Babaş ve Baltacı'yı sert dille eleştirdi

Milliyetçi Hareket Partisi Kastamonu Belediye Başkan adayı Aydın, Tahsin Babaş ve Hasan Baltacı'yı sert dille eleştirdi.

  • 578
Babaş ve Baltacı'yı sert dille eleştirdi

Milliyetçi Hareket Partisi Kastamonu Belediye Başkan adayı Yüksel Aydın, Samsunlular Kültür, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri ile bir araya geldi.

Dernek Başkanı Sinan Yeşiltepe'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen, ilginin bir hayli yoğun olduğu programda konuşan Aydın, Tahsin Babaş ile Hasan Baltacı’yı sert bir dille eleştirdi.

Hırsı makam ve mevki peşinde koşmak olanların Kastamonu’ya hiçbir şey katamayacağını, hizmet üretemeyeceğini ifade eden Aydın, milleti kandırmaktan öteye gitmeyen süslü cümle kuranlara ve afaki proje vaat edenlere itibar edilmemesini istedi.

Belediye Başkan adayı Yüksel Aydın, MHP İl Başkanı Emre Şahin, Belediye Meclis Üyesi adayları ile MHP İl ve Merkez İlçe Teşkilatı üyelerinin katıldığı programda projeleri hakkında bilgi verirken AK Parti adayı Tahsin Babaş ile CHP adayı Hasan Baltacı’yı sert sözlerle eleştirdi.

Öncelikle yeni dernek binasının hayırlı olmasını temenni eden Yüksel Aydın, yeni dönemde farklı projelerle destek olmaya devam edeceklerini söyledi.

Samsunlular ile Kastamonuluların 19 Mayıs ruhu ile İstiklal ruhunu birleştirerek harman yaptığını dile getiren Yüksel Aydın, "Biz şehrimizde yaşayan Samsunluları Kastamonu’nun has evladı olarak görüyoruz. Çünkü bu şehri 25 yıldır birlikte yönetiyoruz. Kastamonu’yu birlikte imar ettik, birlikte inşa ettik. Şehrimizin her köşesine birlikte emek verdik. Belediye olarak hayata geçirdiğimiz neredeyse tüm projelerde Samsunlular işin bir şekilde içerisinde oldu. Birlikte ürettik, birlikte hayata geçirdik. Ama üretirken de bu şehre hiçbir zaman ihanet etmedik. Kastamonu’muzun tarihi ve kültürel yapısını bozacak hiçbir çalışmanın içerisinde yer almadık. 2014-2019 yılları arasında bir kazaya uğradık. Bu dönemde de Kastamonu’nun rantçı 3-5 müteahhitle ne hale getirildiğini sizler bizlerden daha iyi görüyorsunuz. Bizim belediyeyi yönettiğimiz dönemlerde böyle şeyler oldu mu? Hayır olmadı ve olamazda. Bizden önceki dönem ranta dayalı 5 yıl olarak tarihe geçti. Kastamonu’da göremeyeceğimiz şeyleri geçmiş dönemde görmüş ve yaşamış olduk. Yüksek katlı binaların gölgesinde adeta ezildik. Ranta dayalı yapılaşmanın, gelişi güzel verilen imarların, altyapısı üstyapısı yapılmadan dikilen binaların kaymağını başkaları yedi, ceremesini biz çektik." dedi.

