Başhekim Ergül'ün hayaliydi! Artık Kastamonu'da

Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Zafer Ergül'ün hayaliydi! Girişimsel Radyoloji Artık Kastamonu'da.

  • 2177
Başhekim Ergül'ün hayaliydi! Artık Kastamonu'da

Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bir ilk daha gerçekleştirildi.

2020 yılında Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesinde başhekim olarak göreve başlayan
ve aslen de Kastamonulu olan Prof. Dr. Zafer Ergül, hemşehrilerinin değişik illere giderek
tedavi oldukları girişimsel radyoloji tedavisini Kastamonu'ya kazandırmanın mutluluğunu yaşıyor.

"ARTIK ÇEVRE İLLERE GİDİLMESİNE GEREK KALMADI"

Göreve geldiği ilk günden itibaren bir Kastamonulu olarak sağlık alanındaki sıkıntıları çok iyi bildiğini ve bu sıkıntıları tek tek aşmak için çalışmalarını sürdürdüklerini dile getiren Ergül, "Buraya ilk geldiğim günden beri bazı hizmetlerin çok kısa sürede yapılması gerektiğinin bilincindeyim. Girişimsel radyoloji tedavisi de bunlardan birisiydi. Bilindiği üzere geçtiğimiz yıllarda yaşanan pandemi süreci ve büyük depremler neticesinde bu hizmeti gecikmeli de olsa vatandaşlarımıza sunabilmek bizim için mutluluk verici. Hemşehrilerimizin saatlerce süren yolculuklarla diğer çevre illere ya da büyük illerdeki sağlık merkezlerine gitmek zorunda kalarak tedavi olduklarını görmek beni doğrusu çok üzüyordu. İnşallah yeni hizmetimiz olan girişimsel radyoloji ile bunun önüne geçmiş olacağız. İşin maddi boyutunun yanında, oralarda çekilen sıkıntıları biliyor ve bunun üzüntüsünü yaşıyordum. Gün geçtikçe ve yeni yeni hizmetlerin ilimize gelmesiyle birlikte, vatandaşlarımızın sağlık açısından hak ettikleri değeri hastanemizin karşılayabiliyor olmasının bende haklı gururunu yaşıyorum. Bu amaçla yeni anjiyo ünitemizi Kastamonumuza kazandırarak çalışmalarımızı daha da ileri boyutlara taşıyacağız. Sağlık alanında hizmetlerimiz artarak devam edecek. Yaptığımız güzel çalışmalarımıza destek veren Saglık Bakanlığımıza, Milletvekillerimize, İl Sağlık Müdürlüğümüze ayrı ayrı gönülden teşekkür ediyoruz." dedi.

Başhekim Ergül'ün hayaliydi! Artık Kastamonu'da

"GİRİŞİMSEL RADYOLOJİ, SAĞLIK HİZMETLERİNDE YENİ BİR DÖNEMİ BAŞLATTI"

Girişimsel Radyoloji Uzmanı Dr. İsmail Taşkent de yeni üniteyle ilgili olarak teknik bilgiler vererek şunları söyledi:

"Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, modern tıbbın en yenilikçi alanlarından biri olan Girişimsel Radyoloji ünitesi faaliyete başladı. Girişimsel radyoloji, minimal invaziv (küçük kesili bypass) yöntemlerle birçok hastalığın tedavisinde devrim niteliğinde başarılar elde eden bir tıp dalıdır. Bu yeni ünitenin açılmasıyla birlikte, hastanede ilk defa periferik arter embolizasyonu başarıyla gerçekleştirildi. Girişimsel radyolojinin sunduğu bu özel tedavi yöntemi, kasık bölgesindeki bir kanamanın durdurulması için kullanıldı ve hasta, ameliyatsız bir şekilde sağlığına kavuştu.

Girişimsel Radyoloji nedir ve neden önemlidir?

Girişimsel Radyoloji, radyolojik görüntüleme teknikleri kullanılarak yapılan tedavi edici işlemleri kapsar. Bu işlemler, genellikle küçük kesilerle veya hiç kesi yapılmadan gerçekleştirildiği için hastalar için oldukça konforludur. Ameliyatsız yapılan bu müdahaleler, iyileşme süresini kısaltır ve komplikasyon riskini azaltır. Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesinde gerçekleştirilen periferik arter embolizasyonu işlemi, girişimsel radyolojinin sunduğu imkanların bir örneğidir. Bu işlemde, kasık bölgesindeki kanamayı durdurmak için kan damarı içerisine özel maddeler enjekte edilmiştir. Bu sayede, açık cerrahiye gerek kalmadan, kanama başarıyla kontrol altına alınmıştır. Ameliyatsız yapılan bu tür işlemler, sadece tedavi sürecini hızlandırmakla kalmıyor, aynı zamanda hasta konforunu da maksimum seviyede tutuyor. Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesinde açılan girişimsel radyoloji ünitesi, bölgedeki hastaların modern ve etkili tedavi yöntemlerine erişimini sağlayarak sağlık hizmetlerinde yeni bir dönemi de başlatmış oluyor."