'Baltacı, yine yalana başvurmuştur'

AK Parti Milletvekili Metin Çelik, Sağlık Bakanlığı'nın işçi alımına ilişkin CHP Milletvekili Hasan Baltacı'nın yaptığı açıklamalarla ilgili 'yine yalana başvurmuştur' dedi.

  • 2773
'Baltacı, yine yalana başvurmuştur'

AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı'nın açıklamalarına cevap verdi.

"Yine yalana başvurmuştur"

Milletvekili Çelik; "CHP Milletvekili Hasan Baltacı, Sağlık Bakanlığı’nın işçi alımı için 6 Nisan tarihinde gerçekleştirmiş olduğu kura ile alıma başvuru konusunu yine çarpıtmış, bu alıma başvuran hemşehrilerimizin tamamını işsizmiş gibi göstererek yine yalana başvurmuştur" dedi.

"Bu herkesin bildiği bir gerçektir"

Çelik; "Bak Hasan arkadaş; Devlet kurumlarının yapmış olduğu alımlara başvurabilmek için hiçbir yerde çalışmıyor olmak gibi bir şart yoktur. Bu alımlara ilan edilen şartları taşımaları halinde SGK’ya tabi olarak özel sektörde ya da kendi adına bağımsız çalışan sigortalılar da başvurabilmektedir ve bu en doğal haklarıdır. Bu herkesin bildiği bir gerçek olup müracaatların birçoğu da bu şekilde çalışan sigortalılardan oluşmaktadır. Sen eğer bunu bilmiyorsan bu senin çapsızlığını, kifayetsizliğini gösterir. Yok eğer biliyorsan yalana başvurarak cambazlık yapıp algı oluşturma çabasındasın demektir" diye konuştu.

"Süslü laflar etmenin bir önemi yok"

Çelik söyle devam etti: "Bu arada konu iş meselesinden açılmışken güzel bir atasözümüz var. 'Ainesi iştir kişinin lafa bakılmaz.' Daha öncede sordum. Bir cevap gelmedi. 2019 seçimlerinden sonra Cide Belediyesi’ne 80'in üzerinde işçi aldınız. Bu alımları yaparken hangi ilanı yaptınız? Hangi kurayı çektiniz? Hangi ölçütleri kullanarak bu alımları yaptınız? Hiçbirini yapmadınız. Süslü laflar etmenin bir önemi yok. Senin ne yaptığın, yaptırdığın önemli. Cide’de yaptığınız işte bu. Yine 2019 seçimlerinden önce Genel Başkanın Kılıçdaroğlu, seçimi kazanırlarsa hiç kimseyi işten çıkarmayacaklarına dair NAMUS SÖZÜ vermişti. Seçimden hemen sonra İBB’de çalışan 14 bin kişiyi işten çıkardınız ve HDP dahil 28 Şubat ittifakınızdaki partilere pay ederek 40 binden fazla kişiyi de işe aldınız. Namus kavramını bu kadar sıradanlaştıran ve namus sözü verdiği halde sözünde durmayana ne denir? Sen söyle Hasan Baltacı? 2018 seçimlerinde Cumhurbaşkanı adayınız olan Muharrem İnce boş yere CHP Genel Merkezine ‘yalanın kurgu merkezi’ dememiş. Anlaşılan biz doğruları yapmaya ve anlatmaya devam edeceğiz, sen de bugüne kadar olduğu gibi figüranlarınla film çevirmeye devam edeceksin."