Başkan Ünlü "Laf değil hizmet ürettik"

AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü bayram süresince ilçelerde vatandaşlar ile biraraya geldi.

  • 640
Başkan Ünlü &quotLaf değil hizmet ürettik"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti Kastamonu İl Başkanı Doğan Ünlü, Cuhmurbaşkanı Hükümet Sistemi’nin ve 27’inci dönem Milletvekili seçimlerinin gerçekleştirileceği 24 Haziran öncesi temposunu arttırdı.

Bayram süresince ilçeleri ziyaret ederek vatandaşlarla bayramlaşan AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü, son 15 yılda Kastamonu’ya yaklaşık 14 Milyar TL’lik yatırım yapıldığını hatırlatarak “Tarlada izi olmayanın harmanda yüzü olmaz derler. Şükürler olsun dünya liderimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde AK kadroların tarlada çok büyük izleri oldu. Bugün meydanlara çıkıp bizler üzerinden siyaset yapmaya çalışanlar hükümetimizin hizmetleri arasında sıkışıp kalan kırıntılardır. AK Parti daima laf değil hizmet üretmiştir” diye konuştu.

“SADECE ULAŞIM ALANINDA 3.4 MİLYAR TL’LİK YATIRIM YAPILDI”
Ramazan Bayramı süresince Seydiler, İnebolu, Ağlı, Daday ve Devrekani’de vatandaşlarla bayramlaşan ve sohbet eden Doğan Ünlü, “Bu süreçte gördük ki aziz hemşehrilerimiz AK Parti hizmetlerini çok iyi biliyor. Aslında bugün AK Parti aleyhinde konuşanlar da yapılan hizmetleri çok iyi biliyor. Bizim derdimiz, sevdamız ve gayemiz milletimize hizmet etmek ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine eriştirebilmektir. Böyle bir derdi olmayanların ise en büyük gayeleri iftira atmaktır, boş laf üretmektir. Bugün Kastamonumuza sadece ulaşım ve haberleşme alanında 3.4 milyar TL yatırım yapılmıştır. 15 Temmuz İstiklal Yolu Tüneli ve Kastamonu Havalimanı gibi dev yatırımlar şehrimize kazandırılmıştır. Yine Kastamonu’yu diğer şehirlere bağlayan devlet yollarını 712 km’ye; ilçe, belde ve köyleri şehir merkezine ulaştıran il yollarını 586 km’ye uzatıldı. Böylece kente erişimi daha hızlı ve güvenli hale getirerek Kastamonu’daki karayolu ağını 329 km’si bölünmüş yol olmak üzere 1.298 km’ye ulaştırdık” ifadelerini kullandı.

Ünlü konuşmasının devamında 15 yılda yapılan hizmetleri kısaca özetleyerek şunları söyledi: 
“Kastamonu’ya 2002 yılına kadar elektrik üretim tesisleri dahil 5,4 milyon TL enerji yatırımı yapılmışken, 2003-2018 Nisan ayı arasında 452,8 Milyon TL, 2017 yılında ise 94,3 Milyon TL yatırım yapıldı. Yine bu sürede 3,6 milyon TL, petrol ve doğalgaz sektörüne 158 milyon TL yatırım yapıldı.

Son 15 yılda inşa edilen sulama projeleri ile Kastamonu’da 159.910 dekar zirai araziyi sulamaya açıldı ve çiftçilerimize yıllık 155 milyon TL zirai gelir artışı sağlandı.

Yine hükümetimiz görev geldiği günden bu tarafa şehrimize toplu konut ve sosyal donatı noktasında 443 milyon TL yatırım yaparak 3 bin 256 bin konutu ihtiyaç sahipleriyle buluşturdu.

Yine son 15 yılda ilimize 228 milyon TL’lik eğitim yatırımı yapıldı. Yavrularımız Fatih Projesi ile eğitimde teknolojiden üst düzeyde yararlanmaya başladı. Bugün yapılan yatırımlar sayesinde Kastamonu’da 2017-2018 eğitim ve öğretim yılında 25 spor salonu, ilköğretim ve ortaöğretim okullarında 176 laboratuvar ve 151 kütüphaneye kavuşturuldu. Okullara 7.004 adet bilgisayar gönderilerek, 422 sınıfa ADSL bağlantısı sağlandı ve toplamda 262 Bilişim Teknoloji Sınıfı kuruldu.

