelik eğitimler de deneyim ve tecrübe alışverişine dayalı olacak.

Bu kapsamda YSK'da bir toplantı yapıldı. Toplantıya Türkiye'nin Azerbaycan Büyükelçisi Cahit Bağcı, CJSC Başkanı Rövşen Memmedov ve TRT Genel Müdür Yardımcısı Fethi Fahri Kaya ile CJSC çalışanları katıldı.

"Kardeşlerimiz yanımızda"

AzTV-TRT iş birliğinden bahseden Memmedov, her iki kanalın da tek bir amacı olduğunu belirterek “Daima ileriye ve daima ileriye gitmek… Bu sayede TRT yanımızda. Neden TRT? Çünkü TRT, memleketimiz Türkiye'nin ana medya platformudur. TRT, Türk medyasının anası olmasının yanı sıra sıralamada da ilk sırada yer alıyor. Eskiden sıralamaların en alt sıralarındaydı ama son yıllarda elde ettiği sonuçlar ortada. Sıralamada ön sıralarda yer almaktadır. Her iki kanal da aynı ideolojik çalışmayı yürütüyor. Aynı amaca sahiptir. Aslında bu eğitim süreci, Azerbaycan-Türk kardeşliğinin açık bir örneğidir. Bu başlangıç. Güzel çalışmalar ve sonuçlar elde edeceğiz."

AzTV TRT dayanışması

Memmedov, eğitimlerin sadece sınıf derslerinden oluşmayacağını da sözlerine ekleyerek “Liderler sunucularla, operatörlerle ve diğer uzmanlar kendi alanlarında çalışanlarla vakit geçirecek. İki hafta boyunca siz değerli meslektaşlarımız AzTV çalışanları olacak. Bu görüşmeden mutlaka her iki taraf da faydalanmalıdır."

Yakın zamanda AzTV kadrosunun Türkiye'ye, TRT'ye gönderileceğini de kaydeden Memmodov; “Onları orada çalıştırmayı düşünüyoruz. Kısacası bu iş birliği çok güzel sonuçlar doğuracaktır. Uzun süredir sadece iki kanal arasındaki sözde fikirler bugün uygulamaya konuluyor."

Büyükelçi Bağcı, "Her zaman her koşulda kardeşlerimizin yanındayız"

Büyükelçi Cahit Bağcı, Türk medyasının İkinci Karabağ Savaşı'ndaki faaliyetlerine dikkat çekerek; “Türkiye her anlamda Azerbaycan'ın yanında oldu, dünya bu ülkenin gerçeklerini Türk medyasından duydu. İş birliğimiz her alanda gelişiyor. Medya alanındaki iş birliğimizi de güçlendirmemiz gerekiyor. Bize, bizden başka dostumuz yok. Bunun en güzel örneği Şuşa Deklarasyonu'dur."

Büyükelçi, Azerbaycan-Türk uzmanların deneyimleri yoluyla iş birliğini geliştirebileceklerini vurguladı.

TRT Genel Müdür Yardımcısı Fethi Fahri Kaya, Azerbaycan ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “İş birliğimiz her zaman devam edecek. AzTV'de bir haftalık bir eğitim programı planladık ama artırdık. İş birliğimizin başarılı olacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.