Başkan Güzel, 1 yıllık süreci değerlendirdi

AK Parti Kastamonu Merkez İlçe Başkanı Akif Güzel, basın açıklaması yaparak görevdeki 2. yılını değerlendirdi.

  • 1512
Başkan Güzel, 1 yıllık süreci değerlendirdi

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Akif Güzel, “Son bir yıl içerisinde bin 200’ün üzerinde il merkezinde ziyaretlerimiz oldu.” dedi.

Teşkilat içerisinde önceki dönemlerde görev almış tüm kademelerdeki mensupların ziyaret edildiğini söyleyen Güzel, “Kastamonu’daki resmi kurumlar, sivil toplum kuruluşları ve okullar ziyaret edilerek ihtiyaç ve talepleri alındı, destek konusunda azami gayret gösterildi.” diye konuştu.

“İlimizin 20 mahallesinde toplantılar düzenlendi”

Kastamonu’nun 20 mahallesinde teşkilat mensupları ile toplantılar düzenlediğini söyleyen Güzel, mahallelerdeki toplantılara etkin katılımlar olduğunu, vatandaşların taleplerinin yerinde dinlendiğini ve verimli sonuçlar elde edildiğini dile getirdi.

Güzel, “Kastamonu’muzun 20 mahallesinde genel merkezimizin ‘Yüz yüze yüz gün’ programı çerçevesinde mahalle teşkilatlarımızın ve yönetim kurulumuzun katılımlarıyla esnaf ziyaretleri başlatıldı. Bu çerçevede 800’ün üzerinde esnafımız ziyaret edilerek toplamda 2 bin hemşehrimiz ile birebir iletişim kuruldu.” diye konuştu.

“Yönetim kadrolarına yeni isimler dahil edildi”

Mahalle başkanları ve yönetimleri ile istişare toplantıları yapılarak yönetim kadrolarına yeni isimler dahil edildiğini söyleyen Güzel, “Kastamonu merkez ilçemiz 177 merkez köye hitap ediyor. Bu sebeple Subaşı, Kırcalar, Şeker bölgesi, Kuzyaka, Araç yolu, Akkaya ve Kaşçılar bölgesinde bulunan 177 köyümüzün muhtarları ile il başkanlığımız koordinesinde 7 sefer de istişare toplantısı düzenlendi. Genel Merkezimiz tarafından yapılan çalışmalara ek olarak ilimizde üye çalışmalarına hız verilerek merkez ilçe üye sayısı 25 binin üzerine çıkarıldı. Özellikle gençlerimiz ve kadınlarımızın teşkilatımıza güç vermesi amaçlandı.” dedi.

“Ramazan ayının her günü en az 15 ihtiyaç sahibine iftarlıkları götürüldü”

Başkan Güzel, “Ramazan ayının her günü bir mahallemizde en az 15 ihtiyaç sahibi ailemize iftarlıkları götürüldü. Teşkilatımız ile mahallelimiz birlikte iftarlarını açarak manevi iklimi birlikte teneffüs etmenin güzelliğini yaşadılar. Yine bu çerçevede ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza bizlere emanet edilen zekatların ulaştırılması sağlandı. Merkez köyümüzde hemşehrilerimiz ile iftar edilerek teravih namazları sonrasında çevre köylerden de gelen vatandaşlarımız ile hasbihal edildi. Ramazan ayında toplamda 6 bin vatandaşımız ile birebir temas kuruldu.” diye konuştu.

Başkan Güzel, 1 yıllık süreci değerlendirdi

“Ürün fiyatlarının çiftçilerimiz lehine düzenlenmesine ön ayak olunmuştur”

Güzel, “İlimize gelen Bakanlarımız ile ilimiz esnaf, çiftçi ve diğer sektörlerdeki talepler hususunda istişare toplantıları yapılarak talepler direkt olarak muhataplarına aktarıldı. Bu hususta Genel Merkezimize gönderilen raporlardaki hususların çözümüne yönelik adım atılması sağlandı. Çiftçilerimizin ekonomik dalgalanmalardan en az şekilde etkilenmeleri amacıyla ürün fiyatlarının çiftçilerimiz lehine düzenlenmesine ön ayak olundu. Sosyal sorumluluk projelerine de destek verildi. 1 yıl içerisinde 177 merkez köyümüzün 63’ü Ramazan ayı da dahil olmak üzere ziyaret edildi.”

“Türkiye kendi doğal gazını kullanmaya başlayacak”

Son 1 yıl içerisinde yapılan faaliyetlerin kısa bir özetini paylaştığını belirten AK Parti Merkez İlçe Başkanı Akif Güzel, “2023 ile birlikte meyvalarını almaya başlayacağımız çalışmalarımızdan en önemlilerinden biri de Türkiye’nin kendi doğal gazını kullanmaya başlayacak olmasıdır. Normal şartlarda bulunan doğal gazın çıkarılıp kullanılabilir hale gelmesi için en az 8 sene gibi bir süre geçmesi gerekirken, ilgili bakanlıklarımızın üstün gayretleri ile 4 sene gibi bir sürede kendi doğal gazımızı kullanabilir hale geleceğiz. Akkuyu Nükleer Santralinin ilk biriminin 2023’te faaliyete geçmesiyle elektrik üretiminde de dünyada sayılı ülkeler arasına gireceğiz. Enerjide dışa bağımlılığı büyük ölçüde bitirecek olan bu adımlarla vatandaşlarımızın müreffehlik düzeyini ve ülkemizin diğer devletler nezdindeki saygın yerini daha da yukarılara taşıyoruz, taşıyacağız.” şeklinde konuştu.

“2023 hedeflerimize yılmadan yorulmadan koşacağız”

Güzel, “İlimiz için her şeyin en iyisini yapmak gayesi ile hareket ediyoruz. Buradaki çalışmalarda bizlerin yanında olan Cumhur İttifakı ortağımız Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanına ve Merkez İlçe Başkanına da teşekkür ediyorum. Kastamonu’yu bir turizm başkenti yapmak, ilimizin tarihi ve turistik tüm potansiyelini her alanda ortaya çıkarmak, sanayi ve teknoloji alanında ilimizi hatrı sayılır bir yere getirmek, daha yaşanılır bir Kastamonu için durmadan koşturmak bizlerin gayesidir. Geleceğimizin teminatı çocuklarımız ile, göz aydınlığımız gençlerimiz ile el ele kol kola 2023 hedeflerimize yılmadan yorulmadan koşacağız. Kastamonu’muz her şeyin en iyisini hak ediyor.”