AK Parti adayı Tahsin Babaş’ın 'Onlar şehre ihanet ettiler, Kastamonu 5 yıl kaybetti, biz hizmet ürettik; onlar laf üretti, biz yaptık yine yaparız' şeklindeki açıklamalarını sert bir dille eleştiren Aydın, "Hırsı azgın olan Sayın Babaş, bu şehre hizmet üretmekten başka maşallah her şeyi yapmış. Şimdi hiç utanmadan, sıkılmadan elinde tablet sorunları en iyi kendisinin çözeceğini iddia ediyor. Bu sorunların kaynağını oluşturan zaten sensin. Biz göreve geldiğimizde ilk 2 yıl senin bıraktığın enkazı kaldırmak için uğraştık. Öyle bir enkaz bırakmışsın ki belediyede nereyi tutsak elimizde kaldı. Özellikle Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nin kaymağını Sayın Babaş yedi ama biz oranın altyapısını yapabilmek için yoğun mesai harcadık. Gelişigüzel verilen imar yüzünden bölgedeki sorunların ardı arkası kesilmiyor. 160 kişinin yaşadığı bir sitenin üst bölgesi kayıyor. Sitenin otoparkı, oyun alanları gitmiş durumda. Belediye olarak 700 kamyon hafriyat taşıdık. Ama yine de risk devam ediyor. Bina sakinleri muhatap bulamıyor. Müteahhit daireleri yaptım, sattım başınızın çaresine bakın diyor. Ne olacak şimdi? Site sakinlerinin sorununun kalıcı çözümü için 80 milyon liraya ihtiyaç var. Şimdi bunun hesabını kim verecek? Şimdi çıkmış arkadaş 'ben belediyeciyim' diyor. Görüyoruz senin belediyeciliğini. Yaptıkların ortada. Vatandaşa hizmet dışında her işten gayet iyi anlıyorsun. Sadece Mehmet Akif’te değil birçok bölgede farklı durumlar var. Para hırsı nedeniyle vermiş imarı, vermiş iskanı gerisini hak getire. Tahsin Babaş şu milletin yakasından bir düş artık. Para hırsın nedeniyle vatandaşlarımıza eziyet etme artık. Elinde tabletle gezmekle olmuyor. Milletimiz bu şehre nasıl ihanet ettiğini, bu şehirde nasıl fırıldaklar çevirdiğini iyi gördü de sana 2019 öyle bir tokat attı ki hala konuşuyorsun. Allah’tan kork, kuldan utan. Hileden hurdadan vazgeç. Sürekli sormama rağmen ısrarla cevap vermediğin 90’a 290’ın ne demek olduğunu da katılacağım programda açıklayacağım. Bakalım ne cevap vereceksin. İftira ve karalama siyaseti deyip geçiştirirsin en fazla. Gerçi diktiğin gökdelenler için sen Sayın Cumhurbaşkanımıza dahi yalan söylemiş birisisin. Yapmadan duramıyorsun." diye konuştu.

Siyasi hayatı boyunca çok makam ve mevki gördüğünü, hiçbir zaman koltuk sevdası üzerinden siyaset yapmadığını belirten Aydın, "Ben çok makam ve mevki gördüm. Hiç merakım da olmadı. Hep inandığım değerler üzerinden siyaset yaptım. Siyaseti de hiçbir zaman zenginleşme aracı olarak da kullanmadım. Mal varlığım belli. Bunları da kamuoyuna açıklayacağım. Sayın Babaş sen de mal varlığını çık açıkla ama içerisinde gayri resmi sahibi olduğun varlıklar da olsun. Biz biliyoruz senin nelerinin olduğunu. Bize bırakmadan çık neyin var neyin yok söyle. Aynı şekilde Sayın Baltacı sen de mal varlığını çık açıkla. Siyaseti kimler zenginleşme aracı olarak kullanmış görelim, herkes görsün. Özellikle 2019 seçimlerinde benim önemli bir mal varlığım yok diyenler televizyonundan çamaşır makinesine, çeyrek altınına kadar dağıtmadığı hiçbir şey kalmadı. Helvalar, pastırmalar havada uçuştu. Bu dönemde de para, paket ve alışveriş çekleri dağıtımları devam ediyor.

Dağıtımların yanına şimdi de tepsi eklenmiş. 2019 yılında söylemiştim. Haramzadelerin dağıttıkları sizlere helaldir. Alın paketi vurun tokadı. Ama bu sefer tokat öyle bir sert olsun ki siyaset arenasına çıkacak yüzleri kalmasın. 2019’da yediği tokattan akıllanmayanlara esaslı bir şamar iyi gelecektir. Kendisini belediyeci olarak gören ancak yandaşlarına menfaat sağlamaktan öteye gidemeyen rantçıların 31 Mart’ta da aynı cevabı alacağından kimsenin şüphesi olmasın.” şeklinde konuştu.