Baltacı'dan sert ifadeler!

CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, Seydiler İlçe Tarım Müdürü Orhan Çanakcı'nın görevden alınma kararıyla ilgili sert ifadelerde bulundu.

  • 2988
Baltacı'dan sert ifadeler!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi Üyesi, Karadeniz Masası Koordinatörü ve Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, Seydiler İlçe Tarım Müdürü Orhan Çanakcı’nın ilçede büyük yankı uyandıran görevden alınma kararıyla ilgili iddialarını Meclis’e taşıdı.

İlçe müdürlüğünde görev yapan bir şehit yakınının çalışma performansını beğenmeyen AKP Seydiler ilçe başkanının oğlunun bu durumu babasına şikâyet etmesi ve devamında konuyla ilgili AKP Seydiler ilçe başkanıyla tartışma yaşaması sonucu İlçe Tarım Müdürlüğü görevinden alındığını sosyal medyasından kamuoyuna duyuran Orhan Çanakcı’nın bu iddiası üzerine Meclis’te söz alan Milletvekili Hasan Baltacı oldukça sert ifadeler kullandı.

Baltacı, Seydiler’de yaşanan gelişme için “AKP’nin çürümüş ve kibirli siyasetine Seydiler’de bir örnek daha eklenmiştir” diye konuştu.

“Bakanı, milletvekili yetmiyormuş gibi; ilçe başkanlarının oğulları, bir memuru, bir kurum müdürünü görevinden aldırılabiliyorsa bu saltanat düzenini değiştirip yerine liyakatin hâkim olduğu bir düzeni inşa etmenin vakti çoktan gelmiştir” ifadelerini kullanan Hasan Baltacı, konuyla ilgili şunları söyledi;

“Vekilin oğlu teşhis etsin diye polisleri sıraya dizen, il başkanı geldiğinde ayağa kalkmadı diye doktoru en ücra ilçeye süren AKP’nin çürümüş ve kibirli siyasetine Kastamonu Seydiler ilçesinde bir örnek daha eklenmiştir. AKP ilçe başkanının oğlunun, kurumda valilik emriyle görev yapan bir şehit yakınının çalışma performansını beğenmeyip babasına şikâyet etmesi, ilçe başkanının bu konuda ilçe tarım müdürüyle yaşadığı polemik, iddia odur ki ilçe müdürünün görevden alınmasıyla sonuçlanmıştır. Devlet ve kurumları, AKP döneminde olduğu kadar hiçbir zaman böyle aşağılanmamış, yıpratılmamıştır. Bakanı, milletvekili yetmiyormuş gibi; ilçe başkanlarının oğulları, bir memuru, bir kurum müdürünü görevinden aldırılabiliyorsa bu saltanat düzenini değiştirip yerine liyakatin hâkim olduğu bir düzeni inşa etmenin vakti çoktan gelmiştir.”