Bakan Yumaklı'yı sert dille eleştirdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kastamonu Milletvekili Baltacı, Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı'yı sert bir dille eleştirdi.

  • 1193
Bakan Yumaklı'yı sert dille eleştirdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, Şeker Fabrikası’na pancar tesliminde yaşanan çileyi Meclis’e taşırken Kastamonulu Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’yı da sert bir dille eleştirdi.

Pancar çiftçisinin, büyük zahmetle ürettiği şeker pancarını fabrikaya ait pancar boşaltma makinelerinin arızalı olması nedeniyle günlerce bekleyerek teslim etmeye çalıştığını belirten Hasan Baltacı, günlük alım kotasına takılan üreticinin de pancarının tarlada kalma tehlikesiyle karşı karşıya olduğuna işaret etti.

Uzun süredir bu mağduriyetin devam etmesine rağmen, Kastamonulu olan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın birkaç gün önce Kastamonu’ya gelmesine rağmen fabrikaya gitmek yerine AK Parti Kastamonu İl Başkanlığı’nın Belediye Başkan Aday Adayları Temayül Toplantısına katılmayı tercih ettiğini belirten Hasan Baltacı, “Tarım Bakanı kendi çiftçisinden korkmamalıdır. Tarım Bakanının görevi salon siyaseti yapmak değil, tarladaki çiftçinin sorununu çözmek olmalıdır.” ifadelerini kullandı.

Pancar çiftçisinin mazot ve gübre gibi tarımsal girdilerin fiyatlarındaki yüksek artışla başa çıkmaya çalışırken açıklanan pancar alım fiyatının yetersiz kalmasının pancar çiftçisinin belini daha da büktüğünü vurgulayan Milletvekili Hasan Baltacı, pancar çiftçisinin mağduriyetinin biran önce çözülmesi gerektiğine dikkat çekti.

Milletvekili Hasan Baltacı Meclis’te yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"PANCAR TESLİMİ ÇİLESİ KATLANILAMAZ BOYUTA ULAŞTI

Mazot ve gübre maliyeti altında ezilen, düşük pancar alım fiyatıyla cezalandırılan pancar çiftçimizin, ürününü teslim etmek için çektiği çile katlanılamaz boyuta ulaşmıştır. Kastamonu Şeker Fabrikası’nda pancar boşaltma hizmeti, makinelerin arızalı olması nedeniyle durma noktasına gelmiş, dondurucu soğukta fabrika önünde uzun traktör ve kamyon kuyrukları oluşmuştur. Günlük alım kotasına takılan Devrekânili üreticimizin pancarı tarlada kalma tehlikesiyle karşı karşıyadır.

TARIM BAKANI KENDİ ÇİFTÇİSİNDEN KORKMAMALIDIR

Hal böyleyken Kastamonulu Tarım Bakanı iki adım ötedeki fabrikayı ziyaret etmek yerine partisinin temayül toplantısında muhalefete söz söylemeyi tercih etmiştir. Tarım Bakanı kendi çiftçisinden korkmamalıdır. Tarım Bakanının görevi salon siyaseti yapmak değil, tarladaki çiftçinin sorununu çözmek olmalıdır."