Başkent'te Kastamonu Günleri başladı

Başkent'te 13'üncüsü düzenlenen Kastamonu Günleri'ne ziyaretçiler ilk günden akın etti. 

  • 1291
Başkent'te Kastamonu Günleri başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) 13'üncüsü düzenlenen Kastamonu Günleri, bu yıl da vatandaşın yoğun katılımıyla açıldı. Açılışa Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Vali Yaşar Karadeniz ve Dernekler Federasyonu Başkanı Hasan Şen de katıldı. Kastamonu Belediyesi Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından halk oyunları gösterisi ve açılış konuşmaları yapıldı. Daha sonra Bakan Özlü tarafından kurdele kesilerek, stantlar gezildi.

Bütün stantların dolu olduğuna dikkat çeken Kastamonu Belediye Başkanı Babaş, Kastamonu'nun yöresel ürünlerini sergilemeye çalıştıklarını ve ticari amaçla dışarıdan kimseyi almadıklarını ifade ederek, "Biz bunu Kastamonu'nun hem tanıtımı hem de turizm alt yapısı olarak, çok ilgi duyarak ve büyük bir hevesle gerçekleştiriyoruz. Kastamonu'nun 19 ilçesine ait, orada üretim yapan esnaflarımızın oluşturduğu bir Kastamonu Günleri gerçekleştirmiş oluyoruz. Ayrıca folklor ve turistik yerlerimizi, Kastamonu'nun doğal güzelliklerini de sergiliyoruz. Şuan Kastamonu Ankara'ya 2 saat. 15 Temmuz İstiklal Tünelimiz açıldı, çok mükemmel ve konforlu bir yol haline geldi. Bu sayede 2 saatte Ankara'ya ulaşabiliyoruz. Buradan da halkımızı, özellikle Ilgaz'a gelenleri Kastamonu'yu da görmeye davet ediyoruz. 170 kilometre sahil şeridimiz var. Koylarımız, kanyonlarımız ve yaylalarımıza kadar mükemmel bir doğa harikası var. Görülmemiş daha çok yerleri var elbette, bizler de bu sayede tanıtmış oluyoruz. Ayrıca bizler burada milli birlik ve beraberliğimizi pekiştiriyoruz. Özellikle 15 Temmuz'da hain darbe girişimi oldu ve dünya demokraside sınıfta kaldı. Ama biz ülkemizi böldürtmeyeceğimizi, bayrağımızı indirtmeyeceğimizi, ezanımızı dindirmeyeceğimizi ve ülkemizi böldürtmeyeceğimizi ilan ettik. Ve bunu dünyaya haykırarak bir demokrasi dersi verdik. Bunun için tek vatan, tek millet, tek bayrak ve tek devlet diye haykırıyoruz ve bunu dik duruşumuzla göstermeye çalışıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın büyük Türkiye hedefini de buradan ilan edip, onun yolunda olduğumuzu belirtmek istiyoruz” dedi.

Vatandaş memnun, esnaf mutlu
İlk günden oldukça yoğun katılımın olduğu organizasyonda Kastamonu'dan gelen esnaflar kendi yöresel ürünlerini tanıttı. Peynirinden pastırmasına, helvasından soğanına kadar çeşitli ürünler satışa sunuldu. Ankara'ya her yıl geldiklerini ifade eden esnaflar, belediyenin bu hizmetinden çok memnun olduklarını belirterek, belediye başkanına teşekkür ettiklerini dile getirdiler. 
Stantların arasında gezen vatandaşlar ise, yöresel ürünleri tatma fırsatı buldu. Mualla Yelkenci, İHA muhabirine Kastamonulu olduğunu ve yörenin tatlarına bayıldığını ifade ederek, "Herkes buyursun gelsin" mesajını verdi.

Geleneksel Kastamonu Günleri 19 Mart’a kadar sürecek.