'Bakan Yumaklı, ilimizin en büyük şansı'

AK Parti Kastamonu Milletvekili Ekmekci, 'Tarım ve Orman Bakanımız Sayın İbrahim Yumaklı, ilimizin sadece tarım ve ormanda değil, tüm alanlarda en büyük şansı.' dedi.

  • 1714
'Bakan Yumaklı, ilimizin en büyük şansı'

AK Parti Milletvekili Fatma Serap Ekmekci, S.S. Kastamonu Köy Kalkınma ve Diğer Tarımsal Amaçlı Kooperatifler Birliği (KÖY-KOOP) ziyaretinin ardından değerlendirmede bulundu.

Ekmekci, "Kastamonu KÖY-KOOP'un kıymetli başkanı Sayın Erol Akar’ın daveti ile kooperatifimizi ziyaret ettim. Sayın Akar’ın kooperatif yönetim kurulu üyeleri ve personel ile birlikte hazırladığı toplantı son derece verimli görüş alışverişine sahne oldu. Öncelikle KÖY-KOOP camiasına gösterdikleri misafirperverlik ve kıymetli bilgilendirme için kalbi teşekkürlerimi sunuyorum." dedi.

"KÖY-KOOP, ADETA BİR DESTANA İMZA ATMIŞ DURUMDA"

Milletvekili Ekmekci, "Kastamonu KÖY-KOOP, ilimizde 296 birim kooperatifi bünyesinde toplamış ve 20 bin ortaklı dev bir üretim örgütlenmesi. 41 süt toplam merkezi, mısır kurutma tesisi, yem fabrikası projesi ile ülkemizde emsal kuruluşlara örnek olacak bir yapı. 1977 yılında kurulan, 1980 askeri darbesinde kapatılan, 1995’de yeniden yola çıkan Kastamonu KÖY-KOOP, adeta bir destana imza atmış durumda. İlimizde orman üretiminin yaklaşık yüzde 65’ine, süt toplamasının yüzde 70’ine emek döken Kastamonu KÖY-KOOP; her iki alanda da hem üretimin sürdürülür olması hem de fiyat istikrarı açısından sigorta görevi görüyor. Diğer yandan çiftçilerimizin tarımsal destekleme dosyalarının hazırlanması emeğini de veren kooperatifimiz, Başkan Erol Akar’ın ifadesiyle artık Kastamonu’ya mal olmuş durumda." diye konuştu.

"TARIM VE ORMAN BAKANIMIZ İLİMİZİN EN BÜYÜK ŞANSI"

Ekmekci, "Açıkça ifade edeyim ki, Kastamonu KÖY-KOOP’un gönüllü bir üyesi olarak çalışacağım ve her projelerinde destek olacağım. Tıkandıkları konuları aşmak için birlikte emek vereceğiz. Türkiye Yüzyılı’nda hem kooperatifimizi daha da büyüteceğiz hem de emsallerine örnek bir model olarak sunacağız.

Tarım ve Orman Bakanımız Sayın İbrahim Yumaklı ilimizin sadece tarım ve ormanda değil, tüm alanlarda en büyük şansı. Biz milletvekilleri, Sayın Bakanımızın tam desteği sayesinde büyük kolaylık yaşıyoruz Kastamonu’muzun projelerinin gerçekleşmesinde. Kastamonu KÖY-KOOP’umuzu da Sayın Bakanımızın destekleri ile çok daha güzel yarınlara birlikte taşıyacağımızdan şüphem yok." diye konuştu.

AK Parti Kastamonu Milletvekili Fatma Serap Ekmekci şöyle devam etti:

"Kooperatifçilik başta olmak üzere üretim tabanlı örgütlenmelere büyük önem veriyorum. Nerede ortak bir işletme çarkı dönüyorsa, nerede bir birliğin güç doğurduğu fabrikanın bacası tütüyorsa, hangi köyde bir imece varsa; ben de oradayım. Emekçi olarak, nefer olarak, içlerinden biri olarak oradayım."