Başkent Edaş'tan Kastamonu'ya Kışa Hazırlık Bakımı

Başkent EDAŞ, Kastamonu şehir merkezi ve ilçelerinde yaptıkları bakım ve yatırım çalışmaları ile elektrik şebekesinin artık daha sağlıklı olduğunu açıkladı.

  • 327
Başkent Edaş'tan Kastamonu'ya Kışa Hazırlık Bakımı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Başkent EDAŞ'tan yapılan açıklamaya göre, Kastamonu ilinde son 5 ayda yapılan bakım çalışmalarında bin 91 adet dağıtım kutusu, 120 adet dağıtım merkezi, 23 bin 371 adet sayacın değişimi ve kontrolü, 4 bin 500 adet aydınlatma armatürü kontrolden geçerken, 3762 km uzunluğunda hatta bakım yapıldı.

KASTAMONU DAHA AYDINLIK

Kastamonu genelinde yapılan çalışma kapsamında ekonomik ömrünü dolduran 7 bin adet aydınlatma ekipmanı yenileriyle değiştirilirken, henüz ekonomik ömrünü doldurmamış, kullanılır durumda olan fakat dış etkenler sebebiyle arızalanan aydınlatma armatürlerini de bakım ve onarımdan geçirildi. Yapılan bakım çalışmaları sayesinde Kastamonu’ya verimli bir aydınlatma sistemi sağlanmış oldu.

KASTAMONU'YA 22.5 MİLYON TL YATIRIM

Bakım çalışmalarının yanı sıra Başkent EDAŞ, yerel paydaşları ve şebekenin ihtiyaçlarını dikkate alarak yatırımlarına devam ediyor. Bu yatırımlar sayesinde bölgedeki yeni enerji talepleri karşılanıyor, şebeke yenileme ve iyileştirme çalışmaları yapılıyor.

Başkent EDAŞ, 2015 yılında Kastamonu genelinde elektrik şebekesine yapılacak yatırım geçtiğimiz yıla oranla yüzde 22 artış göstererek 22,5 milyon TL'ye ulaşacak. Bu yatırımlarla toplam 67 farklı noktada iyileştirme sağlanacak. 

(İHA)