Başkan Çolak "Ağlı cazibe merkezi olmalı"

Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti (KGC) Başkanı Mustafa Balcı ve yönetim kurulu üyeleri 2 dönem üst üste Belediye Başkanı seçilen Ağlı Belediye Başkanı Şahin Çolak'ı makamında ziyaret etti. 

  • 569
Başkan Çolak &quotAğlı cazibe merkezi olmalı"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

31 Mart Mahalli İdareler seçimlerinde yeninden Ağlı Belediye Başkanı seçilen Şahin Çolak, “Ağlı’nın hizmet alanı çok geniş. Yol, su, kanalizasyon hep gündem de olan konular. Belediyede ben de dahil toplam 20 kişiyiz. Az adamla, çok iş yapıyoruz. Koltuğun havasını atmak için değil, hakkını vermek için buradayım. Halkımıza hizmet etmek için durmadan çalışıyoruz” diye konuştu.

Ağlı Belediye Başkanı Şahin Çolak’a yeni başkanlık döneminin hayırlar getirmesini temenni eden ve Kastamonu basını hakkında bilgiler veren Balcı, Kastamonu basının tüm Türkiye’ye örnek olacak şekilde birlik ve beraberlik için çalıştığının altını çizdi. Balcı, ayrıca basın yolu ile tüm yapılan çalışmaların halka doğrudan anlatıldığını ve basının tarihte olduğu gibi bugünde önemli rol üstlendiğini söyledi.

“ALLAH NASİP ETTİ BELEDİYE BAŞKANI OLDUM”

Kendisini ziyarete gelen KGC Başkanı Mustafa Balcı ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür eden Ağlı Belediye Başkanı Şahin Çolak, “Allah nasip etti ve belediye başkanı oldum. Babamda daha önceden Ağlı Belediye Başkanıydı. 1994-2004 seneleri arasında babam Ağlı’ya hizmet verdi. Ben öğretmen emeklisiyim. İlk öğretmenlik hayatıma Mardin Kızıltepe ile başladım. 91 yılında Yatılı Bölge Okulu’nun kuruculuğunu üstlendim. Çeşitli okullarda görev aldım. 10 yıl Ağlı Milli Eğitim Şube Müdürlüğü ve 10 yıl Ağlı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü yaptım. 8 ay süreyle de Şenpazar’da görevliydi. Öğretmenlik mesleğini sevgi ve saygı çerçevesince yürüttüm. Şimdi Belediye Başkanıyım. Bu görevimi de sevgi ve saygı çerçevesinde yürütmeye çalışıyorum” dedi.

“AZ ADAMLA, ÇOK İŞ YAPIYORUZ”

Geçtiğimiz dönem de Belediye Başkanı olan Çolak, milletin desteğiyle tekrar başkanlığa seçildiğini hatırlatarak, “Ağlı’nın hizmet alanı çok geniş. Yol, su, kanalizasyon hep gündem de olan konular. Belediyede ben de dahil toplam 20 kişiyiz. Az adamla, çok iş yapıyoruz. Koltuğun havasını atmak için değil, hakkını vermek için buradayım. Halkımıza hizmet etmek için durmadan çalışıyorum."

“BENİM İÇİN ÖNCELİK HALKIM”

Düğün Salonumuz ve Ağlı Yeşil Koru Parkımız Ağlı’nın değerlerinden. Ağlı Yeşil Koru Park’ı daha da çekici hale getirmek için uğraşıyoruz. Ağlı, cazibe merkezi haline gelmeli. İnsanlarımızın nefes alabileceği, hem de dinlenebileceği bir yer olan Ağlı Yeşil Koru Park’ın değerine değer katmak için çalışıyorum. Benim için öncelikli olan halkımız. Halkımızın refahını arttırmak için elimden ne gelirse yaparım” diye konuştu.

“KURTULUŞUMUZ TURİZMDE”

Ağlı Yeşil Koru Park’ında çalışmaların devam ettiğini, bu alanı bölgenin cazibe merkezi haline getirmeyi hedeflediklerini belirten Başkan Çolak, şöyle konuştu: “İlçemizin eti meşhur, taş baskı çarşafları meşhur, kalemiz, doğamız, dağlarımız var. Tüm değerlerimizin tanıtımı için yoğun çaba harcıyoruz. Belediye olarak yaptırdığımız taş baskı çarşafımıza Ağlı ilçemizi anlatan tüm değerlerimizi yerleştirdik. Gelen misafirlerimize de bu değerlerimizi tek tek anlatıyorum. Bizim kurtuluşumuzun turizmde olduğunu biliyorum. Eğer bölgemizdeki değerleri iyi anlatabilirsek inanıyorum ki önümüzdeki yıllarda turizmden ilçemiz daha büyük pay alacak. Yine Ağlı motifli ahşap tepsilerimizde büyük beğeni kazandı. İnsanlar artık deniz ve kumdan bıktı. Doğa hasretiyle yanıyor. Özellikle büyük şehirlerde yaşayan hemşehrilerimiz fırsatını buldukça memleketine doğanın kalbine kaçıyor. Bizde bunu fırsat bilerek çalışmalarımızı o yönde yapıyoruz.

DÜĞÜN SALONU GÖZ KAMAŞTIRIYOR

"Belediye imkanlarıyla ilçemize 800 ila 1.000 kişilik bir düğün salonu yaptık. Işıklandırmasıyla, iç dizaynıyla iddia ediyorum birçok ilçede böyle düğün salonu yok. İlçe halkımız nişanını, düğününü ve toplantısını gönül rahatlığı içinde yapabiliyor. Belediyeciliğin gerektirdiği tüm çalışmaları büyük bir özveri ile yapıyoruz. Aldığımız hayır duası ise bize yetiyor.”