Babaş "Dev bir yatırım daha sonuçlandı"

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Kırık Barajı'nın sözleşmesinin imzalanmasını kutladı.

  • 3231
Babaş &quotDev bir yatırım daha sonuçlandı"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Kırık Barajı’nın Ilgaz Tüneli kadar önemli olduğunu söyledi.

Kastamonu’nun en az 50 yıllık içme suyu ihtiyacını karşılayacak ve 73 bin 600 dekarlık bölgenin zirai sulamasının sağlanacak Kırık Barajı’nın inşaatı için sözleşme imzalandı. Göreve geldiği günden bu tarafa her fırsatta Kırık Barajı’nın önemine değinerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Başbakan ve Bakanlara konuyu bizzat en ince ayrıntısına kadar anlatan Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Baraj inşaatı için son imzaların atılmasının ardından açıklamalarda bulundu.

Kırık Barajı’nın yatırım programına alınması adına sergilediği çabayla barajın mimarları arasında yer alan Belediye Başkanı Tahsin Babaş, hızla ihalesi gerçekleştirilen ve sonuçlandırılan dev projenin hızla tamamlanacağını açıkladı. Türkiye’nin en hızlı tamamlanacak barajının Kırık olacağını söyleyen Başkan Babaş, “İlimizin en az 50 yıllık su ihtiyacı bu projeyle karşılanacak. Gerçekleştirilecek proje sonunda yeni içme suyu arıtma tevzi ve terfi merkezi de yapılacak. Vatandaşlarımıza memba kalitesinde su verileceğiz” dedi.

29 Haziran’da Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun Belediye’ye yaptığı ziyarette kendisine ne söz verdiyse bir bir yerine getirdiğini de ileten Başkan Babaş, Kırık Barajı’nın programa alınmasından ihaleye çıkmasına ve bugünlere gelmesine kadar olan süreçte Eroğlu’nun kendisiyle birlikte konuyu bizzat takip ettiğini de vurguladı.

Büyük Türkiye’nin güçlü ili Kastamonu hedefi doğrultusunda emin adımlarla ilerlediklerini sözlerine ekleyen Başkan Babaş, şunları söyledi; “Dev bir projenin daha sonuçlanmasının mutluluğunu yaşıyorum. Şehrimizin geleceği için büyük öneme sahip olan Kırık Barajımızın ehemmiyetini birlik ve beraberlik içerisinde hareket ederek gerekli mercilere anlattık. Hayati proje önce hızla programa alındı ardından ise ihalesi gerçekleşti. Önümüzdeki süreçte aynı hızla barajımızın yapımı başlayıp bitecektir. Kırık Barajı projesi ilimizin hayati projelerinin başında gelmektedir. En az Ilgaz Tüneli kadar önemlidir. Kırık Barajı tamamlandığında ilimize yılda yaklaşık 14 milyon metreküp içmesuyu aktarılacak. 73 bin 690 dekarlık tarım arazimiz sulanacak. Barajımız tamamlandığında milli ekonomiye 52,7 milyon TL’lik bir katkı sağlayacağı gibi bu sayede ciddi bir istihdam da sağlanacak. Son 14 yılda Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımlarının yapıldığı ilimiz genel ve yerel hizmetlerle Büyük Türkiye’nin Güçlü İli Kastamonu hedefine emin adımlarla yürümektedir. Bizler birlik ve beraberlik içerisinde gelecek nesiller için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”
“Belediyeye düşen hisseyi 30 yılda ödeyeceğiz”

Kırık Barajı yapıldığında Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü İçme Suyu Daire Başkanlığı’yla Kastamonu Belediyesi’nin yaptığı protokol gereği belediyeye düşen hisseyi 30 yıla yayarak ödeyeceklerini söyleyen Başkan Babaş, “Tüm Türkiye’de barajlar bu sistem ile yapılıyor. Hatta Karaçomak Barajı’nda aynı sistemle yapılmıştır. Kırık Barajı’nın ilimize kazandırılmasıyla ilgili bugüne kadar bizlerden desteğini esirgemeyen Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım’a ve Sayın Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu’na şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.