Başkan Arslan'dan OSM Açıklaması

Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan'ın göreve gelmesinin ardından öncelik verdiği konuların başında gelen ilçeye Organize Sanayi Bölgesi kurulması konusu, somut adımlarla yoluna devam ediyor.

  • 598
Başkan Arslan'dan OSM Açıklaması
TAKİP ET Google News ile Takip Et


TAŞKÖPRÜ BELEDİYE BAŞKANI HÜSEYİN ARSLAN: “SEÇİM YATIRIMI DİYENLER ŞİMDİ NE DİYECEKLER?”

Geçtiğimiz yıl Şubat ayında Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın programa alınacağının sözünü vermesi ve dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 25 Mart 2014 tarihinde ki Kastamonu mitinginde Taşköprü OSB’nin hızlı bir şekilde tamamlanacağını belirtmesi ve konuyu takip etmesinin ardından gelinen noktada Taşköprü OSB’nin kurulacağı alanda arazisi bulunan vatandaşlara ödenecek olan 3 milyon 310 bin TL’lik kamulaştırma ücreti Taşköprü OSB’ye ait Halk Bankası Taşköprü Şubesi’nde ki banka hesabına aktarıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, geçmişinde sanayiye yabancı olmayan Taşköprü’nün, karanlık günlerinin geride kalacağını belirterek, “Organize Sanayi Bölgesi seçim yatırımı. Taşköprü’ye OSB gelmez diyenler, bakalım şimdi ne bahane uyduracaklar? 2014 yılı şubat ayında Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sn. Fikri Işık’ın Taşköprü ziyareti sırasında ve dönemin Başbakanı Sn. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Kastamonu mitinginde sözünü verdikleri Taşköprü Organize Sanayi Bölgesi, yaklaşık 1 yıl süre zarfında beklenilenin çok üzerinde mesafe kat etmiş ve bugün arazi sahibi 114 kişiye verilecek olan 3 milyon 310 bin TL, bankanın Taşköprü Şubesi’ndeki Taşköprü OSB’nin hesabına Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan aktarılmış bulunuyor. Yaptığımız girişimlerle Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, kamulaştırma bedellerinin dışında OSB altyapı projesini de yatırım programına aldı. İlçem adına bundan daha fazla mutluluk verici bir tablo düşünemiyorum” dedi.

“HASANLI GÖLETİ TAM GAZ DEVAM EDİYOR”

Arslan, ayrıca 25 Mart 2014 Kastamonu mitinginde dönemin Başbakanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Taşköprülere sözünü verdiği ve ilçenin 50 yıllık su ihtiyacını karşılayacak olan bir diğer proje olan Hasanlı Göleti İçme Suyu projesinin de start aldığını ve çalışmaların beklenilenden hızlı devam ettiğini ifade ederek, Taşköprülülerin kısa sürede doğal kaynaklı içme suyuna da kavuşacağını belirtti.

“ŞİMDİ SIRA DOĞALGAZA GELDİ”

OSB’nin ilçenin geleceği için sıkıntılı süreçlerden aydınlık geleceğe doğru önemli bir hamle olduğunu kaydeden Arslan, “Şimdi ise sıra Taşköprü’müzün doğalgaza kavuşmasına geliyor. OSB ile birlikte ilçemizin doğalgaza da kavuşmasının önünde hiçbir engel kalmayacak” şeklinde konuştu.

Taşköprü OSB’de oldukça kısa bir sürede bacaların yükselmesi için artık hiçbir engelin kalmadığına dikkat çeken Arslan, Taşköprü OSB’nin yatırımcı gelmesi noktasında da bir sıkıntı çekmeyeceğini ülkenin istikrarlı gidişi sonucu gelen talepleri karşılama noktasında alanın yetmeyeceğini öngördüğünü sözlerine ekledi.

“Taşköprü geç kalmış hamleleri fazlasıyla hak etmekte olup, bundan sonrada çok güzel hizmetleri kazanacaktır” diyen Arslan, son olarak Taşköprü OSB’nin bu aşamaya gelmesinde büyük pay sahibi olan dönemin Başbakanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)