Aile ve Sosyal Politikalar Yardımları kapsamında şehrimize 910 milyon TL’lik yatırım yapıldı. Yine Gençlik ve Spor alanında 730 Milyon TL’lik yatırım kazandırıldı.

Üniversitede okuyan öğrencilerimizin yurt sorunun çözmek adına 2002 yılında 944 olan yatak sayısı Nisan ayı itibariyle yüzde 549’luk artışla 6 bin 130 yatak sayısına ulaştırıldı. Bu alanda Kastamonu Belediyemizin de destekleriyle yeni yurtlarımızın hizmete geçmesiyle yatak sayı önümüzdeki süre içerisin de daha da artacaktır.

15 Yıllık iktidarımız döneminde, yatırımı desteklemek amacıyla 299 yeni yatırım teşvik belgesi düzenleyerek ekonominin çarklarını hızlandırdık, bu belgeler kapsamında sadece 2017 yılında 2002 yılına kıyasla ilave istihdamımızı 4,4 kat artırdık ve 9.976 kişilik ilave istihdam sağlandı. Bu sayede 2002 yılında 20 milyon olan ihracatımız 2017 yılında 125 milyon TL’ye çıktı.

Sağlık alanında da şehrimize önemli yatırımlar kazandırıldı. Devlet Hastanemiz ile hemşehrilerimize beş yıldızlı otel konforu sağlandı ve ilimiz bölgenin önemli sağlık merkezlerinden oldu. Her hekime bir oda prensibiyle muayene oda sayısını 347’a çıkartıldı. Bu sayede muayene sayısını 1,4 milyondan 3,11 milyona ulaştırıldı. 2002 yılında %39 olan sağlık hizmetlerinden memnuniyet oranı 2017 yılı itibariyle %71,7 seviyesine çıktı. Kastamonu’da 112 Acil İstasyon sayısını 1’den 29’a, 112 acil ambulans sayısını 2’den 55’e çıkarıldı.

2002 yılından önceki on yıllık dönemde restorasyonu ve onarımı yapılan vakıf kültür varlığı sayısı sadece 46 iken, Son 15 yılda bu sayıyı 5.060’a çıkartıldı. Böylece restorasyonu ve onarımı yapılan vakıf kültür varlığı sayısını son 15 yılda yaklaşık 110 kat artırdık, Vakıflar Genel Müdürlüğü bütçesinden ise toplam 3 milyar TL harcama yapıldı.

Kastamonu’ya verilen tarımsal destek ödemelerini 15 yılda 5 kat arttırıldı. İlimize 15 yılda 674 Milyon TL tarımsal destek sağlandı. Kastamonumuzun değerine değer katan ürünlerimizin üretimi arttırıldı.

İşte bunlar AK kadroların hizmetlerinin sadece bir bölümüdür. Millete hizmet işte budur. Boş laf üretenlerin hayal dahi edemedikleri yatırımlar bugün milletimizle bulunmuştur. Çünkü AK kadrolar milletin efendisi olmak için değil milletin hizmetkarı olmaya taliptir. Dün olduğu gibi bugünde yarında feraset sahibi halkımız bunu görmektedir.

Bugün geldiğimiz nokta ülkemiz adına büyük önem arzetmektedir. 24 Haziran seçimleri istikbalimizin seçimidir. Türkiyemizin şahlanışının seçimidir. Bu doğrultuda asil hemşehrilerimizin ve milletimizin en doğru kararı vereceğine ve Yine Yaparsa AK Parti Yapar diyerek AK kadrolara görev vereceğinden en ufak bir şüphem yoktur. Bu sürede ülkemizin geleceği açısından bizler var gücümüzle çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Cenab-ı Hakk’ın izni aziz hemşehrilerimizin destekleriyle Vakit Kastamonu Vakti, Vakit Türkiye Vakti, Vakit Oyunları Bozma vakti dir. Bizlere gösterilen teveccühten ötürü hemşehrilerime şükranlarımı sunuyorum. Yakaladığımız büyük birliktelik 24 Haziran’da yazılacak büyük zaferin işaretidir.”