Başkan Arslan'dan Baltacı'ya yanıt: 'Taşköprü sıradan bir ilçe değildir'

Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, Milletvekili Hasan Baltacı'nın eleştirisinin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

  • 774
Başkan Arslan'dan Baltacı'ya yanıt: 'Taşköprü sıradan bir ilçe değildir'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, Cumhuriyet Halk Partisi Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı’nın, geçtiğimiz Salı günü Taşköprü ilçesini ziyaretinin ardından dün basına yansıyan “Taşıma Doğalgazla kış geçmez” yönündeki eleştirisinin gerçeği yansıtmadığını ve kendisinin yanlış bilgilendirildiğini iddia etti.

Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, “CHP Milletvekili Baltacı’nın Kastamonu’da yerel basına verdiği açıklamayı duydum ve gerçekten bu kadar bilmeden ve yanlış bilgilendirilerek bu dezenformasyonu kamuoyu ile paylaşmasını doğru bulmuyorum ve yapılan açıklama ile Taşköprü’yü çok iyi tanımayan, Taşköprü’de olanı biteni takip etmeyen bir kişi konumunda olduğunu öğrenmiş bulunmaktayım. Zannederim ona birileri dolu boş bilgiler söylemiş. Oda söylenen bilgileri süzgeçten geçirmeden kamuoyu ile paylaşmış olmalı” dedi.

"Taşköprü’nün doğalgaza kavuşması hayal diyenler, bugün başka hazımsızlık peşinde"

“Taşköprü ilçemizde hâlihazırda 2200 doğalgaz abonesi mevcut, 5 bin m3 kapasitesi olan 1 tanker şuan ilçe halkımıza 20 gün yetmekte ve şuan ki depoda 24 saat boyunca 2 tanker hazır bulunmakta. Önümüzdeki hafta ise Kargaz firması Kırha köyüne inşa ettiği yeni depo alanıyla hazırda 4 tankerin bulunacağı bir sistemle halkımıza hizmet verecek” diyen Arslan şöyle devam etti: “Taşköprü’nün doğalgaza kavuşmasını hayal olarak görenler, bugün ise kamuoyunda halkımızın taşıma doğalgaz nedeniyle mağdur olacağı yalanını ileri sürüyorlar. AK Parti Kastamonu Milletvekillerimizin, il ve ilçe teşkilatlarımızın desteği ile yaptığımız girişimler sonucu çok değerli Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın doğrudan talimatı ile geçtiğimiz Aralık ayında Taşköprü ilçemiz doğalgaza kavuşmuş ve halkımızın oldukça yoğun ilgisiyle karşılaşmıştır. 2019 yılından itibaren ise Kastamonu’dan gelecek boru hattı ile taşıma olayı zaten sona erecektir ki taşıma ile yapılan doğalgazın halkımıza ekstra bir maliyeti bulunmamaktadır. İstanbul’da Ankara’da Kastamonu’da nasılsa Taşköprü’de de o bedelle ödeniyor. Taşköprü ilçemizde doğalgaz kullanımı başlanıldığı günden bu tarafa taşıma sistemiyle ilgili herhangi bir sorun yok. Dolayısıyla bu konuları doğru dürüst incelemeden laf olsun diye siyaseten konuşanlar daha önceden Taşköprü’ye doğalgaz nasıl gidecek? Hayal mi görüyor bunlar? diyenlerden akıl almış olmalı diye düşünüyorum. Taşköprü’ye bir sürü şeyleri layık görmeyenler, bizim girişimimizde, Milletvekillerimiz, teşkilatlarımız ve Cumhurbaşkanımızın güçlü destekleriyle çok şeyin değiştiğini bilmektedirler. Dolasıyla Taşköprü’yle ilgili bir yorum yapılırken daha dikkatli, daha ayağı yere basan siyaset yapmalarını öneriyorum. Çünkü Taşköprü sıradan bir ilçe değildir.”

"Taşköprü Sarımsağı için kimlerin ne yaptığını herkes bilmekte"

Milletvekili Baltacı’nın Taşköprü sarımsağı ile ilgili açıklamasının da gerçeği yansıtmadığını belirten Başkan Arslan şunları kaydetti: “Taşköprü sarımsağıyla ilgili gelip bizden bilgi alması gerektiğini düşünüyorum. Taşköprü Sarımsağının neresinde olduğunu, siyaset yapmaya çalışanların şimdiye kadar neresinde bulunduklarını bilmek ve öğrenmek isterim. Taşköprü sarımsağına devletimizin diğer kurumlarının ve belediyemizin tabi ki  destekleri var. Taşköprü Belediyesi olarak verdiğimiz mücadeleyi birileri kalkıp bu konuda çiftçilerimizin mağduriyetini polemik hadisesine getirmesi aslında gene bir cehalete dayanıyor. Dolayısıyla bu konularda siyaset yapanların ayağı yere basan laflar etmesi gerekir. Taşköprü sarımsağının nerden nereye geldiğini kamuoyu da  biliyor, Taşköprü’nün üreticileri de biliyor. Çocukluktan beri sarımsak üreticisi olan bir ailenin ferdi olarak bu işin içinden biri olarak her detayını biliyorum. Bunu bilmeyenlerin bu konuda fazla yorum yapmaları ve bilgileri eksikse gelip bizden bilgi almaları gerekir. Taşköprü’de sap darası uygulamasının kalktığında gene piyasalar daralır diye yorum yapanların, bugün vatandaşımızın cebinde milyonlarca liranın kaldığını bilmesi gerekir. Yıllardır alınmayan coğrafi işareti yine Taşköprü sarımsağımıza biz aldık. Ayrıca festivaller düzenleyerek, Taşköprü Sarımsağımızı dünyaya tanıtmaya çalışırken, bu işin içerisinde bir tuzu dahi olmayanların bu konularda yorum yapma hakkını doğru bulmuyorum. Vatandaşımızın bir mağduriyeti varsa  biz zaten Taşköprü Belediyesi ve devletimizin diğer kurumları üzerine düşeni yapmakta.

Bizden önceki belediye başkanlarımızın ve geçmişte görev yapmış milletvekillerimizin de sarımsağımıza olan katkıları ortadadır. Herhangi bir katkı sağlamadan gerçeği yansıtmayan açıklama yapmak ise kimseye yakışmaz ve fayda sağlamaz.

Geçen yıl yaşanan talihsizliği ise kimsenin bahane etmesine gerek yoktur. Sorumluları da bellidir. Bu seneki Taşköprü sarımsağı pazardaki yerini değerini buluyor ve bulmaya da devam edecek. Belki geçen yıla göre rekoltede bir düşüş var. Fakat yapılan açıklamalardaki oranlar gerçeği zaten yansıtmıyor. Hastalıkla ilgilide bir sonuç var. Yalova Atatürk Araştırma ve Bahçe Bitkileri Enstitüsü hocası Dr. Gülay Beşirli, ilçe tarım müdürlüğümüz ile birlikte yıllardır bu hastalığın olduğu dönemde incelemelerde de bulunarak üreticilerimize hastalıkla ilgili gerekli bilgilendirmeyi yaptı. Taşköprü’de olup bitenleri onlar yakından takip etsinler, şaşırmasınlar dolayısıyla da eleştiri siyaseten yapılabilir ama söylemlerinde ayakları yere basmalıdır.” 

Hamza Sefa YILMAZ