Babaş'tan sitem 'Kastamonu'nun geleceğine darbe vuruluyor'

Mart ayı Belediye Meclisi'nde konuşan Belediye Başkanı Tahsin Babaş, büyük emek verilmesine rağmen hala somut bir gelişmenin yaşanamadığı Kasaplar Hali projesi hakkında yaptığı açıklamada birkaç tane mülk sahibinin olumsuz tavrı nedeniyle önemli bir projenin hayata geçirilmekte güçlük yaşandığını vurguladı.

  • 2175
Babaş'tan sitem 'Kastamonu'nun geleceğine darbe vuruluyor'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu Belediye Meclisi Mart ayı toplantısının son oturumu Tahsin Babaş başkanlığında gerçekleşti. İmar ağırlıklı gündem ile toplanan belediye meclis toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Tahsin Babaş sitem dolu açıklamalarda bulundu. Özellikle Kasaplar Hali projesi hakkında sitem dolu sözler sarf eden Başkan Babaş, birkaç tane mülk sahibinin uzlaşmasız tavırları nedeniyle önemli bir projenin hayata geçmesinin geciktirildiğini söyledi.

“KASTAMONU DAHA İYİ OLSUN DİYE CANIMIZI TAKIYORUZ”

Proje konusunda defalarca toplantılar yaptıkları, her görüşü önemseyerek projede istenilen değişiklikleri yaptıklarını belirten Belediye Başkanı Tahsin Babaş: “Çok emek veriyoruz ancak hala sonuç alamıyoruz. Neden sonuç alamadığımızı da hala anlayamıyoruz. Denilen her görüşü önemsedik. Her istenilen değişikliği yaparak projeyi revize ettik. Lakin birkaç tane mülk sahibini hala memnun edemedik. Burası Kastamonu’nun yüzüdür. O kadar emek verdik. Yazıktır. Kastamonu’nun geleceğine darbe vuruyorlar. İnsanın bir sebebi olur, çıksın açıkça söylesin. 2 yıldır oraya göz nuru akıtıyorum. ‘Ben orasının yapılmasını istemiyorum’ diye sebep sunuyorlar. Böyle bir sebep olur mu? Biz Kastamonu daha iyi olsun diye canımızı takıyoruz” dedi.

Söz konusu alan ile ilgili olarak imar tadilatı teklifi oy çokluğu ile kabul edildi. Toplantının devamında belediyeye 1 adet damperli kamyon alınması yönündeki teklifte oy birliği ile kabul edildi.

Kent Konseyi ile ilgili gündem maddesine de değinen Belediye Başkanı Tahsin Babaş;”2019 yılının Şeyh Şaban-ı Veli yılı ilan edilmesi için UNESCO’ya gittik. Böyle bir kararı da Kent Konseyi’nde aldık. Belediye Meclisi olarak ta 2019 yılının Şeyh Şaban-ı Veli yılı olmasını kabul etmemiz gerekiyor. Biz bunun da takipçisi olacağız” dedi. Söz konusu gündem oy birliği ile kabul edildi.

Kuzeykent’te yeni bir itfaiye binası ne zaman yapılacağının sorulmasını üzerine Başkan Babaş, satın alınan yeni itfaiye araçlarını beklediklerini, bu araçlar gelir gelmez Galericiler Sitesi olarak belirledikleri alanın yanında bu sene içerisinde yeni bir itfaiye noktasını hayata geçireceklerini söyledi.

Halk otobüslerinde kartlı uygulamalar geçişi hakkında bilgi veren Başkan Babaş; “Niğde’de yapılan uygulamaları göstererek; “Bu sistemle ilgili çalışmalar sürüyor. Burada biz günlük 60 bin yolcu taşıyoruz. Bunun 28 bini sivil, 30 bin 200’ü öğrenci, 4 bin kadarı da 65 yaş üstü ve engelli vatandaşlarımız. Halk otobüslerinde de olmazsa olmazımız, havuzlu kartlı sistem. Kartlı sisteme geçmemize çok az kaldı. Kartlı sisteme geçildiğinde sıkıntıların büyük bir çoğunluğu ortadan kendiliğinden kalmış olacak” açıklamasında bulundu.

Kazım BOLAT