Babaş, Bin 800 Öğretmene Mektup Yazdı

Belediye Başkanı Tahsin Babaş, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla şehir merkezinde bulunan okulları ziyaret etti.

  • 551
Babaş, Bin 800 Öğretmene Mektup Yazdı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmen unvanının verildiği ve 1981 yılından itibaren Öğretmenler Günü olarak kutlanan 24 Kasım’da Belediye Başkanı Tahsin Babaş, şehir merkezinde bulunan okullarda görev yapan öğretmenleri ziyaret ederek Öğretmenler Günü’nü kutladı.

Bu kapsamda Candaroğulları İlk ve Ortaokulu, Merkez Ortaokulu ve Kuzeykent Anadolu Lisesi’ni ziyaret eden Babaş, öğretmenlerle bir araya gelerek kendilerine çeşitli hediyeler takdim etti.

Öğretmenlerin icra etmiş oldukları mesleğin çok kutsal ve büyük emek isteyen bir meslek olduğunu ifade eden Babaş; “İlkokul çağlarından itibaren çocuklarımızın gelişiminde göz ardı edilemez çabaları ve katkıları olan öğretmenlerimiz, toplumumuz içinde de sadece birer meslek erbapları olarak algılanmamakta; yeri geldiğinde yavrularımıza birer anne, birer baba olarak görülmektedir. Türk toplumunun geçmiş medeniyetlerinden itibaren her zaman ayrı bir değer verilen öğretmenlik mesleği ve öğretmenlerimiz, anne-baba statüsünden sonra gelen en değerli statüdür” diye konuştu.

BABAŞ OKULLARDA ÖĞRENCİLERİN YOĞUN İLGİSİ İLE KARŞILAŞTI

‘Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum’ diyen Hazreti Ali’nin sarf ettiği bu sözün bile tek başına, öğretmenlik mesleğinin ne kadar kıymetli bir vazife olduğunu anlatmaya yettiğini sözlerine ekleyen Babaş, öğretmenlerin kıymetinin her zaman bilinmesi gerektiğini vurguladı. Okullara gerçekleştirmiş olduğu bu ziyaretlerde öğretmenlerle sohbet eden Babaş, okul girişlerinde de öğrencilerin yoğun ilgisi ile karşılaştı. Ayrıca Kastamonu Belediyesi, şehir merkezinde faaliyet gösteren 70 okuldaki bin 800 öğretmene, Tahsin Babaş tarafından isme özel olarak yazılan kutlama mektupları ile birlikte çeşitli hediyeler takdim ederek Öğretmenler Günü’nü kutladı.

(KG)