'Başkan dediğin insanı tanımalı'

Aşk Yazarı Mustafa Çifci, Küçükçekmece Belediye Başkan aday adayı Kebeci'yi konuk ederek, 'Başkan dediğin insanı tanıyan olmalı.' dedi.

  • 1917
'Başkan dediğin insanı tanımalı'

İnternet haber sitemiz yazarı olan ve birçok eseri bulunan Aşk Yazarı Mustafa Çifci, yaşanılır bir Küçükçekmece için yola çıkan, yıllardır Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) çatısı altında siyaset yapan Belediye Başkan aday adayı Yüksek Gıda Mühendisi Türkan Kebeci'yi konuk etti.

Çifci, "Başkan dediğin insanı tanıyan olmalı, insanı tanıyan deyince de, yazar olmalı, insanı tanıyan aday adayı Türkan Kebeci Küçükçekmece Belediye Başkanı olmalı." dedi.

Küçükçekmece Belediye Başkan aday adayı Türkan Kebeci, "Siyasi temsiliyette eşitlik olmalı. Bu eşitlik partimizin yönetim kademelerinin hemen her noktasında ve aday belirleme sürecinde de olmalıdır. Tüm bunlar yapılırken de kadın ve gençlik kotaları da göz önünde bulundurulmalıdır." dedi.

Bilmediği adaylar arasındaki kadın erkek dağılımına dair konuşan Kebeci şöyle devam etti:

"Üzülerek ifade etmeliyim ki İBB Başkan adayımız olan Ekrem İmamoğlu dışında açıklanan 14 ilçeden yalnızca bir tanesinde kadın aday var. Henüz açıklanmamış olan 25 ilçeden kaç kadın aday daha gösterilir bilmiyorum. Ancak ilçe sayısı ve belirlenen kadın aday sayısına baktığımızda kadın kotasının çok altında kalındığı açıkça görülüyor. CHP’de mevcut yüzde 25 olan kadın kotasını baz alırsak 39 ilçesi bulunan İstanbul genelinde minimum 8-9 kadın adayın olması gerekir. Tabi bunun kararını Parti Meclisi verecektir."

ÇİFCİ, "KEBECİ AYNI ZAMANDA BİR EDEBİYATÇI, ÜNLÜ BİR YAZARDIR"

Yazar Çifci, "Türkan Kebeci, KASYOT adı altında yazar ve şairleri bir araya toplayan topluluğun kurucu üyelerindendir. Eserleri her dönem çok satmış, imza günlerinde okurlarının akınına uğramıştır." dedi.

"HALKTAN BİRİYİM VE KÜÇÜKÇEKMECE'Yİ HALKLA BİRLİKTE YÖNETECEĞİM"

CHP Küçükcekmece Belediye Başkan aday adayı Türkan Kebeci, "1993 Konak Çikolata ve Şekerleme Firmasında Gıda Mühendisi olarak başladığım iş yaşamıma halen Elit Çikolata A.Ş de Genel Müdür Yardımcısı olarak devam ediyorum. Bunun yanında Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanında doktora eğitimimi tamamlamak üzereyim. Partimin üst kurullarının uygun görüp adaylığımı açıklaması halinde oylarımızı daha da artırarak kazanacağıma inandığım Küçükçekmece Belediyesini Küçükçekmecelilerle birlikte yöneteceğim." diye konuştu.

"HAYATA GEÇİRECEĞİM PROJELER TÜM TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLACAK"

Belediye aşkanı seçilmesi halinde halkla birlikte yönetmeyi planladığı Küçükçekmece’de hayata geçireceği projelerinin tüm Türkiye’ye örnek olacağını söyleyen Türkan Kebeci, kentsel dönüşüm projesinin öncelikli olduğunu, göreve geldiği gün itibariyle de çözüm odaklı projeleri hayata geçireceğini altını çizdi.

Kebeci, bağımsız, ada bazlı ve parsel bazlı projelerini şehrin siluetini bozmadan hayata geçirerek kısa sürede insanların daha sağlam, depreme dayanıklı ve güvenilir evlere kavuşmasının sağlanacağını belirtti.

"HEDEFİMİZ KÜLTÜR SANATA ÖNCÜ OLMAK"

Kebeci, "Türkiye Cumhuriyeti kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 'Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş olur' sözünden yola çıkarak hedefim Küçükçekmece’yi kültür sanat alanında öncü konumuna getirmektir. Uluslararası festivaller, var olan kültür merkezlerinin sayısını artırmak, sokak sanatçılarının halkla bütünleşmesinde kolaylıklar sağlamak, yazarlara muhtelif yerlerde halkla buluşmalarını sağlamak için yer tahsis etmek, her yaş grubuna hitap eden sanatsal faaliyetler için kurslar düzenleyip seminerler vererek halkın kültür ve sanatla yoğrulması bizleri hedefimize daha hızlı bir şekilde ulaştıracaktır." diye konuştu.

"RUTİNİN DIŞINA ÇIKMAK İSTİYORUM"

CHP Küçükcekmece Belediye Başkan aday adayı Türkan Kebeci şöyle devam etti:

"Çöp, temizlik, park ve bahçe bakımı gibi işler belediyenin asil görevlerindendir. Önemli olan halkın refah düzeyini artırabilmek için yere sağlam basan projeleri hayata geçirmektir. Salgın ve girdi maliyetlerinin artması tarımın önemini daha da ön plana çıkartmakta. O nedenle aracısız kent tarımını hayata geçirmek gerekir. Bununla ilgili projelerimizle de fark yaratacağız. Daha da önemlisi gıda israfının önüne geçmek için önemli tedbirler alacağız. Bunları yaparken de ilçemizde yer alan üniversitelerle birlikte hareket edeceğiz."

Belediye Başkan aday adayı Türkan Kebeci'yi konuk eden Aşk Yazarı Mustafa Çifci, insanı tanıyan aday adayı Türkan Kebeci'ye hayallerinin gerçek olması temennisiyle başarılar diledi.