Başesgioğlu'dan Kastamonu gençliğine altın öğütler!

Eski İçişleri Bakanı hemşehrimiz Murat Başesgioğlu, gençlere altın öğütler vererek tecrübelerini anlattı.

  • 1763
Başesgioğlu'dan Kastamonu gençliğine altın öğütler!

Kastamonu'muzun yetiştirdiği önemli devlet adamlarından, duayen siyasetçi ve eski İçişleri Bakanı Murat Başesgioglu, KAS-KON Genel Merkezini ziyaret ederek gençlere öğütler verdi ve tecrübelerini anlattı.

KAS-KON Genel Merkezi ziyaretine; KAS-KON Genel Başkanı Mehmet Alver ve yönetim kurulu üyeleri, İlçe Federasyon Başkanları, KAS-KON Gençlik Kolları Başkanı Sercan Okur ve yönetim kurulu, KAS-DER Genel Başkanı Remzi Şen, Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal, önceki dönem Bozkurt Belediye Başkanı Bozkurt Ekeş, Cide Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Güner Durası, KAS-DER-FED Genel Başkan Vekili Recep Çetinkaya, Güren Dernekler Federasyonu Başkanı Mevlüt Çelik, KAS-DER Genel Merkez Danışma Kurulu üyesi Muhittin Tığlı, Karabük Üniversitesi İşletme Fakültesi Öğretim Görevlisi ve Kastamonu Üniversitesi Rektör adayı Prof. Dr. Fatma Zehra Tan, iş dünyası ve siyaset dünyasından çok sayıda davetli katılım sağladı.

Türk siyasetinin önemli isimlerinden Kastamonu’nun siyaset hayatındaki gururu İçişleri Bakanlarımızdan Murat Başesgioğlu, KAS-KON Genel Merkezini ziyaret ederek KAS-KON Gençlik Kolları ile sohbet edip istişarelerde bulunarak tecrübelerini aktardı.

KAS-KON Gençlik Kolları Başkanı Sercan Okur da faaliyetleri ile ilgili bilgi aktardı ve yeni projeleri ile ilgili proje dosyasını Bakan Murat Başesgioğlu’na takdim etti.

Samimi ve sıcak bir ortamda gerçekleşen toplantının açılış konuşmasını KAS-KON Genel Başkanı Mehmet Alver yaptı ve toplantıya iştirak eden Bakanımız Sayın Başesgioğlu olmak üzere katılımcı konuklara teşekkür etti.

Eski İçişleri Bakanı Murat Başesgioğlu, "Kastamonu tarihini gün yüzüne çıkarmalıyız, yeni genç kuşağımıza bu tarihimizi devir ederek emanet etmeliyiz. Biz imparatorluğun doğumuna şahitlik etmişiz. Tarihi derinlikleri olan bir coğrafyanın çocuklarıyız, tarihi şuurumuzu gün yüzüne çıkarmak adına çalışmalar yapmalıyız. Kutsal değerlerimiz zayi olmamış, imparatorluğun doğuşuna şahitlik edip yol vermişiz.

İstanbul'da yaşayan hemşenrilerimiz olarak nüfus yoğunluğu aritmetiğinin maalesef avantajını bir türlü Kastamonu lehine çeviremedik. Bir yerde hata var ama onu aşacağız inşallah. Konfederasyon kurulmasının ana hedefi de budur. Benim siyasetten bir beklentim yok. Ben Kastamonu deyince günlerce yol giden memleketine sevdalı bireyim. Geçmişteki yapılan bu hataları geleceğe taşımamalıyız. Aynı hatalardan uzak olmak adına gençlerimize çok büyük işler düşüyor. Onları farklı siyaset alanlarına kanalize ederek siyasette söz sahibi olmalarına ön ayak olarak yardımcı olmalıyız, olmaya da gayret edeceğiz. Bunun için bu toplantıları yapıyoruz. Yapmaya da devam edeceğiz, gençlerimizden umutluyuz." dedi.

Başesgioğlu'dan Kastamonu gençliğine altın öğütler!

Bakan Başesgioğlu, "En çok göç veren illerin başındayız. Geriye dönüş çalışmaları içinde özelikle kırsal kalkınma projelerinde yer almalıyız. Bunun içinde ilimizde köylerimizde yeni yerleşim alanları bularak, yeni projeler hayata geçirerek göçün geriye noktasında cazibeli hale getirmeliyiz. Bunun için her şeyi devletten beklemeden devlet millet işbirliği için el ele hareket noktasında sivil topum olarak görevler üstlenmeliyiz.

Yıllar önce yoğun göç yaşamış ilimizin bu tip projelere ihtiyacı var. Geçtiğimiz aylarda Abana'da, Çatalzeytin'de Bozkurt'ta yaşanan sel felaketinde hemşehrilerimiz sel yatağına yapılan evlerini, hayatlarını kaybettiler, acıları içimizde taptaze. Bu acıların yaşanmaması için farklı alanlar bulmak adına çalışmalara ön ayak olmalıyız ki geriye dönüş için cazip hale getirmeliyiz. Göçen nüfusun geri dönmesi için projeler hazırlamalıyız. Bunun için, gençlik bu projelerin takipçisi olmalısınız. Bu konuda sizlere güvenimiz tam ve umutluyuz. Onun içindir ki; yıllar önce baba topraklarını terk eden dedelerinizin, babalarınızın, amcalarınızın, aile büyüklerinizin baba topraklarına geri dönüsü kırsal kalkınma projelerinin hayata geçirilmesi ile mümkün olacaktır.

Kastamonu gençliğinden umutluyuz, sizlerden umutluyuz. Gençlik olarak Ankara'da İstanbul'da, Bursa'da sempozyumlar yapmalıyız. Özelikle derneklerimizin çatısı altındaki faaliyetlerde, yönetimlerinde kadınlarımız mutlaka yer almalılar. Kadınımızın olmadığı yerde başarının olması çok zor. Bunun için dernek yönetimlerinde yüzde 50 kadının yer alması için gayret göstermeliyiz, gerekirse dernek tüzüğü tadilatları yapmalıyız. Yeni kurulan Kastamonu platformu siyaset üstü, Kastamonu menfaati için kurulmuş, gönüllük esasına dayalı çalışacak ve faaliyet gösterecek bir platformdur. Bunun içinde önümüzdeki dönemde kadınlarımıza yönelik ses getirecek önemli aktivitelerde bulunacağız.

Tarım ve hayvancılık merkezi olan ilimizde tarım ve hayvancılığın gelişmesi için projeler hazırlayarak bölge insanımızın kalkınması için destekler sunacağız. Geçtiğimiz aylarda köyde yangın oldu. Komşusuna yardımcı olacak köyde nüfus kalmadığından insanımız hayatlarını kaybediyor, evler bomboş artık. Bunun üzerine kafa yorup önemli çalışmalara destek vererek köylerimizin eski cıvıl cıvıl haline kavuşması için devlet teşviklerinden vatandaşlarımızın yararlanmasına ön ayak olacağız. Buradan şunu belirteyim, ben şahsım olarak siyasal olarak en güzel görevlerde bulundum, hiçbir beklentim yok, ben insanımı memleketimi seviyorum, tek gayem bölgemizin kalkınması için nelere katkı sunabiliriz.

Kastamonu platformunun ana kuruluş gayesi ve amacı budur, bunu da bir kez daha belirtmek isterim, biz birlikte güçlüyüz."