Başkan talimatı verdi! Trafiği düzenleme harekatı başladı

Kastamonu'da trafikte yaşanan ve yaşanabilecek olumsuzlukların çözümü için Başkan Vidinlioğlu, uzmanlar ile bir araya geldi.

  • 923
Başkan talimatı verdi! Trafiği düzenleme harekatı başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Trafikte yaşanan ve yaşanabilecek olumsuzluklara karşı Belediye Başkanı Opr. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu’nun talimatıyla çalışma başlatıldı. Uzman ekipler Kastamonu’ya davet edilerek kavşaklar, otobüs durakları ve sinyalizasyonlar ile ilgili inceleme yaptırıldı.

Başkan Vidinlioğlu, yaptığı açıklamada konunun çok hassas olduğunu ve ilmek ilmek işlenmesi gerektiği vurgusunda bulundu ve “Taşıt, toplu taşıma ve yaya trafiği daha akıcı hale getirilecek. Bu hususta konunun uzmanlarıyla görüşüyoruz. Gerekli incelemeler ve görüşmelerin ardından projelendirme çalışmaları hızla başlayacak” dedi.

Kastamonu Belediyesi araç, yaya ve toplu taşıma trafiğinin sağlıklı bir hale getirilmesi adına düğmeye bastı. Son zamanlarda artan araç sayıları sonucunda yaşanan olumsuzluklara çözüm akıllı teknoloji projeleriyle getirilecek.

Belediye Başkanı Opr. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu talimatıyla başlayan çalışmalar kapsamında uzmanlar önceki gün Kastamonu’ya geldi. İlimizdeki yedi kritik kavşak, alternatif yol güzergahları, otobüs durakları ve sinyalizasyonlar da ön inceleme yapan uzmanlar Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu’yla toplantıda biraraya geldiler.

Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Yurt, Nuray Çolak, Serkan Bahçacıoğlu, Belediye Meclis Üyesi Recep Mor ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Adem Ünal’ın da bulunduğu toplantıda şehrin trafik akışının sağlıklı bir hal alabilmesi adına yapılması gerekenler üzerinde görüş alışverişinde bulunuldu.

Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu talimatı çerçevesinde yapılması planlanan çalışma kapsamında kavşak ve yollarda ulaşım planlama ve trafik mühendisliği çalışması gerçekleştirilecek. Ayrıca otobüs duraklarında yapılan inceleme sonrasında durak noktaları belirlenecek ve duraklar arasındaki mesafeler yeniden düzenlenerek fiziki bir çalışma başlatılacak.

Anlaşma sağlandığında süreç mevcut durumun analizinin yapılmasıyla başlayacak. Ardından öneri projeler hazırlanacak projeler doğrultusunda kavşakların ve otobüs duraklarının durumları belli olacak.

Proje kapsamında Salı Pazarı, Yeni Kebeci, Akkent, Hastane, Üniversite, Park AVM önü, Belediye Kuzeykent Hizmet Binası önünde bulunan kavşaklar ile Ankara yolu Kastamall önündeki trafik akışı ele alınacak. Sinyalizasyonlar ve ilimizdeki tüm otobüs durakları da bu kapsam içerisine alınacak.

ŞEHRİN GELECEĞİ ADINA ÇOK ÖNEMLİ BİR ÇALIŞMA

Şehrin, taşıt, yaya ve toplu taşıma trafiğinin en iyi şekilde düzenlenebilmesi adına çalışmaların başladığını ifade eden Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu, artan araç trafiği ve nüfusa dikkat çekerek yapılacak işin şehrin geleceği adına çok önemli olduğunu dile getirdi.

Bu anlamda Kastamonu’yu tanıyan ve ülkenin tecrübeli bir firmasıyla istişarelerde bulunulduğunu gerekli görüldüğü takdirde ise bu tecrübeden faydalanılacağını söyleyen Başkan Vidinlioğlu; “Herkesin bildiği üzere il merkezimizin nüfusu her geçen gün artıyor ve artmaya da devam edecek gibi gözüküyor. Ayrıca araç sayılarında da ciddi bir artış söz konusu. Bu durum ileriye dönük trafikte yaşanacak olumsuzlukların artacağını da gösteriyor. Kavşaklar, otobüs durakları ve sinyalizasyonlar trafiğin sağlıklı ilerlemesi adına büyük önem taşıyor. Bu çok ciddiye alınması ve ilmek ilmek işlenmesi gereken bir konu. Bizlerde ekibimizle birlikte bu şekilde hareket ediyoruz. Önümüzdeki süreçte hızla projelendirme çalışmalarına başlayacak ve yine aynı hızla fiziki uygulamaları sahada yapacağız” dedi.

Başkan Vidinlioğlu, çalışma tamamlandığında şehir merkezi taşıt, toplu taşıma ve yaya trafiğinin daha akıcı hale getirileceğini de ifade etti.