Başbuğ Türkeş, dualarla anıldı

Başbuğ Alparslan Türkeş, Nasrullah Camisinde okutulan mevlidi şerifle, tekbirler ve dualarla anıldı.

  • 1266
Başbuğ Türkeş, dualarla anıldı

Kastamonu Ülkü Ocakları ve Türkiye Kamu Çalışanları Kastamonu Şube Başkanlığı tarafından vefatının yıl dönümünde 4 Nisan günü teravih namazının ardından Nasrullah Camisinde okutulan mevlitle Türk Dünyasının Son Başbuğu Alparslan Türkeş tekbirler ve dualarla anıldı.

Yapılan açıklamada; "Milliyetçi Hareket Partisinin kurucu lideri ve Dünya Türklüğünün bilge önderi Başbuğ Alparslan Türkeş ile vatan için, millet için, Din-i Mübin-i İslam için şehadet şerbetini içmiş 5 bini aşkın Ülkü devi ile sanki bir gül bahçesine girercesine kara toprağa girmiş tüm şehitlerin ruhuna ithafen okunan hatimler aminlerle hediye edildi." denildi.

Kastamonu Ülkü Ocakları ve Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı Kastamonu Şubesi tarafından düzenlenen programa; Kastamonu Ülkü Ocakları Başkanı Fatih Yiğit ve yönetimi, Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı Şube Başkanı Kamil Çonkor ve yönetimi, Kastamonu Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Resul Köprülü, Milliyetçi Hareket Partisi Kastamonu İl Başkanı Emre Şahin ve yönetimi, Milliyetçi Hareket Partisi Kastamonu Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Kapulu ve yönetimi, Milliyetçi Hareket Partisi İl Genel Meclisi Üyeleri, Türkiye Kamu-Sen ve bağlı sendikaların başkanları ve yönetimleri, Belediye Meclis Üyeleri, Milletvekili aday adayları ve Milliyetçi-Ülkücü Harekete gönül vermiş dava adamları katıldı.

Büyük bir katılım ve heyecanla 4 Nisan 1997 gününün hüznü, emanete sahip çıkmanın mutluluğu ve davaya sadakatle bağlılığın verdiği haklı gurur ile toplanılan Nasrullah Camisinde çıkışta şerbet ikramı ile istişarelerde bulunulan programda; "'Hepiniz birer Türk Bayrağı'sınız. Bayrağı lekelemeyin, kirletmeyin yere düşürmeyin.' diyerek bizlere en büyük vasiyeti bırakmış olan Türk Dünyasının bilge lideri, Türk Milliyetçiliğinin kurucusu, Büyük Turan ülküsünün yılmaz savunucusu Başbuğ Alparslan Türkeş’i vefatının sene-i devriyesinde rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Ruhu şad, mekânı cennet olsun." ifadelerine yer verildi.