Baltacı, hastanedeki doktor açığını Meclis'e taşıdı

CHP Milletvekili Hasan Baltacı, Kastamonu Eğitim Araştırma Hastanesi'ndeki doktor açığını bir kez daha Meclis gündemine taşıdı.

  • 1609
Baltacı, hastanedeki doktor açığını Meclis'e taşıdı

Sağlık Bakanlığı’nın yayınladığı son personel dağıtım cetveline göre 178 uzman hekimin görev yapması gereken Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bu sayının yarı kadar olduğunu ifade eden Milletvekili Baltacı, hastanede aylardır Göğüs Cerrahı bulunmadığına dikkat çekti.

Birçok dahili birimde tek doktor olması nedeniyle vatandaşların aylar sonrasına ancak randevu alabildiğini ifade eden Milletvekili Baltacı, Kastamonu’da bu noktada büyük bir sıkıntı yaşanırken AKP’li siyasilerin hastane kuyruklarına son vermekle övünmelerini eleştirdi.

Geçtiğimiz hafta Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi doktorlarından Fatma Akyel’e yapılan saldırıyı da tepki gösteren Milletvekili Hasan Baltacı, Meclis’te yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi;

“377 BİN NÜFUSA HİZMET VEREN HASTANEMİZDE GÖĞÜS CERRAHI YOK”

"Kastamonu Devlet Hastanesi’nin 1 yıl önce adı değişmiş ancak hekim açığı değişmemiştir. 178 uzman hekimin olması gereken hastanemizde görev yapan sayısı ancak yarısıdır. 377 bin nüfusa hizmet veren hastanemizde aylardır Göğüs Cerrahı yoktur. Dahili birçok birimde de aylar sonrasına ancak muayene randevusu alınabilmektedir."

“BU TABLO DOKTORLARIMIZI HEDEF HALİNE GETİRİYOR”

"Bu tablo öğle arasında bile hasta bakıp fedakarca görev yapan doktorlarımızı hedef haline getirmektedir. Geçtiğimiz hafta doktorlarımızdan Fatma Akyel muayene odasında saldırıya maruz kalmıştır. Bu saldırıyı şiddetle kınıyorum."

“VATANDAŞ TELEFON BAŞINDA KUYRUKTA”

"Hastane kuyruklarına son verdiğini, sağlıkta Türkiye’ye çağ atlattığını söyleyenler şunu iyi bilmelidir; Vatandaş 7/24 telefon başında muayene randevusu kuyruğunda beklemekte, sevk yollarında can çekişmekte, cebindeki son kuruşu da tedavi olabilmek için yüzlerce kilometre ötede harcamak zorunda kalmaktadır."